Термин Юни 2026

• 5 612
  • 178
  •   3
Отговори
# 165
  • София
Съжалявам за загубите:(
Става ми тежко само като чета.  Пожелавам от сърце съвсем скоро нови и успешни бременности.
Аз съм също болна и с едно 5 годишно, което само ми носи вирус чета от градината. Слава Богу поне то и ММ са здрави. Аз вече трети ден вдигам температура, но не повече от 37.5 и се лекувам с парацетамол и чайчета. В сряда ще съм при личния и ако не е минало, предполагам ще минем на по-агресивно лечение. Имам страшна хрема и жълти секрети от носа и дробовете.
Бързо оздравяване

# 166
Здравейте момичета! Присъединявам се към вас с термин средата на месец юни Hug Първа бременност ми е и в момента съм в 8 г.с., а миналия четвъртък на прегледа бе установен и пулс Heartbeat

Нямам ясно изразени симптоми освен подуване и запек Weary, както и ужасни киселини и от там гадене..

Някоя друга сблъсква ли се с тези симптоми и как се справете с тях? Какво усещате?

# 167
Здравейте и от мен,
За съжаление в 9+2г.с се установи, че плодът няма сърдечна дейност. В 8+4г.с е спрял да се развива, може би и заради това не съм усещала никакви симптоми на бременност. Вчера ми направиха абразио. Докторът ми препоръча да пусна изследване за тромбофилии. Ще чакам резултата.  На останалите пожелавам лека бременност с щастлив край!

Много съжалявам, Moon! Много тъжно ми стана, като прочетох.. Пожелавам ти леко възстановяване и щастлива развръзка в близкото бъдеще!

Аз тъкмо влязох в 9та седмица и само се притеснявам... Ако не е трудно да коментираш, би ли споделила дали имаше някакви симптоми, болки, зацапване? 😔

Иначе аз днес ходих да пусна TSH за този месец и добавих пълна кръвна картина също. Чудя се за тромбофилия дали на своя глава да не се изследвам, уж нямаме такива проблеми в семейството, но дали пък няма да е успокоение, не знам и аз. Ще трябва тия дни да запиша БХС и само се моля всичко да е наред дотогава.

Благодаря! Зацапване имах в 7 г.с, но веднага след това бях на преглед и нямаше проблем все още на този етап. Примех Утр0гестан през устатата и на по-късен етап вагинално. Сега като връщам лентата назад и чувствителността в гърдите ми беше намаляла. Спомням си, че една сутрин се събудих и усетих остра режеща болка ниско в корема, изпих една табл Но Шп@ и отмина. Не зная дали това всъщност е бил момента на аборта или просто страничен симптом.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 23:20 от Moon2

# 168
Здравейте, момичета, много съжалявам за тези, които загубиха точиците си! Искам да ви кажа, че и аз бях така пролетта, но ето ме тук сега - пожелавам и на вас след някой и друг месец да се присъедините към следващата група и да забравите напълно за настоящите събития! Прегръщам ви - знам, че е гадно, но ще мине и ще дойде хубавото!
На новодошлите - добре дошли! 🤗
Аз да се отчета - също бях болна и ужасно се притесних, та мин седмица бях два пъти на преглед, но слава богу всичко е наред и вече отшумява. Да не казвам голяма дума, но май и гаденето започва да намалява в 9+3. За тези със запека - има един сироп със сливи и някакви други плодови неща - питайте в аптеката - подходящ е за бременни и помага!

# 169
Благодаря ти, Moon за отговора! Стискам ти силно палци всичко да се нареди скоро ❤

Добре дошли на новите момичета!

Иначе аз бях доста зле със запека, ходех само веднъж в седмицата и моето АГ като чу, добре ме скастри хаха. Пробвах сироп от сливи, пробвах сушени сливи, топла вода с мед, кивита, нищо нямаше ефект, но в аптеката ми препоръчаха за бременни WayaLax и да ви кажа, имаше доста добър ефект! То не е май баш слабително като съставка, а по-скоро помага да се задържа вода в червата и много улеснява процеса. За момента съм доста доволна и ще си карам с него, приемам едно-две сашета веднъж на няколко дни.

