Какво е за вас "изневярата" ?

• 3 287
  • 109
  •   2
Отговори
# 45
То не се разбра каква е причината той да се почувства изневерен?
Как да се даде отговор в такъв случай.

# 46
  • София
Няма такова положение. Нормален човек, с акъла си, който да е доволен от връзката си и да тръгне да шава.

Понякога нещата само изглеждат наред. От много мъже съм го чувала - ама всичко ни беше наред, гледахме си децата. Обаче той отдавна е престанал да я вижда тази жена като жена.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 16:07 от Rockstar

# 47
  • До хладилника, който обичам
Да, да. Много се разбираме, всичко ни е наред, гледаме си децата, но няма желание, няма интимност (не непременно под формата на секс, може да има секс, но да не се чувства интимност), няма го обгрижването на партньора, за да се чувства обичан, гледан, виждан. И ако някой друг му дава тези неща, може да иска да ги има, даже да не възнамерява наистина да влиза във връзка, да оставя партньора и т.н., а просто да иска да се почувства желан/а. Понякога такава промяна в пренебрегнатия партньор кара пренебрегващия да се стегне в кръста и да навакса. Друг път отказва да види и да признае, и после като гръм от ясно небе, ма то всичко ни беше наред, не знам какво стана.

# 48
Няма такова положение. Нормален човек, с акъла си, който да е доволен от връзката си и да тръгне да шава.
От много мъже съм го чувала - ама всичко ни беше наред, гледахме си децата. Обаче той отдавна е престанал да я вижда тази жена като жена.

Ами не е така. Така го разбират жените. Мъжкото виждане е по-различно. Нагледала съм се на мъже, които наистина си гледат семействата (и жените, и децата), но това не им пречи да изчукат нещо чуждо ако им падне. И това основно са успели мъже. Според мен е въпрос на его, на ловен инстинкт, на желание да си покажеш на себе си, че още те бива и прочее. Има и немалко такива жени, впрочем. Иначе нямаше да има как да стават изневерите Wink

# 49
Често такива мъже с "ловни инстинкти" смятат, че улицата е еднопосочна, само за тях. Ако жената до тях реши да пробва също да си докаже, че става, е краят на света.

# 50
Често такива мъже с "ловни инстинкти" смятат, че улицата е еднопосочна, само за тях. Ако жената до тях реши да пробва също да си докаже, че става, е краят на света.

Така е, не отричам. Да кръшкат те им възвисява егото. Да им кръшкат на тях им го засяга. Но, специално при успелите мъже, жените са доволни от положението си и нито кръшкат, нито ревнуват и ровят прекалено. Все пак у нас не е САЩ, където за жена на богат мъж той да изкръшка е като печалба от лотарията Simple Smile

# 51
От много мъже съм го чувала - ама всичко ни беше наред, гледахме си децата. Обаче той отдавна е престанал да я вижда тази жена като жена.

Ами не е така. Така го разбират жените. Мъжкото виждане е по-различно. Нагледала съм се на мъже, които наистина си гледат семействата (и жените, и децата), но това не им пречи да изчукат нещо чуждо ако им падне. И това основно са успели мъже. Според мен е въпрос на его, на ловен инстинкт, на желание да си покажеш на себе си, че още те бива и прочее. Има и немалко такива жени, впрочем. Иначе нямаше да има как да стават изневерите Wink

+1 на казаното от ЧС
Само да вметна, че не е толкова до успели/неуспели мъже - народът си го синтезирал в поговорката "Слаб му е ангелът..", в смисъл не устоява.

Но иначе успелите мъже имат повече възможности, изкушения и предизвикателства за изневяра.

# 52
Но тук не спорим има ли изневери. Разбира се, че има. И хора, веднъж изневерили на партньор, без значение преди или след брак, деца... са като цяло много по-склонни да изневеряват и в бъдеще, и на следващи партньори.
И тези хора изневеряват осъзнато, защото искат да го направят, а не нагон някакъв. Осъзнат избор да изневерят, защото им се разминава, или защото имат ниски морални устои по принцип, или защото им е по-лесен начин да получат секс без връзка или каквито и да са там причините им.
Темата обаче е, перифразирано, дали флирт, вечеря, кафе с чужд човек, са изневяра или не.

