Термин Юни 2026

• 6 069
  • 192
  •   1
Отговори
# 105
Момичета кога ви започнаха гаденето и повръщането? Как се справят тези от вас, които работят? Не искам все още да информирам работодателя, но се притеснявам да не ми е лошо постоянно..

# 106
Joy, и при мен е подобна историята 😅 Аз също догодина правя 32 и сега като разбрах, че съм бременна, мъжът ми точно замина за седмица и беше най-дългата седмица в мълчание, докато се върне да му кажа първо на него, така че доста добре те разбирам Simple Smile) Иначе и аз не знам кога ще кажа на работа, по принцип съм хоум офис и криво-ляво се оправям с гаденето за момента, но мисля да им кажа чак към декември, когато вече съм във втория триместър.

Здравейте на всички! Включвам се и аз в темата с очакван термин според приложението 30 Юни, 2026. Първият преглед е на 7 Ноември.
Това е първа бременност при мен и стана толкова бързо, че чак не можах да повярвам… Буквално от първия път. Не познавам никой около мен, който да му се е получило веднага. И всички ме съветваха да не го отлагаме тъй като може да се забави и да отнеме години, а ще правя 32 Януари… и аз така си мислех, да започнем с опитите, че не се знае какво ни чака и как ще се развият нещата. Бях си купила една книга като енциклопедия да се образовам. Прочетох има няма няколко страници и чудото стана. Все още го асимилирам. На моменти плача от страх какво ни чака, и трябва да пазя информацията още 1 седмица защото мъжът ми е извън страната и определено не искам да му съобщя по телефона…

# 107
При мен започна от 6 гс и още не е минало 9 гс
Момичета кога ви започнаха гаденето и повръщането? Как се справят тези от вас, които работят? Не искам все още да информирам работодателя, но се притеснявам да не ми е лошо постоянно..

# 108
Как си днес мила. Върнах се на работа аз мале цял ден все едно Тунджата ме е влачила 😳

# 109
Да не казвам голяма дума, но при мен гаденето беше основно между 6-та и 8-ма седмица.
В 9-та седмица ми остана основно умората и тежестта след хранене.

В моята работа вече знаят, тъй като съм инвитро и преди последния трансфер бях решила да споделя, тъй като постоянно се измъчвах от притеснение какво да лъжа и този път. За моя радост срещнах подкрепа и разбиране. От 6г.с седмица излезнах и болничен, заради гаденето и зацапването, което получих.
Ако всичко е наред, не мисля да се връщам преди раждането на работа, тъй като съм с близнаци и се водя по-рискова бременност, а и предвид всичко, което минахме до тук, за да стигнем този момент, реших да си дам почивка и да забавя темпото.

# 110
Здравеййй! Ами избутвам я някак си Grinning Аз не ходя на работа от 7гс понеже лежах в болницата за обезводняване и докторите не посъветваха да не се връщам.
Как си днес мила. Върнах се на работа аз мале цял ден все едно Тунджата ме е влачила 😳

# 111
Shelley_3350 на какво се дължи обезводняването? Заради повръщането ли или нещо друго?

Значи аз имам още блажени 10 дни докато вляза в 6 седмица, но си се усеща… Като количества храна ям дори по-малко от преди и после ми става много тежко…
Аз обаче имам огромен проблем с уртикария, която вече 6 месеца боря неуспешно. Има ли някой, който приема Антихистамини, които ги дават безопасни за бременни?

# 112
Аз съм си безработна вкъщи. Бях в пробен период и решиха да се лишат от мен 9 дни преди трансфера. За малко не ми стигна, за да изляза просто в болничен. Греда.

Иначе мизерствам още от 5 г.с. Първите 10 дни хормоните ме блъскаха жестоко и ММ ме дразнеше само с присъствие. После нещата се нормализираха, но прекарах много дни в леглото полужива.
За щастие свекърите бяха при нас и поеха домакинството и детето последната седмица, та ми олекна доста.
Не съм гладна, обаче насила тъпча някакви неща. В противен случай нещата зазляват много.

# 113
Заради повръщане, но аз повръщах около 15-20 пъти на ден. Сега е една идея по добре, но все пак гадно. И сега доста често имам спазъм за повръщане но не връщам нищо. Сега по се задържат храна и вода но все пак съм на легло по цял ден.
Shelley_3350 на какво се дължи обезводняването? Заради повръщането ли или нещо друго?

