Отговори
# 750
  • София
Кажи за бързата туршийка.
За утре съм замислила нещо като раратуй в гювечета. Ред патладжан, ред лук, ред моцарела, ред тиквичка, ред домат, ред моцарела, яйце. Но мъх току що домъкна прясна моцарела, а не узряла и сега го пращам обратно 🤣.

# 751
Закусих добре и след малко отивам на йога Joy Преместиха залата на другия край на София, а имам още едно посещение да изхабя, преди да го изгубя. Така или иначе неделя е по-вероятно да отида, отколкото вечерта през седмицата.

Болните да оздравяват.

# 752
  • тук и там
Добро утро.Ай,мляко с ориз,грис халва и жито са неща,които не мога да близна.Млякото с ориза и халвата ги даваха в училище в столовата,от тогава ги мразя-много гадни бяха на вкус,житото го раздаваха на погребения и др. чествания,свързани със смърт,за това и от дете ми носи неприятни спомени и също не ям.Това са нещата,които не ям-значи три неща,всичко останало си хапвам.
Много ям..В Бг карах предимно на салати,бях се поприбрала  малко,сега не мога да се запра и ставам все по-дебела..
Та ще ходя на фитнес днес пак,не че има файда..
Болните да оздравяват и спокойна неделя!
Поръчах си ботички вчера и аз ,изглеждат удобни,дано са такива.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 10:47 от Кайсия

# 753
  • Наблизо
Добрютро.Писахме домашно досега,тегава работа с  ..Чавето се е метнало на майце си.

Донси,на каква цена взе и за уикенда преди празниците ли?
Аз нищо не съм взела и изпуснах май момент и всичко,сега цените са космически.Има надежда,че ще пуснат още един полет.

С парацетамол мога да функционирам,но утре и други ден трябва данък в кондиция.После вече може да взема един ден.

Барем заслабна,че нищо не ми се яде.

# 754
  • sf
Бюти, взех София Брюксел и Брюксел Марсилия, 160лв, на 30ти декември.
Дебна Лион София , или Ница София, около 20ти, 22ри декември. На 23ти вечерта цената е супер, 90лв, ама ни се искаше да си дойде ден два преди това. Иначе е тройна. Не че след няколко дни няма да се промени. Голяма лотария са самолетните билети.

# 755
  • София
Здравейте!

Трябва да се боядисвам днес, много ми е омразно.

За обяд - печени пилешки бутчета със задушени зеленчуци за гарнитура.

Щерката пристигна при мен с боси стъпала по студения под. Боляло я гърло. Ми ще я боли. Връчих ѝ илач, посочих чекмеджето с чорапи. След час пак дойде боса. По-малко я боляло вече, значи няма нужда чак чорапи да обува. Омммм!

# 756
Какво ли не прави човек, когато не му се работи - готви спанак с ориз, пече кекс, пуска пералня, подрежда неща, които нямат нужда от подреждане, рови из форума и се нерви. Само и само да не седне да работи Grinning На ръба съм да отида да мета стълбището даже, но засега удържам фронта.

# 757
Хах, Бърд 😂

Хлапето ме оставило да спя до 9. Още не знам къде ми е главата.
Пиле фрикасе съм замислила и се чудя на една гръцка мусака. Преди това ще водя гласоподавателя да гласува, че му се изчака чакалото.

# 758
Бърди, намини през вкъщи, ако още не ти се работи Simple Smile и кафе ще ти направя Simple Smile

Риюниън, аз не я наричам туршия, но нарязвам моркови и карфиол (не обичам чушки) и ги заливам със смес от мед, оцет, сол и зехтин и прибирам в хладилника. Като поседи наподобява туршия. Аз си му викам салата Simple Smile но можеш да си сложиш целина (аз и нея не я обичам) и каквито други подходящи зеленчуци имаш и харесваш.

# 759
  • sf
Наливам се с чай. Ще готвя пиле с ориз, ама по-късно.
Правих крем с варени яйца, направо не вярвах, че ще стане. Прилича на течен шоколад, ако не знаех, че има варени яйца, нямаше да повярвам.

# 760
Какво ли не прави човек, когато не му се работи - готви спанак с ориз, пече кекс, пуска пералня, подрежда неща, които нямат нужда от подреждане, рови из форума и се нерви. Само и само да не седне да работи Grinning На ръба съм да отида да мета стълбището даже, но засега удържам фронта.
Приличаме си 1:1
Чакам сигурно пак последния момент, за да подхвана гадните задачи. Знам, знам, че имало диагноза за такива като мен, даже!

Донси, каква е рецептата за тези варени яйца на крем? Онзи ден купих 30...

# 761
  • sf
Като чукнеш в гугъл "крем с варени яйца" и излизат много. Аз на око, в блендера пасирах две варени яйца, две лъжици брашно от рожков/защото нямах какао/, лъжица кокосово масло, към 100мл прясно мляко, лъжица сироп от фурми, може и мед или захар, ако не държиш да е "здравословен". После сложих и чия, че ми стана рядко. Въобще,  варените яйца са базата и после слагаш каквото поискаш. А, и буквално няколко сурови кашута сложих, толкова имах.
Скрит текст:

# 762
  • тук и там
Никога не съм правила туршия.Може би е време да опитам.Медът,оцета и солта се слагат да заврят,или? И аз  чушки не обичам,само карфиол и моркови.

# 763
  • София
Зависи каква туршия искаш Кайс. Суровата е 40 гр. Сол на литър вода. Слагам зеле, карфиол, моркови, селъри и чулки, ако има и зелени домати. В буркани я слагам и само ги обръщам веднъж дневно. За около 10 дена става.
С оцет, захар и сол я правя като ули, но ги заливам с гореща марината. Слагам черен пипер на зърна, бахар и дафинов лист.

# 764
  • sf
Може ли да си залея с марината карфиол и моркови и да ги държа в кутия с капак в хладилника?

Общи условия

Активация на акаунт