🌿Рестарт за тялото и ума - стъпка по стъпка към по-здраво тяло и спокоен ум

• 17 075
  • 338
  •   4
Отговори
# 315
# 316
#6: Опитай да не консумираш рафинирана захар за поне 1 ден– отдавна не консумирам рафинирана захар.

#7: А от утре можеш да пробваш да замениш и сладката закуска със солена - също отдавна въведено и да, имам повече енергия.

# 317
7. Определено солената закуска ме засища повече. От скоро закусвам кисело мляко с плод.

# 318
#6 ще опитам
#7 никога не съм била фен на сладката закуска

# 319
  • София
Не консумирам нищо сладко, вкл. плодове.
Не закусвам, пия само едно чисто кафе.

# 320
  • София
Благодарна съм:
- че съм здрава и Господ ме е дарил с усмивка и спокойствие;
-за милият ми съпруг и прекрасните ни деца
- за късмета който е винаги с мен..

# 321
Записвам се със следните цели:
1. Голяма цел - да започна да закусвам и обядвам редовно и хранително;
2. Малка цел - Да плувам поне 2 пъти в седмицата

# 322
#6 Много трудно при мен. Опитвам се поне да намаля консумацията

# 323
  • All of time and space, everywhere and anywhere...
#6 Трудно е да намаля храната, съдържаща рафинирана захар, но все по-често правя по-здравословни избори.

#7 Обикновено закусвам кафе с мляко Simple Smile

# 324
#6: Опитай да не консумираш рафинирана захар за поне 1 ден - от седмица опитвам - замених я с грозде, круши и печена тиква без допълнително добавена захар.
#7: А от утре можеш да пробваш да замениш и сладката закуска със солена, пълна с протеини и полезни мазнини - макар да е вредно сутрин първо пия чисто кафе по-късно хапвам овесени ядки с кисело мляко, или сандвич с яйце и авокадо, в почивните дни си приготвям палачинки с овесени ядки, пшенични трици и извара- понякога добавям и малко мед.

# 325
#6: Опитай да не консумираш рафинирана захар за поне 1 ден– замени обичайните сладки неща като вафлички, торти и десерти със свеж плод. Внимавай и за "скритата" захар в много от хранителните продукти и напитки.

#7: А от утре можеш да пробваш да замениш и сладката закуска със солена, пълна с протеини и полезни мазнини. Например яйца с авокадо, омлет със зеленчуци и сирене, скир с плодове и ядки или пълнозърнеста филийка с котидж сирене, домати и ароматни подправки – изборът е твой! Обърни внимание на това как се чувстваш - имаш ли повече енергия за сутрешните задачи? Огладняваш ли по-бавно?

Номер 6 отдавна съм махнала захарта,кожата и тялото ми са ми благодарни за тази излишна и вредна "добавка ".
Номер 7 да закуската ми е предимно протеинова,много повече засича от всякакви тестени боклуци и съм пълна с енергия през целия ден.

# 326
#6 : в момента ми е трудно да спра сладките неща. Имала съм периоди в които не ям нищо рафинирано, но на този етап ми е трудно....
#7  : Солените закуски са ми за предпочитане. Чувствам, че ме засища повече.

# 327
  • оттам, откъдето започва България
#6: Опитай да не консумираш рафинирана захар за поне 1 ден– не ми е проблем.

#7: Не се налага, тъй като не закусвам, само хапвам нещо мазно, за да мога да изпия витамините си.

# 328
Цел #3 есенно-зимният сезон  редовно изпълнявам,пия сутрин чаша с вода с лимон,вечер чай с мед и джинджифил, старая се всеки ден да консумирам плодове според сезона.

# 329
#6 Старая се да консумирам напитките с по-малко количество подсладител, да заменя захарта с мед. Забелязвам, че когато организма ми е сит, нямам желание да консумирам нищо между храненията, а когато ми се прияде  хапвам плод.
#7 Подготвих за утре две яйца, които смятам да хапна сварени. Ще добавя малко краставички и доматки и сирене. За нас като  майки е важно да се съобразим и с бюджета на семейството, но предложенията са с продукти, които почти винаги се намират в хладилника, така ,че е окей. Бих искала да споделя, че при мен страхотно действие за енергия и лекота на стомаха имат преработените плодове и зеленчуци. Печени зеленчуци, ушав, сушени плодове, дори и сварени.  Към менюто си добавих и нещо, което може да ви се стори странно, но на мен ми се отразява страхотно. Пия телешки бульон през деня, много богат на колаген и полезен.

Общи условия

Активация на акаунт