Какво е за вас "изневярата" ?

• 18 297
  • 648
  •   1
Отговори
# 645
За мен изневяра е всичко, което отнема твърде много време от връзката ни. Например, еднакво неприятно ще ми е работи по 12 часа 7 дни в седмицата и да се среща с друга жена през уикенда, да кажем. Не ревнувам, просто ще ми гадно и ще се отдръпна и то доста.
Ау, ау, какви силни думи.
Все повече търся баланса работа/личен живот, но в годините съм имала периоди с голямо работно натоварване и благодаря на човека до мен, че не го е считал за изневяра, не е капризничил или тероризирал с телефонни обаждания (последното се случваше на колежка). Пък, който за това ще се отдръпва, прав му път.

При мен ревността не се изразява на общо основание (дотолкова съм егоцентрична, че не се занимавам с другите и не ме интересуват), а при конкретни поводи или поведение от страна на мъжа. Също така – нямам отношение към поведението на други жени към него (нека си го харесват, не е моя работа), а на неговото към тях и към мен съответно.
На общо основание си е тормоз. Останалото, както си го описала, е нормално.

Повечето ми мъже са били неревниви, почти съм забравила какво е ревност. Не зная задължителна ли е връзката между любовта и ревността, но за контрола и ревността нямам съмнение.

# 646
В света има две концепции за отношенията - едната е на ексклузивността (изключителността) , другата на отворените отношения. Ако изключим консервативните (напр. мюсюлманските) общества, където ексклузивността е закон, в нашия свят отново болшинството хора, според мен, предпочитат ексклузивността. Това е интимността, общността между двама души. А откритите връзки, доколкото разбирам, са вид компромиси при вече налични изневери или сериозни зависимости.

Аз съм проявявал умерена ревност при дразнене, даване на поводи - от човек с нарцистични черти, който се храни с вниманието от и флирта с другите. Разбира се, това приключи. Иначе при адекватни отношения и доверие, няма място за ревност, напротив - аз също насърчавам разговорите какво не върви във връзката или колко много някой ни е направил впечатление. Маменето зад гърба - изневярата - не я приемам, смятам, че изразява по-скоро сериозни проблеми у изневеряващия.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 16:37 от Petko09699

# 647
  • Обран бостан ;)
Така си е.
Ревнуват стиснатите, на които им се свиди да споделят насъщният мъж с приятелка, колежка, позната, за непозната да не говорим.
Ми не е християнско, факт.
Trollface

Така де. Ако имаш две ризи, дай едната на ближния.
Превод: Ако можеш два пъти - ощастливи някоя друга.

Интересно развитие на темата.

Това, което разбрах е , че женската ревност е здравословна, а мъжката е токсична.

Впрочем, тук не може да е друго.

# 648
Айде, айде, стига нискочелости.
Мъжката ревност е приятна, докато не стане задушаваща. Същото е и с женската.
Нямам нищо против да ми се обади и да каже – защо не вдигаш, на среща ли си? Сама ли си? Без да истерясва и да ми държи сметка. Те се усещат тези неща, когато минават граници.
Говорим за елементарен интерес към персоната ти. Не си представям отношения, в които грам не ти пука какво прави другия, когато не сте заедно.

Общи условия

Активация на акаунт