Термин Юни 2026

• 5 649
  • 178
  •   1
Отговори
# 90
Аз не съм с Хашимото, май при мен го наричат субклиничен хипотиреоидизъм, който открихме преди година и нещо. Оттогава на 6 месеца си изследвам TSH и моята ендокриноложка ми каза при бременност веднага да си пусна отново и да я посетя. Пуснах в 4 г.с. и TSH беше 3.09, заради което веднага ми вдигнаха дозата на Еутирокс и сега в началото на ноември пак ще изследвам и така всеки месец от бременността. Предполагам зависи кога последно си го проверявала - ако имаш как определено би било полезно да се тества.

# 91
Здравейте, момичета. Чета ви с интерес!
Бременна съм в 6г.с. Бях на преглед при Аг, чухме пулс. Бебето изостава , но предвид това че цикъла ми е през 31-32 дни Аг ,каза че е нормално. Тази бременност е много вълнуваща и изненадваща за нас. Молим се на Бог, всичко да бъде наред! ❤️
Имаме детенце на 1година и 10 месеца. Забременях след инвитро процедура.
Относно посещението при ендокринолог, аз съм с Хашимото. Изследвахме Тсх и Фт4, доктора каза след 1 месец отново.
Момичета вие изследвали ли сте се за тромбофилия?
Леко бременеене на всички ви! 🤍

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 20:08 от Sunshine🤍

# 92
Момичета, пишете термин, ако искате да ви включа в списъка в първия пост Simple Smile

Аз пуснах тромбофилията още преди първото дете. За щастие не съм на терапия, защото не мога да понеса още инжекции.

# 93
Тук съм +1 - аз отидох най-първо на ендокринолог, защото и дозата на хормона се вдига. В случая, с гинеколога може да се изчака, но с ендокринолога - не.
А за тромбофилия някакви индикации има ли, че аз пък това не съм правила?

Аз не съм с Хашимото, май при мен го наричат субклиничен хипотиреоидизъм, който открихме преди година и нещо. Оттогава на 6 месеца си изследвам TSH и моята ендокриноложка ми каза при бременност веднага да си пусна отново и да я посетя. Пуснах в 4 г.с. и TSH беше 3.09, заради което веднага ми вдигнаха дозата на Еутирокс и сега в началото на ноември пак ще изследвам и така всеки месец от бременността. Предполагам зависи кога последно си го проверявала - ако имаш как определено би било полезно да се тества.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 09:40 от Woohoo

# 94
И аз се записвам с положителен тест. Термин ще мога да кажа със сигурност след прегледа понеже отбих детето преди около 10дни. Явно съм била бременна и съм кърмила по едно и също време без да знам 😀 разликата се очертава да е 1г и 9м. Мислихме да правим опити, но сякаш не очаквах още от първия път да стане и то докато кърмя още та ще са с малка разлика децата. Чувствам се доста по-спокойна. Още и час за АГ не съм записала.

# 95
Здравейте. И аз съм 6+3 г с
От вчера болки ниско долу и розово зацапване. Днес без болки пак зацапа.
Инжекция слагам клексан. Ношпа пия
И още цял кашон добавки. Вит Ц ми включи
И пак зацапва.
На тая дата миналия месец е била овулация.
Лекаря ми каза че импланта ционно било ама уви. Като го видиш се стряскаш.
При вас как са нещата
Успех 🍀

# 96
Говори с хематолог. Мисля, че при зацапване се спират инжекциите хепарин.

# 97
Здравейте! Аз съм в 5 седмица.
Чета ви с огромен интерес и от много време мечтая да се включа в някоя тема. Най-сетне моментът настъпи, това ми е първа бременност. Предстои ми преглед във вторник, но според приложението, което използвам, терминът е 24.06.2026г. Към момента усещам само леко придърпване в корема и имам болки в кръста. Изморявам се много по-бързо и като седя по-дълго време изправена, веднага усещам болка в кръста. Почивам си и отминава.
Не знам какво да очаквам от прегледа, но се вълнувам много. 🥹

