Термин Юни 2026

• 5 670
  • 178
  •   1
Отговори
# 75
Момичета дали от утрогестана се чувствам замаяна и замаляла  по цял ден? Ще отминат ли гадните симптоми в близко време

# 76
Ако го пиеш, е твърде вероятно. Най-добре вагинално или ректално.

# 77
Утре сутринта съм при Аг ще я питам направо  по цял ден съм като пияна 🤣 мн неприятно.

# 78
Здравейте, момичета! Мен днес ме изписаха от болницата. Лежах за обезводняване и hyperemesis. Всеки вика яж солети, яж сухари а аз от тях най-много връщам. Надявам се скоро да отмине напълно, че не се търпи вече. Вие как сте от към гадене и повръщане?

# 79
  • София
Аз засега съм добре, само сутрин леко гадене, което в хода на деня отминава. С миналата бременност започна пак 6-та седмица, към 8-ма стана нетърпимо и не можех да ям почти нищо и постоянно повръщах по цял ден. Към 13-14г.с. всичко отмина. Очаквам и сега да горе долу така..

Днес минах на преглед 6+6г.с., каза че изостава с няколко дни, но и аз съм с 32-дневен цикъл и овулацията е по-късна. Засече пулс, но слаб. На преглед съм пак на 3-ти ноември.
Вторник имах кафяво зацапване и АГ ми изписа утрогестан и но шпа. Доста ми е притеснено, първия път не ми се е случвало. Знам, че всяка бременност е различна, но това си ме тревожи.

# 80
Гадене имам но не стигам до повръщане…. на мен също ми е втора бременност но мисля че заради възрастта съм много по притеснена и филмирана. Аз също съм на утрогестан и но шпа заради зацапване но днес минах преглед и каза че всичко е наред, от утрогестана се чувствах много зле през целия ден и днес вече ми каза да го слагам вагинално има разлика определено

# 81
И аз в клуба на гаденето. Особено като се уморя и искам просто да се тръшна на дивана.
Днес ММ прави свински шницели. Гади ми се от миризмата само. А се надявах да си хапвам месце този път.

# 82
Аз за себе си открих, че всъщност се чувствам най-зле от тесто и от каквото и да е пържено, колкото и апетитно да ми изглежда предварително. Доколкото не ги ям, имам само леки моменти на гадене, основно сутрин, но ако изям нещо такова тежко, направо не ми се живее. Също гледам да не прегладнявам, защото и тогава става доста тегаво, което на практика означава хрупане на нещо през два часа

# 83
Това с прегладняването го знам от предишната бременност, но познайте дали го спазвам.... Толкова ми е смотано като ми се гади, че просто лежа и съществувам. Или взимам кучето и излизам на студено да кръстосвам улиците.
А за вече раждалите - как е с тумбака? Аз вярно, че не тренирам, така и не свалих напълно корема от предишната бременност и си похапвам, каквото ми се яде, обаче съм дооооста окръглена вече. Вечер изглеждам поне в 5-6 месец.

# 84
Ето че и моя дългоочакван преглед в 6 г.с. мина. Доктора ми вдъхна увереност, че с общи усилия всичко ще бъде наред. Вече се чувствам някак по-спокойна след прегледа.
Иначе и моя корем е някак нетипично окръглен, предвид ранната бременност. Тази вечер имахме гости, които забелязах, че ме загледаха. Килограмите ми са същите, просто имам корем.. 😀
Също така съм адски чувствителна. Насълзяват ми се очите по няколко пъти на ден. А миналата седмица настроенията ми се меняха постоянно.
На моменти имам съвсем леко гадене, което бързо отминава. Аз глутен и пържено не ям, така че при мен не е от това. Плодове ми се хапват последните дни - кивита, мандарини, лимони. Също и месо си хапвам поне два пъти седмично. Предишната бременност я изкарах на тесто и сладко, но сега няма как да е така, защото са ми забранени 😀

# 85
Мен колата ме успокоява ( 2-3 глътки, а не цяла), но ми казват че не е хубаво да пия. Вече се обърквам, това неможе онова не може....

# 86
Ами да ти кажа, аз отслабнах напълно и мина вече бая време, но въпреки това пупата си изхвърча доста сериозно - точно сега се чудя как да се обличам за работа, защото не мисля да им казвам преди нова година.
Shelley, ако не пиеш кафе в добавка, не мисля, че има проблем с 2-3 глътки кола - просто трябва да си следиш общия прием на кофеин, защото ако се прекали, не е хубаво.
Santa, супер, че всичко е наред Simple Smile ! Иначе аз съм с хашимото и и аз не ям глутен, като сега ходих на диетолог (първата бременност качих 27 кг и сега доста сериозно се старая да не достигам такива висоти) и тя ми забрани и картофа до 6ти месец, защото през първата половина на бременността нивата на инсулин са високи и да не ги вдигам още повече. Разните пълнозърнести и дългозърнести оризи, както и семена без глутен каза, че мога да ги консумирам спокойно Simple Smile

Това с прегладняването го знам от предишната бременност, но познайте дали го спазвам.... Толкова ми е смотано като ми се гади, че просто лежа и съществувам. Или взимам кучето и излизам на студено да кръстосвам улиците.
А за вече раждалите - как е с тумбака? Аз вярно, че не тренирам, така и не свалих напълно корема от предишната бременност и си похапвам, каквото ми се яде, обаче съм дооооста окръглена вече. Вечер изглеждам поне в 5-6 месец.

# 87
Аз за една седмица гледам че даже съм отслабнала, за момента не ми е мн приятен общия процес с първата се чувствах супер нямах проблеми сега 2рата голям зор ми дава от началото още.

# 88
Здравейте и от мен, реших най-накрая да се включа, след като още докато темата беше на първа страница, написах супер дълго съобщение, което без да искам рефрешнах и се изтри, така че се отказах тогава, но ето ме пак 😄

Сега съм в 7 г.с. разбрах в 3+3, защото имам доста кратък цикъл (23-24 дни) и имам чувството, че времето е спряло оттогава, а колко много още има.. И при мен гаденето е доста неприятно, буквално започна тази седмица като влязох в 7ма, преди това освен глад и болки в гърдите, нямах някакви неприятни симптоми. Сега ми става доста тежко каквото и да хапна, хем съм гладна, хем ми се повръща, но за момента поне не съм стигала до там.

Иначе ми е първа бременност, бях на преглед в 4 г.с. и видяхме сакче и жълтъче, в 6 г.с. видяхме и чухме сърчице и сега другата седмица отново съм на преглед.

Леко и успешно бременеене на всички ни ❤

# 89
  • София
При първата бременност качих 9кг, 6 останаха в болницата, а после свалих и другите + още 10, та съм в  по-добра форма от при първата и въпреки това съм се подула и аз ужасно. На килограми съм същата, но с подут корем.
Да попитам и другите с Хашимото, кога ще правите консултация с ендокринолог? И ако ми е ок тсх има ли нужда?
Първото дете е на 1г2м и ми е тежък графика с малкото и прегледи.

Общи условия

Активация на акаунт