# 53
Да , разбирам вашия глад да научите в конкретика пикантни подробности от моята лична случка, но не смятам да я разкривам . Съжалявам, че ви разочаровам.
...
Това е странна гледна точка, защото, доколкото стана ясно, пикантни подробности няма, защото е нямало физическа изневяра. Остават другите варианти, за които питаш дали са изневяра - пила кафе, разговаряла с някого, държала се по начин, който изглежда като флирт, била на служебен банкет, вечеряла някъде (примерно)...
Не знам какво пикантно има в такава фабула, та чак някой да има глад за информацията, че някой ял някъде.

Но щом случилото се е изговорено, значи вие сте се разбрали.

# 54
Виждам, че пак настоявате за конкретика, но наистина няма как да ви я разкажа, защото има твърде много детайли, които са важни за да направите ваш анализ на ситуацията. Разказа ще стане досадно дълъг и разпознаваем Wink . Мен повече ме вълнуваше как вие възприемате глобално нещата и наистина получих доста качествени отговори, за което благодаря.  Така поне съм сигурен, че не ме е треснала изведнъж някаква параноя и преценката ми се доближава до общоприетата истина , ако има такова понятие. 
Иначе някой отговори доста добре покриха ситуацията на 80%  Идеални връзки няма и розовите очила са свалени още в ученическите години. Част от красотата на взаимоотношенията е да се решават проблемите, връзката да се развива, ако има желание, разбира се.

# 55
  • волно калдъръмче
Да даваш доверие и лоялност не винаги е реципрочно. Жена ти има други потребности и ще ти отговори с доверие и лоялност, ако те са задоволени. Да влезеш във водовъртежа на навиците и общоприетото и да очакваш, че това ще ти носи сигурност в отношенията, е най-голямата грешка.

Да, убеден си, че не заслужаваш това. Може да изтъкнеш всички предимства на идеалното ви партньорство, но за да се реши жена ти на подобна крачка, е червена лампа не за нас, а за теб. И докато всичко за теб е идеално и "ама как може жена ми да си помисли за друг", се оказва, че сценарият е пренаписан точно с тази добавка, срещу която негодуваш.

И темата си задал съвсем стратегически и щадящо. Да, ама не си пощаден. Защо?

# 56
Скрит текст:
Виждам, че пак настоявате за конкретика, но наистина няма как да ви я разкажа, защото има твърде много детайли, които са важни за да направите ваш анализ на ситуацията. Разказа ще стане досадно дълъг и разпознаваем Wink . Мен повече ме вълнуваше как вие възприемате глобално нещата и наистина получих доста качествени отговори, за което благодаря.  Така поне съм сигурен, че не ме е треснала изведнъж някаква параноя и преценката ми се доближава до общоприетата истина , ако има такова понятие.  
Иначе някой отговори доста добре покриха ситуацията на 80%  Идеални връзки няма и розовите очила са свалени още в ученическите години. Част от красотата на взаимоотношенията е да се решават проблемите, връзката да се развива, ако има желание, разбира се.

Когато котката е избягала от чувала, тогава да се връзва - толкова за след дъжд качулка.

Да ме извиняват дамите, но има два израза, не знам дали ги знаят.

Жена и вода тръгнат ли, спиране няма.
Жена, огън и дявол, никога не казват стига.

# 57
Боре, искаш да кажеш, че авторът е изпуснал положението и вече нищо не може да се направи? Според мен е обратното, много може да се направи, след като двамата разговарят един с друг.
Има необратими ситуации, но има и обратими. Надявам се такъв да е случаят.
Не знам за какво са ти тези сентенции за жените, като че ли мъж ако си тръгне, може да бъде спрян.
А това за дявола не го разбрах. За какво жената не казва "стига"? Казва, и още как.

# 58
Естествено, че е обратимо, но и двамата трябва да искат да работят за връзката. Да си даде сметка авторът къде е проблемът и да работи активно по него, да не го допуска да се задълбочи. Защото ако има само яд и огорчение от приеманото за предатество поведение, но няма лична корекция и желание за промяна, няма да стане.

# 59
Е, той установи явно, че жена му се плесне по друг и сега крои план за спасение на връзката.

Общи условия

Активация на акаунт