Термин Юни 2026

• 23 669
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
О да. Страшно се подувам. И после червата ще ме убият от болки като започне да минава храната. Как пък още не се наместиха...

# 721
Аз съм 171 см и започнах 58кг - и аз съм с термин за 01.06 (точно 19 пълни седмици) и в момента съм 67 кг, така че мисля, че това състезание го печеля 😃. Иначе не ме боли корема, но гаденето се върна до някаква степен

# 722
О и аз съм така след ядене - доста е смешно защото корема ми е по-скоро по-ниско, но явно стомаха ми вече се е качил нагоре и като хапна повече се надува точно в горната част и наистина изглеждам като глътнала топка 😄 Миналата седмица забелязах буквално в рамките на два дни как вече си изскочи и изглежда като бременно коремче, а не просто като от преяждане. Ослушвам се за някакви движения, но то толкова неща ми бълбукат в корема, че е трудно да преценя има ли изобщо нещо друго.

# 723
Аз правих първо НИПТ,там всичко е наред!
Възрастовият риска за синдром на Даун е 1:59 при мен (на 41 г.) от БХС!
Правихте ли БХС и има ли отклонения от НИПТ?

# 724
Оо, да, след ядене и аз съм така. Имам чувството, че коремът и кожата ще се пръснат. Пробвах вариант да пия на малки глътки - пак се подувам. Не знам дали е само при мен, но сега съм много жадна и то постоянно, а по принцип не съм от хората, които пият по 1.5л на ден вода.

# 725
Аз съм в 18+5 г.с с термин 10.06.2026 год и от вчера 58 кг( бях 52 кг. като забременях) Имам сериозен корем, но съм и с предна плацента, на която най-вече се дължи корема. Отделно мъниче го измериха 250 гр( а на предния преглед 23.12.25 год беше 180 гр) та яко си расте. При мен гаденето за кратко намаля и сега пак си се завръща с пълна сила, но още успявам да сдържа повръщането. Иначе хапвам малко и вече усещам гадене + чувство за преяждане, 10 мин по-късно отново глад все едно нищо не съм хапнала. Нямам киселини, но вечер имам жесток рефлукс. Отделно започнаха да ми се надуват краката( те и преди се надуваха) и ръцете, та си купих компресиращи чорапи и с тях бивам!
Иначе сина ми го родих 2550 гр. и чак накрая усетих, че съм бременна, направо беше песен - без гадене, без болки, без рефлукс и почти никакъв корем, носих високи токчета до последно. Нооо тогава съм била на 25 год, а сега на 39 год….

# 726
О да. Страшно се подувам. И после червата ще ме убият от болки като започне да минава храната. Как пък още не се наместиха...

Как се различават болките от червата о някакви по-сериозни гинекологични? И мен ме боли корема, ту горе, ту долу, в ляво - дясно, направо взех да се притеснявам вече. Става ми и по-твърд и стегнат, но не на интервали, а примерно половин ден може да си е такъв.  Добре, че съм на преглед на 8-ми.

# 727
Ако няма болка при стягането, всичко е окей.
Аз лично не се впрягам като ме заболи лошо коремът, защото имам опит с предишната бременност и знам какво е. А и като ме заболи жестоко, боцвам пръст в корема и ако не е твърд на камък, всичко е наред. А и при мен болката се измества от стомаха към червата и си знам. Контракциите при мен се появяват като се размърда много бебето и започне да дразни матката. Сутрин като не съм се подула още, е най-отчетливо.
Иначе не знам дали е възможно половин ден постоянно да е стегната матката. То е доста неприятно все едно са ти разбъркани вътрешностите.

# 728
Оо, да, след ядене и аз съм така. Имам чувството, че коремът и кожата ще се пръснат. Пробвах вариант да пия на малки глътки - пак се подувам. Не знам дали е само при мен, но сега съм много жадна и то постоянно, а по принцип не съм от хората, които пият по 1.5л на ден вода.

Аз също съм много жадна постоянно и устата ми е суха. Дори се загледах по някакви овлажняващи капки за уста 😀

# 729
Момичета, вие мислите ли вече за педиатър за бебо? Някакви препоръки за София имате ли? Моят ОПЛ, както и на синът ми са от Варна, така и не съм сменяла след като се изместихме да живеем в София и съм доста боса по тази тема. Ще съм благодарна на вашата помощ!

# 730
Момичета да ви се оплача-хвана ме ковида. Едва едва ставам от леглото, температура имам. Пия чай и парацетамол и това е общо взето позволеното. Извадих късмет, че мъжа ми днес е нощна смяна и през деня гледаше малката. Утре сигурно пак... въобще всякакви вируси като си бременна минават по-тежко така че се пазете. Уж срещу грип се ваксинирахме, но срещу ковид не. Другата година и двете.

# 731
И аз имам усешането, че просто ще се пръсна след ядене, а ям малко количество. Писле го усешам чак до гърлото и скоро след това глад ... отново и така кръговрат. Аз също имам усешане за по твърд корем, понякога, но без болка. Ще питам на следвашия преглед за магнезии, че нещо ми се схващат краката.

# 732
Кога съобщихте на работа, че сте бременни, и по какъв начин?

Аз мисля да го направя другата седмица, ще съм в 16 г.с. Работя хоум офис от компютър, работата ми е лека, но нямам заместник. Малко ме притеснява като кажа, да не решат, че за тези 3-4 месеца трябва да се случи всичко, че да им е по-лесно после без мен.

Другото, с което не знам какво да правя, е отпуската ми - имам 50 дена отпуска и се чудя дали е добре да ги ползвам сега преди майчинството.. или да търся начин да ми ги изплатят, ако въобще има такъв

# 733
Кога съобщихте на работа, че сте бременни, и по какъв начин?

Аз мисля да го направя другата седмица, ще съм в 16 г.с. Работя хоум офис от компютър, работата ми е лека, но нямам заместник. Малко ме притеснява като кажа, да не решат, че за тези 3-4 месеца трябва да се случи всичко, че да им е по-лесно после без мен.

Другото, с което не знам какво да правя, е отпуската ми - имам 50 дена отпуска и се чудя дали е добре да ги ползвам сега преди майчинството.. или да търся начин да ми ги изплатят, ако въобще има такъв
Отпуската ако не я ползвате сега ще ви остане за използване след майчинството. Тя не отпада по давност. Вариант за изплащане е ако напускате след майчинството. Според мен сега е по-добре болничен, а след връщане да я използвате.

# 734
  • Стара Загора
Оле, след хранене и аз се издувам в горната част. Кожата ме опъва и имам чувството, че ще се пръсна. Отделно ми става и малко зле, не знам защо. Снощи изпих 2 чаши вода наведнъж и изпънах всички гънки. 😄

Общи условия

Активация на акаунт