# 98
Здравейте отново! Миналият вторник бях на доктор след като ви писах за зацапването. Всичко изглеждаше добре, докторът ми спря Акард-а и каза, че не е необходимо да ми изписва Дуфастон след като прогестеронът е над горна граница. Четвъртък обаче отново имаше зацапване и посетих друг специалист в петък, който пък видя леко отлепване на плодния сак и ми изписа Дуфастон като отново каза, че всичко изглежда добре и даже се чуха пулсации. Съветва ме обаче да пусна още едно изследване относно леките мутации, които ми излязоха за тромбофилия - АСЕ/ДД генотипиране. Също така обърна внимание на високото ми Tsh - 9.3 като дозата ми е коригирана в момента и след седмица предстои отново да пусна изследване, но този път да включа и Фт4, ТАТ и МАТ. Тъй като жлезата ми е изключително нехомогенна и почти "изядена" от Хашимото, във времето различни ендокринолози са ми казвали, че е абсолютно излишно пускането на антитела. Въпросът ми към дамите с Хашимото е дали са ви насочили да пускате целия пакет за щитовидната жлеза?

# 99
Здравейте на всички! Включвам се и аз в темата с очакван термин според приложението 30 Юни, 2026. Първият преглед е на 7 Ноември.
Това е първа бременност при мен и стана толкова бързо, че чак не можах да повярвам… Буквално от първия път. Не познавам никой около мен, който да му се е получило веднага. И всички ме съветваха да не го отлагаме тъй като може да се забави и да отнеме години, а ще правя 32 Януари… и аз така си мислех, да започнем с опитите, че не се знае какво ни чака и как ще се развият нещата. Бях си купила една книга като енциклопедия да се образовам. Прочетох има няма няколко страници и чудото стана. Все още го асимилирам. На моменти плача от страх какво ни чака, и трябва да пазя информацията още 1 седмица защото мъжът ми е извън страната и определено не искам да му съобщя по телефона…

# 100
При мен досега всеки път пускаме TAT, MAT и пълния пакет, включително вит Д.

Аз да ви се оплача, от първия ден на 7 г.с. толкова ми се гади, а днес едва си намирам място.. Не съм повръщала още, обаче ми става все по-трудно да хапвам нормално, вече не знам кога да ям, колко да ям, имам киселини постоянно и е просто отвратително. Допреди да забременея си бях кулинар човек, постоянно хапвахме интересни неща и готвех всяка вечер, а сега ми е толкова тъжно, че не мога едно нормално ядене да хапна без да бера душа после.. Надявам се да отмине следващите седмици, но в момента съм в ужасна дупка.

# 101
В дупка съм и аз нямам желание за нищо… гади ми се по цял ден не ми се яде отслабнала съм….

# 102
Миличка и аз съм така. Знаеш, че това е временно и ще мине. Просто трябва да го изтърпим. На мен нищо не ми помага и вече съм отчаяна.
В дупка съм и аз нямам желание за нищо… гади ми се по цял ден не ми се яде отслабнала съм….

# 103
Втора бременост ми е с първата изобщо съм нямала такива оплаквания немога да се зарадвам толкова съм апатична Sad надявам се бързо да отминат тези състояния и да стане търпимо

# 104
И аз получих първото си зацапване точно в деня когато ми е била овулацията предния месец, лично аз едвам дочаках да се съмне, за да звънна на лекаря. Той тези че е нормално и да не се притеснявам, но ми изписа Дуфастон, първите дни го пих по 3 на ден, а след това по два (сутрин и вечер)
Тази сутрин закъснявах и след пишкане се изправих рязко и след половин час имах пак зацапване. А по принцип и казах че тялото помни кога е бил цикъла и може да прецапа около времето за цикъл… След това през целия ден нямах никакво, преди малко обаче след готвене, чистене, явно трябва повече почивка и видях че имам пак… уж казват че е нормално както и други мой приятелки които са раждали, ама ми се свива сърцето когато си случи.

Здравейте. И аз съм 6+3 г с
От вчера болки ниско долу и розово зацапване. Днес без болки пак зацапа.
Инжекция слагам клексан. Ношпа пия
И още цял кашон добавки. Вит Ц ми включи
И пак зацапва.
На тая дата миналия месец е била овулация.
Лекаря ми каза че импланта ционно било ама уви. Като го видиш се стряскаш.
При вас как са нещата
Успех 🍀

Общи условия

Активация на акаунт