И мен доста ме е страх от болести и настинка, чудех се дали да не питам ЛЛ за ваксини, но за момента просто не излизам от вкъщи и гледам доста да се пазя. Записах си час за БХС и първа морфология чак за края на месеца и не знам как ще издържа дотогава... По всяка вероятност няма да изтърпя и ще ходя за един междинен преглед да видим дали всичко си върви добре, че постоянно ще го мисля иначе.

# 170
  • София
При мен при запек помага само сок от червено цвекло или просто червено цвекло. Работи всеки път.
Сложих си ковид ваксина септември и грипна преди 18 дена ама това не попречи пак да се разболея (може би от друг вирус просто). Важното е да няма висока температура и усложнения и поне с валсините за това съм по-спокойна.

# 171
Здравейте на всички!

Понеже ми е първа бременност и все още нямам представа какво се случва и какво трябва да правя, имам няколко въпроса.

1. Какви прегледи се правят през бременността? И горе долу коя седмица трябва да се правят?
Питам защото генеколожката ми, не ми разясни тези неща.

2. Някоя от вас раждала ли е секцио, заради изтънени роговици на очите? Моите са по-тънки и офталмолоците са ме предупреждавали да не раждам нормално.

Сигурна съм, че ще имам още въпроси в бъдеще но за сега са само тези.

# 172
  • София
Dagny, знаеше ли вече за бременността, когато си сложи противогрипната? Аз се чудя дали е удачно да си слагам, понеже личната ми предложи, но се колебая предвид бременността, иначе всяка година си слагам.

Герганка, мога да опиша горе-долу по здравна каса какво се полага:
- 4 ехографски прегледа (за жени под 35г., и 6 за жени над 35г.), съответно първи между 4-10г.с., втори 11-14г.с., трети 18-23г.с. и четвърти 32-34г.с.
- Женска консултация веднъж месечно.
- двукратна микробиология при регистрация в началото и в 33-36г.с
- цитонамазка - еднократно при регистрация
- кръвни изследвания - три пъти (включват пкк, урина, серология, кръвна група) - обикновено го изискват с печат от лабораторията.

Извън здравна каса е важно да се направят трите фетални морфологии и биохимичен скрининг. Съответно: първа фетална - 12+0 - 13+6г.с., втора фетална - 18-23г.с. и трета 28-32г.с. Биохимичният скрининг се прави заедно с първата фетална.

По спомен здравната каса не покрива записите на тонове, които се правят някъде от 34г.с. веднъж седмично.

Мисля, че това е всичко при нормално протичаща бременност. По желание може да се ходи и на допълнителни прегледи.
Ако някой се сеща още нещо, нека ме допълни.

За очите не съм запозната.

# 173
Здравейте, момичета! На мен пак ми се наложи да лежа в болницата, защото повръщах кръв. Ситуацията беше доста зле и се наложи да ми вливат Зофран и сега го приемам всяка сутрин. Вече се чувствам по добре. 3 дни без повръщане направо немога да повярвам. Съжалявам за загубите на момичетата. На останалите пожелавам лека и спокойна бременност!

# 174
  • София
Да знаех, че съм бременна. Точно бяха излезли двете черти.
Не съм се замисляла даже. Като знам колко тежко карам грипа:)

# 175
Здравейте момичета,
Записвам се и аз в 9+3 от прегледи (9+5 по МЦ). Термин 04.06. Втора бременноста след една неуспешна завършила в 8г.с. началото на тази година със задържан аборт. Причината след направено генетично изследване Монозомия Х. Допълнително изследвах и тромбофилия и открихме няколко мутации хомозигот PAI1, хомозигот ACE и мутацията при която не се освоява фолиева киселина.
След консултация с хематолог сега съм на Клексан 0,4 от + тест. Имам и ИР та внимавам с въглехидратите.
Този път си имам повече симптоми, които са на приливи и отливи, всеки ден различно, но поносимо. Имах и много леко розово течение в 6г.с и нисък прогестерон и съм на Утрогестан 2х300.
Със следящото АГ решихме още в 10г.с да направя пренатален предвид причината за предишния неуспех. Записах в Cell Genetics, варианта който е Niptfy.
Имам и час за ФМ + БХС.

