🎄Коледни подаръци 2025🎄

• 12 801
  • 247
  •   17
Отговори
# 225
Цитат
Търся идеи за красив чайник, който да има решетка за насипен чай.
Има чугунени чайници с добър дизайн, ако искаш да се приготвя чаят в него направо, има и стъклени (за стъклените не знам дали само се запарва чаят, а отделно се затопля водата) - въпрос на стил на домакинството.
На мен чугуненият ми е тежък, а на стъклените (оказа се, че имам два, но не ги ползвам и съм ги забравила) цедките някак са разположени по-високо и когато  правя малко количество чай, водата не обхваща цялата цедка, а част от нея. Затова си затоплям водата в друг съд, а в порцеланов или посребрен метален чайник го запарвам в пакетчета - ползвам на ДМ, (благодаря на звънче за препоръката!)  че са големички и стават за по-големи количества чай.  Личните ми предпочитания са към порцеланови чайници, които са си част от сервиза или са отделни, но хармонично се съчетават с някой - в какво ще затоплям самата вода, не ми е важно, става за секунди на индукциония плот. 
Виж тук дали няма да си харесаш нещо, сякаш самата решетка е поставена по-ниско, което е и по-удачно решение:
 https://teahousesofia.com/accessories/%D1%87%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8

# 226
Зациклила съм за сега с идеи.
В нас е пълно с динозаври в момента и претенции - голям, ходещ, лош...Но, всичко е динамично до следващия ден
Ще трябва да прегледам нещата за да надграждам с подаръци

За другите не съм правила списък още, лятото ги заринах с хавлии покрай промоции и отпадат завивките

Идеята за стъклена играчка за елха си я взимам, ще погледна и дървените.
Нямам нищо запазено от детството, но ясно си спомням стъклените топки, и елхата си мирише на смола, имаше си квота за отрязани елхи,  гирлянди изработвахме, фенерчета от хартия, дървените играчки си имаше под формата на сувенири с шишарки, корички, иглички, рисунки с писец. От дистанция на времето беше хубаво време  под гората и водопада

# 227
На мен ми се очертава да купувам геймърски стол, но не знам откъде дори да започна. Разгледах два сайта, разнообразието е огромно и не знам за какви важни детайли да следя.
Ще съм благодарна на насоки Simple Smile

# 228
Аз търся препоръки за масажор за крака или масажиращи чехли.

Давам идея за подарък на фенове на Игри на волята. Пуснали са настолна игра.

# 229
  • София
На мен ми се очертава да купувам геймърски стол, но не знам откъде дори да започна. Разгледах два сайта, разнообразието е огромно и не знам за какви важни детайли да следя.
Аз не бих рискувала с покупка на стол,  човек трябва сам да прецени дали му е удобен. По-скоро на пликче с пари ще залепя картинка на стол и, за да не е само скучен плик, нещо дребно - даже и шоколад би свършил работа.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 09:38 от sali

# 230
И аз мисля, че стола е много индивидуално нещо, още повече че имат размери базирани на височина и килограми, които ако става въпрос за по-малко дете от тийн може би доста ще варират. Подкрепям идеята за пари в плик.

# 231
  • София
Ние купихме преди 3год.за тийн на 12г от Озон-около 330лв.
Не е мръднал.Виждам,че точно нашият  модел е изчерпан,но имат подобни-Arozzi.Радостта беше голяма-един голям кашон и той изобщо не очакваше какво има вътре.Ами различна е емоцията от пари в плик.

# 232
Давам ви идея за дребосъците.
Една публикация от друга тема ме накара да си спомня писмото, което писах на сина ми от името на дядо Коледа. Беше вълнуващо преживяване. Не успях да намеря моето писмо, но намерих първообраза, който ме вдъхнови. Слагам ви го в спойлер. Може да послужи на някой. Гарантирам незабравимост Simple Smile

Скрит текст:
СКЪПИ СЛАДЪК ….., МИЛА ХУБАВА ….

ХО-ХО-ХО! БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ЧУДЕСНОТО ПИСМО!