Значи аз имам още блажени 10 дни докато вляза в 6 седмица, но си се усеща… Като количества храна ям дори по-малко от преди и после ми става много тежко…
Аз обаче имам огромен проблем с уртикария, която вече 6 месеца боря неуспешно. Има ли някой, който приема Антихистамини, които ги дават безопасни за бременни?

# 114
В кабинет съм седнала по цял ден и не ми пречи засега да ходя. Вкъщи се олежах доста за 1 седмица и направо вече се побърках не че мн добре се чувствам обаче друго си е сред хора. Аз ям насила защото трябва гледам даже съм отслабнала аз съм в 7г .с и 2 дни надявам се до седмица две да върна силите си или поне да не заспивам права 😳🤣

# 115
И аз съм отслабнала, но смятам че после ще си ги наваксам килограмите. Само веднъж да мине. Сестра ми беше така до 9 месец и не ми се мисли ако и аз съм така.

# 116
Аз пък съм в 9г.с и нямам никакви симптоми от началото на бремеността, все едно не съм бременна. Донякъде ми е притеснително. Усещам единствено умора, сърцебиене и постоянно ми е студено. Разбира се, не се оплаквам, надявам се да не усетя това гадене и през останалите месеци. Дано и при вас да отмине бързо 🙏🏻

# 117
Здравейте и при мен нещата с гаденето и повръщането не са много добри(което е нормално през началната бременност) . Аз съм почти в 8 г.с. и си имам доста гадене сутрин, дори и през деня понякога. Надявам се да отмине за всички ни този период и да се почувстваме по-добре. Относно храната и аз не ям много, ям защото  трябва(не изпитвам глада който имах преди).
Пожелавам на всяка от Вас лека, успешна и благоприятна бременност!

# 118
Привет, понеже и аз през много ендокринолози съм минала, да ти кажа, че те не лекуват автоимунното заболяване, а само симптомите, т.е високото ТСХ. Така или иначе в момента освен висока доза хормон, нямаш други опции с оглед бременността, но принципно за след това е хубаво да обърнвш внимание на храненето си (безглутенова диета и без прясно мляко) и да си изследваш витамините (най-вече Д и Б12) и да приемаш електролити - аз това правя от 6 месеца преди да забременея и макар и бавно - антителата започнаха да намаляват. В момента докато си бременна, според моя ендокринолог, трябва да следиш ТСХ и ФТ4 - те са важни да са в норма за бременността. Иначе аз отидох на диетолог сега и препоръчвам с две ръце на всеки, който може да си го позволи, защото аз съм от групата на дебелеещите от ден 1 и наистина ми беше много полезна консултацията - само да се похваля - в 8+3 вече съм 3 кила нагоре и то при положение, че хляб не пипвам, картофи ям веднъж в седмицата, а сладкото ми е ако добарам някой бонбон при почерпка на работа🙈 ама квото такова сега…

Здравейте отново! Миналият вторник бях на доктор след като ви писах за зацапването. Всичко изглеждаше добре, докторът ми спря Акард-а и каза, че не е необходимо да ми изписва Дуфастон след като прогестеронът е над горна граница. Четвъртък обаче отново имаше зацапване и посетих друг специалист в петък, който пък видя леко отлепване на плодния сак и ми изписа Дуфастон като отново каза, че всичко изглежда добре и даже се чуха пулсации. Съветва ме обаче да пусна още едно изследване относно леките мутации, които ми излязоха за тромбофилия - АСЕ/ДД генотипиране. Също така обърна внимание на високото ми Tsh - 9.3 като дозата ми е коригирана в момента и след седмица предстои отново да пусна изследване, но този път да включа и Фт4, ТАТ и МАТ. Тъй като жлезата ми е изключително нехомогенна и почти "изядена" от Хашимото, във времето различни ендокринолози са ми казвали, че е абсолютно излишно пускането на антитела. Въпросът ми към дамите с Хашимото е дали са ви насочили да пускате целия пакет за щитовидната жлеза?

# 119
Включвам се с втора бременност, термин 22.06.26, първи преглед в Петък.
Симптоми- гърдите ми си възвърнаха нормалния им размер от преди първата бременност, защото след кърменето положението беше трагично. Та това си е бонус. Други симптоми са единствено адска умора и вълчи глад.

Общи условия

Активация на акаунт