Термин Юни 2026

• 5 604
  • 178
  •   2
Отговори
# 150
Момичета, а вие как съобщихте на половинките си новината и кога е удачно да се казва и на близките, в работата?

# 151
Здравейте и от мен,
За съжаление в 9+2г.с се установи, че плодът няма сърдечна дейност. В 8+4г.с е спрял да се развива, може би и заради това не съм усещала никакви симптоми на бременност. Вчера ми направиха абразио. Докторът ми препоръча да пусна изследване за тромбофилии. Ще чакам резултата.  На останалите пожелавам лека бременност с щастлив край!

# 152
Здравейте и от мен,
За съжаление в 9+2г.с се установи, че плодът няма сърдечна дейност. В 8+4г.с е спрял да се развива, може би и заради това не съм усещала никакви симптоми на бременност. Вчера ми направиха абразио. Докторът ми препоръча да пусна изследване за тромбофилии. Ще чакам резултата.  На останалите пожелавам лека бременност с щастлив край!
Много съжалявам! Кога ви беше първия преглед и установи ли се тогава сърдечна дейност или в последствие е спряла?

# 153
Здравейте и от мен,
Много съжалявам! Кога ви беше първия преглед и установи ли се тогава сърдечна дейност или в последствие е спряла?

В 7г.с се установи сърдечна дейност и след това е спряла. Докторът не казва причина. Или е генетичен проблем в самия ембрион или просто се е случило.

# 154
Moon2 много съжалявам за загубата. Аз преминавам през същото нещо и вчера бях на абразио. При нас лекарят също каза, че може би е било проблем в плода и че това се случва често, което никак не ме успокои, защото не искам никога повече да ми се случи. Той каза, че няма смисъл от изследвания, но аз ще държа да направя, поне основните. Не знам момичетата, които са загубили бременността как го преживявате. Аз изплаках всичките сълзи, които имам, надявам се скоро да мине, защото се чувствам ужасно. Пожелавам ни съвсем скоро rainbow бебчета!🐥🥰❤

# 155
Moon2 много съжалявам за загубата. Аз преминавам през същото нещо и вчера бях на абразио. При нас лекарят също каза, че може би е било проблем в плода и че това се случва често, което никак не ме успокои, защото не искам никога повече да ми се случи. Той каза, че няма смисъл от изследвания, но аз ще държа да направя, поне основните. Не знам момичетата, които са загубили бременността как го преживявате. Аз изплаках всичките сълзи, които имам, надявам се скоро да мине, защото се чувствам ужасно. Пожелавам ни съвсем скоро rainbow бебчета!🐥🥰❤

Много съжалявам и за Вашата загуба. Трудно се преживява. Но тези аборти са извън нашия контрол и много често след такива аборти, сладващата бременност протича напълно нормално. Аз съм приела факта, че тялото ми е разпознало ембриона като “некачествен” и абортът всъщност е защитата, от нещо което би могло да се развие неправилно. Вие какви изследвания мислите да направите?

# 156
В моето семейство на баща ми скоро му откриха Тромбофилия и като цяло извади огромен късмет и се размина много, много леко. Можеше да си отиде… И лекарите му казаха родствениците да си направят тест. Веднага щом видях втората чертичка това беше първото изследване, което си пуснах. Доста се подценява и реално ако няма проявена причина е доста лесно да се подмине. Добре, че хората в днешно време са по-осведомени по темата.

# 157

Много съжалявам и за Вашата загуба. Трудно се преживява. Но тези аборти са извън нашия контрол и много често след такива аборти, сладващата бременност протича напълно нормално. Аз съм приела факта, че тялото ми е разпознало ембриона като “некачествен” и абортът всъщност е защитата, от нещо което би могло да се развие неправилно. Вие какви изследвания мислите да направите?

Смятам да направя пълни кръвни, защото не съм от миналата година и да пусна за тромбофилия, защото ми го препоръча и друг гинеколог. Също така бях изследвала някои хормони преди бременността, заради кафеникаво течение преди цикъла и видяхме завишен пролактин, който най-вероятно също ще изследвам.

