🌿Рестарт за тялото и ума - стъпка по стъпка към по-здраво тяло и спокоен ум

• 19 147
  • 380
  •   2
Отговори
# 345
Аз сладко изобщо не ям, а въглехидрати намалявам и само така се чувствам добре. Но аз съм и с инсулинова резистентност...Вчера не си направих крачките и днес ще се стремя това да поправя -- крачки+ фитнес!
Днес цел 1- ниско въглехидратно хранене с 2 хранения,  цел 2 - движение!

# 346
  • София
#6 и #7 от известно време избягвам рафинираната захар. Закуската ми обикновено е пълнозърнеста филийк с котидж, шунка и яйце.

# 347
  • I want it all and I want it now.
6 7 не закусвам, избягвам захарта

# 348
#6: Опитай да не консумираш рафинирана захар за поне 1 ден
Ще се справя. Често ги прилагам.

#7: А от утре можеш да пробваш да замениш и сладката закуска със солена, пълна с протеини и полезни мазнини.
В повечето случаи закуската ми е точно такава.

# 349
  • София
#6 От много време съм ограничила до минимум сладките неща (единственото ми изкушение е шоколад, но си хапвам черен). Когато вкъщи има повод за сладкиш, то се старая да е домашно приготвен и по възможност здравословен. Плодове не консумирам често.

#7 Аз по принцип не закусвам. Ако реша да хапна нещо, то винаги е солено.

# 350
  • Sofia
Поставям за себе си две цели - по-активно движение и спиране/ограничаване на сладкото.

# 351
  • www.bg-mamma.com
#8: Направи 5000 крачки на чист въздух – в парка, квартала или сред природата.

Ходенето пеша не само подобрява кръвообращението и укрепва сърцето, но също така намалява стреса, повишава енергията и настроението, стимулира мисловната активност и осигурява възможност за момент на спокойствие и връзка с природата.

Дори една кратка разходка от около 15 минути може да подобри съня и да укрепи имунната система, като същевременно изгражда здравословен навик за ежедневна физическа активност.

# 352
#7 Не обичам сладка закуска, или ако прибягвам до такава, то е плод. Много по-добре се чувствам с препечена филия + бекон и варено яйца, например, но така или иначе предпочитам да добавя салата и да го превърна в обяд, отколкото да го консумирам за закуска.

# 353
  • Варна
#6 По принцип не консумирам сладки неща, та не ми е проблем да издържам без бонбони, торти и т.н.

#7 Понякога закусвам и сварено яйце, препечен пълнозърнест хляб и домат/краставица.

#8 Старая се всеки ден да имам по около 5000 крачки.

# 354
  • София
#8 Днес направих 5000 крачки до 16.00ч следобед. Всеки ден, гледам да походя поне за 30 минути.

# 355
# Дотук съм с 5400 крачки, тепърва ме чакат обиколки с децата Simple Smile

# 356
#8 Минимума ми е 10 000 крачки на ден. Дори в студено време или дъжд, излизам и ходя.

# 357
#8 не успявам всеки ден да направя по 5000 крачки, но около 2500-3000 правя.

# 358
#5 Благодарна съм, че съм здрава! Благодарна съм, че имам прекрасни деца! Благодарна съм, че умея да ценя и малките неща.

# 359
#6 От доста време не консумирам рафинирана захар и се чувствам енергична и мотивирана. Не усещам липсата й.
#7 Закусвам със солена, балансирана закуска - започвам със салатка, нещо протеиново (яйца, риба или пилешко), мазнина (ядки, предварително накиснати) и нещо въглехидратно, но полезно.

Общи условия

Активация на акаунт