На мен чугуненият ми е тежък, а на стъклените (оказа се, че имам два, но не ги ползвам и съм ги забравила) цедките някак са разположени по-високо и когато правя малко количество чай, водата не обхваща цялата цедка, а част от нея. Затова си затоплям водата в друг съд, а в порцеланов или посребрен метален чайник го запарвам в пакетчета - ползвам на ДМ, (благодаря на звънче за препоръката!) че са големички и стават за по-големи количества чай. Личните ми предпочитания са към порцеланови чайници, които са си част от сервиза или са отделни, но хармонично се съчетават с някой - в какво ще затоплям самата вода, не ми е важно, става за секунди на индукциония плот.
Виж тук дали няма да си харесаш нещо, сякаш самата решетка е поставена по-ниско, което е и по-удачно решение:
https://teahousesofia.com/accessories/%D1%87%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8