Към момичетата които са загубили бременноста, искрено ви съчувствам, отлично знам какво е. Съветвам ви да проверите генетични тромбофилии и придобити, като Анти фосфолипиден синдром. Хормоните и щитовидната жлеза. Не се съгласявайте, ако лекаря ви каже няма смисъл, случва се. Много по спокойни ще сте, ако знаете причина и може да я предотвратите. Стискам палци скоро нещата да се получат.

# 176
Съжалявам за загубата Ви момичета! Бъдете силни и стискам палци да се похвалите след някой друг месец в друга тема.
Искам да питам има ли някоя от вас, която все още ходи на работа? И отичат ли ви краката повече?

# 177
Moon, съжалявам за загубата ти.
По принцип това ми е 3 бременност. Другите бяха заради тромбофилия, неуспешни
Първо не знаех за нея. След това знаех , но закъснях с разржедането
Тъкмо щях да започва 7 г с да се разреждам и нещата бяха свършили. Тромбофилята е коварно нещо. Активира се само при бременност.
Добре , че новият ми лекар ми каза още от положителен тест видиш ли го в хладилника трябва да имаш инжекция за разреждане вече. Така и стана.
Изследванията ги имам. В Синево ги направих разширен панел 12 мутации
Видяхме кой са хомо и хетеро и хематолог Веселина Иванова Токуда каза до края разреждане клексан
Така и правя
И на 15 дни следене на показатели
Още от ден 1 преди закъснение започнах да се разреждам.
Защото тромбофилията винаги между 7 и 9 г с прави поражения.
Дано намериш какво е и най - малко след 3 цикъла да се пробваш пак и нещата да са успешни.
Ако се окаже че имаш се приемат и метилирани добавки. Фолат и б12
И се следи хомоцистеин
Успех
Здравей аз съм с термин за началото на юли втора бременост с мутация 4G 4G все още не съм започнала фракси понеже не ми е назначено, с предишната си го самоназначих на по лъсна седмоца. Ти с коя мутация си, препоръки към кой специалист да се обърна не аг

# 178
Moon, съжалявам за загубата ти.
По принцип това ми е 3 бременност. Другите бяха заради тромбофилия, неуспешни
Първо не знаех за нея. След това знаех , но закъснях с разржедането
Тъкмо щях да започва 7 г с да се разреждам и нещата бяха свършили. Тромбофилята е коварно нещо. Активира се само при бременност.
Добре , че новият ми лекар ми каза още от положителен тест видиш ли го в хладилника трябва да имаш инжекция за разреждане вече. Така и стана.
Изследванията ги имам. В Синево ги направих разширен панел 12 мутации
Видяхме кой са хомо и хетеро и хематолог Веселина Иванова Токуда каза до края разреждане клексан
Така и правя
И на 15 дни следене на показатели
Още от ден 1 преди закъснение започнах да се разреждам.
Защото тромбофилията винаги между 7 и 9 г с прави поражения.
Дано намериш какво е и най - малко след 3 цикъла да се пробваш пак и нещата да са успешни.
Ако се окаже че имаш се приемат и метилирани добавки. Фолат и б12
И се следи хомоцистеин
Успех
Здравей аз съм с термин за началото на юли втора бременост с мутация 4G 4G все още не съм започнала фракси понеже не ми е назначено, с предишната си го самоназначих на по лъсна седмоца. Ти с коя мутация си, препоръки към кой специалист да се обърна не аг
Аз съм със същата мутация и поставям клексан от положителен тест. Аз посещавам д-р Тончев хематолог в Света София и препоръчвам с две ръце. Попаднах на доста лекари, които отричат тази мутация да има връзка с неуспешна бременност, но за мен риска да разчитам на теории не си струва.

Общи условия

Активация на акаунт