# 158
Moon2, съжалявам за загубата!

# 159
Съжалявам и аз за загубата момичета. Трудно се преживява и винаги остава отпечатък.
Първата ми бременост беше за термин май месец-неуспешна (кухо яйце) втората успешна с моето прекрасно септемврийче. Някой път просто се случва. Аз пуснах изследвания за тромбофилия, микробиология-всичко отрицателно беше. Някой път просто се случва и в тогавашната група разбрах, че на много други жени се случва. Хич не е рядко.

# 160
Здравейте и от мен,

Много съжалявам, Moon! Много тъжно ми стана, като прочетох.. Пожелавам ти леко възстановяване и щастлива развръзка в близкото бъдеще!

Аз тъкмо влязох в 9та седмица и само се притеснявам... Ако не е трудно да коментираш, би ли споделила дали имаше някакви симптоми, болки, зацапване? 😔

Иначе аз днес ходих да пусна TSH за този месец и добавих пълна кръвна картина също. Чудя се за тромбофилия дали на своя глава да не се изследвам, уж нямаме такива проблеми в семейството, но дали пък няма да е успокоение, не знам и аз. Ще трябва тия дни да запиша БХС и само се моля всичко да е наред дотогава.

# 161
Moon, съжалявам за загубата ти.
По принцип това ми е 3 бременност. Другите бяха заради тромбофилия, неуспешни
Първо не знаех за нея. След това знаех , но закъснях с разржедането
Тъкмо щях да започва 7 г с да се разреждам и нещата бяха свършили. Тромбофилята е коварно нещо. Активира се само при бременност.
Добре , че новият ми лекар ми каза още от положителен тест видиш ли го в хладилника трябва да имаш инжекция за разреждане вече. Така и стана.
Изследванията ги имам. В Синево ги направих разширен панел 12 мутации
Видяхме кой са хомо и хетеро и хематолог Веселина Иванова Токуда каза до края разреждане клексан
Така и правя
И на 15 дни следене на показатели
Още от ден 1 преди закъснение започнах да се разреждам.
Защото тромбофилията винаги между 7 и 9 г с прави поражения.
Дано намериш какво е и най - малко след 3 цикъла да се пробваш пак и нещата да са успешни.
Ако се окаже че имаш се приемат и метилирани добавки. Фолат и б12
И се следи хомоцистеин
Успех

# 162
Здравейте, пиша днес след прегледа.
Първо се стреснах, защото в началото се видя само плоден сак, но в последствие АГто се позагледа и се видя ембрион със сърдечна дейност отговарящ на 5та-6та седмица. Предвид засичането на кърмене и забременяване си е повече от нормално. Все пак ще мина другата седмица пак за да се види прогреса. Та възможно е да мина и за юлската група 😀(предвид, че първото дете и го преносих и родих с индукция) ехографа там не е много добър. Сигурно и при друг АГ ще се проследявам де.

# 163
Здравейте, в началото на 6та седмица съм, в сряда съм на при АГ за установяване на бременност. Имам едно дете на 5г. Термина по приложение излиза 5.07, но предполагам ще подбрани като първото.  Извинете ме но съм притеснена, болна съм с бронхит. Изписаха ми оспамокс. Някоя дама дали го е приемала в начална фаза на бременността. През първата не съм пила никакви лекарства, но в момента не знам кое е по-добре.

# 164
Здравейте, момичета. Днес беше прегледа ми, за съжаление плода е спрял да се развива в 7 г.с. 🥹 Все още не мога да повярвам, така желана беше тази бременност и толкова се радвахме всички. Сега ми предстои абразио...  Доктора ми назначи изследвания за тромбофилия.
Успех на другите момичета, желая ви лека бременност и пухкав финал! ❤️

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 18:32 от Sunshine🤍

Общи условия

Активация на акаунт