🌿Рестарт за тялото и ума - стъпка по стъпка към по-здраво тяло и спокоен ум

• 50 501
  • 879
  •   1
Отговори
# 765
#21: Отдели време да подредиш малък ъгъл от дома си – когато пространството около нас е чисто и подредено, енергията също се усеща по-лека и свежа.
Подреждането вкъщи е ежедневие, всеки подрежда и винаги има какво още.

# 766
#21 И аз съм на тази вълна с подреждането и изхвърлянето на стари вещи. Напоследък много голямо вдъхновение получавам от реда в дома.

# 767
  • Телиш/Плевен
#20: Опитай да изключиш за 24 часа (или по-дълго) всички полуфабрикати и бързи храни, които харесваш. Какво премахна от менюто си?

Като част от пътя към целта ми да се храня по-здравословно, съм намалила драстично чипса, бланшираните картофи, замразените пици, кроасаните, вафлите, както и посещенията в ресторантите за бързо хранене.

#21: Отдели време да подредиш малък ъгъл от дома си – когато пространството около нас е чисто и подредено, енергията също се усеща по-лека и свежа.

Чак в неделя ще ми остане време за това.

# 768
#21 Признавам си това е почти непостижимо. С три деца, две на почти 6, в къщи вечно нещо се въргаля по земята. Днес съвсем случайно си подредих рафтовете на терасата. Почувствах се добре.

# 769
  • Sofia
#21 Всяка седмица го правя!

# 770
#21 уикенда винаги я има тази рутина

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 10:05 от Илияна.Р

# 771
  • Под Слънцето
#19.  От рязкото ставане ми се подкосяват краката. Обичам да се протягам, прозявам и да намеря дистанционното за да пусна музика, докато се разсънвам.

#20.  Много отдавна престанах да закусвам пакет готови спагети, заляти с вряла вода. Избягвам и да купувам закуски от фурни, защото не си мият тавите и понякога направо си бие  на гранясало. Рядко съгрешавам със сандвич по  улиците и то само от един обект на известна верига, защото хигиената е една идея по-добра.

# 772
  • София
#21 подредих си бюрото
Никакво сладко и бял хляб!
Само по една две филийки ,има на ,,Вита" нисковъглеходратен пълнозърнест хляб!
Без чипсове,пици и други подобни!
Трябва да хапвам по малко,и повече разходки!
Всичко е в дозата и във волята!

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 18:19 от lite16

# 773
#20 От менюто си премахвам купешката лютеница
#21 Тъй като децата са 4-дневна почивка,свърших това с почистването вчера преди да се приберат от училище-изчистих мястото им за игра,за да му се насладят през есенната ваканция

# 774
#21 Подреждането  и почистването на определени места у дома е ежедневие с две малки деца у дома.  В момента съм се заела да сортирам и премахна излишни дрехи и вещи, чувствам се добре когато успея да освободя място и променя места в къщи, които да станат по функционални.

# 775
  • Разпиляна във въображението
#21 През почивните дни задължително.

# 776
#21: Отдели време да подредиш малък ъгъл от дома си – когато пространството около нас е чисто и подредено, енергията също се усеща по-лека и свежа.Подреждането и разчистването на дори малка част от дома има силен психологически ефект. Чистото пространство създава усещане за ред и контрол, намалява стреса и подпомага концентрацията. Освен това, когато премахнем ненужните вещи, символично освобождаваме място и за нови, позитивни неща в живота си – идеи, вдъхновение и повече спокойствие.

Тази сутрин си подредих работното пространство - сега ми е много по-лесно да се фокусирам на работа. Simple Smile

# 777
#21 Така завърших деня си вчера и днес се чувствам много по-добре.

# 778
#21- Старая се в къщи винаги да е подредено, но така или иначе винаги им какво да се оправи.

# 779
#21 Често разчиствам различни места из къщи, за да не се събират ненужни вещи излишно.

Общи условия

Активация на акаунт