ОНЗИ ДЕН ПРЕГЛЕЖДАХ ДВАТА СИ СПИСЪКА – С ПОСЛУШНИ И С НЕПОСЛУШНИ ДЕЦА, И ЗАБЕЛЯЗАХ, ЧЕ НЯКОИ ИМЕНА НА ДЕЦА ЛИПСВАТ  И НА ДВЕТЕ МЕСТА. ПОВТОРНО ПРОВЕРИХ И УСТАНОВИХ, ЧЕ НЕ СРЕЩАМ НИКЪДЕ ВАШИТЕ ИМЕНА. АМА КАК ДА РАЗБИРАМ ТОВА, ....., А ТИ .......?!? ЧЕ ПОНЯКОГА СТЕ МНОГО ДОБРИ ДЕЧИЦА, С КОИТО МАМА, ТАТИ И ВЪОБЩЕ ВСИЧКИ МНОГО СЕ ГОРДЕЯТ, А ДРУГ ПЪТ СЕ ГЛЕЗИТЕ, НЕ СЛУШАТЕ И СЕ СЪРДИТЕ ЗА НИЩО? ХМ, ЗАМИСЛИХ СЕ, КАКВО ДА ПРАВЯ С ВАС ТАЗИ ГОДИНА – ДА НОСЯ ЛИ ПОДАРЪЦИ НА КОЛЕДА, ЗАЩОТО СТЕ ДОБРИЧКИ, ИЛИ ДА НЕ ДОНЕСА, ЗАЩОТО НЕ СЛУШКАТЕ…

И СЕДНАХМЕ С ЕЛЕНА РУДОФ И СНЕЖАНКА  ПРЕД КАМИНАТА И ЗАПОЧНАХМЕ ДА СИ ГОВОРИМ ЗА ВАС. ЗНАЧИ ТАКА:

ЗА………
1.   ВЕЧЕ МОЖЕШ ДА СЕ ОБЛИЧАШ САМИЧЪК – КОЛКО СИ КРАСИВ, КОГАТО НЕ ПЛАЧЕШ И НЕ БУТАШ ДРЕШКИТЕ, КОИТО МАМА Е ПРИГОТВИЛА;
2.   НЕ ПЛАЧЕШ ВЕЧЕ СУТРИН КОГАТО ТРЪГВАТЕ ЗА ЯСЛАТА, ЗАЩОТО ЗНАЕШ ЧЕ МАМА СЕ РАЗСТРОЙВА И НЕ МОЖЕ ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА;
3.   СЛУШКАШ КАКА И НЕ Й ПРЕЧИШ КОГАТО УЧИ ;
4.   НЕ РАЗБЪРКВАШ ИГРАЧКИТЕ НА КАКА И НЕ ЧУПИШ МОЛИВИТЕ И ФУЛМАСТРИТЕ Й;
5.   СЛУШАШ ГОСПОЖИТЕ В ЯСЛАТА И НЕ БИЕШ ДЕЦАТА – ТИ СИ ЛЮБИМЕЦА НА ТОЛКОВА ХОРА, А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ТОЛКОВА ПРИЯТНО МЕ ИЗНЕНАДА, ЧЕ  ЗНАЕШ МНОГО ПЕСНИЧКИ И ТАНЦУВАШ ХУБАВО, МОЖЕШ ДА ПРАВИШ ГИМНАСТИКА И ВЕЧЕ НЕ КАЗВАШ ГРОЗНИТЕ ДУМИЧКИ;
6.   ПИЕШ СИ СИРОПЧЕТАТА И НЕ ВРЕЩИШ – ЗАЩОТО ЗНАЕШ, ЧЕ ЗДРАВЕТО Е МНОГО ВАЖНО И ТРЯБВА ДА ГО ПАЗИМ;
7.   ВСЕ ПО-ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАШ ВЪЛШЕБНИТЕ ДУМИЧКИ И ТОВА МЕН МНОГО МНОГО МЕ РАДВА.

ЗА……
1. ВЕЧЕ МОЖЕШ ДА БРОИШ И ДА ПИШЕШ ЦИФРИЧКИТЕ – МНОГО СИ ПОРАСНАЛА;
2. СУТРИН СЕ СЪБУЖДАШ С УСМИВКА И НЕ РАЗСТРОЙВАШ БРАТЧЕТО СИ;
3. ГРИЖИШ СЕ ЗА МАЛКОТО СИ БРАТЧЕ – ТИ СИ МНОГО ДОБРА КАКА И МНОГО ПОМАГАШ НА МАМА;
4. НЕ СИ РАЗХВЪРЛЯШ ИГРАЧКИТЕ И ВИНАГИ ГИ ПРИБИРАШ НА МЕСТАТА ИМ КАТО СВЪРШИШ ДА ИГРАЕШ;
5. СЛУШАШ ГОСПОЖИТЕ ГРАДИНАТА – ТИ СИ ЛЮБИМКАТА НА ТОЛКОВА ХОРА, А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ТОЛКОВА ПРИЯТНО МЕ ИЗНЕНАДА, ЧЕ ЗНАЕШ МНОГО ПЕСНИЧКИ И ТАНЦУВАШ ХУБАВО, РАДВАШ КАКАТА И БАТКОТО ОТ ТАНЦИТЕ;
6. ПИЕШ СИ СИРОПЧЕТАТА И НЕ СЕ ДЪРЖИШ ГРОЗНО – ЗАЩОТО ЗНАЕШ, ЧЕ ЗДРАВЕТО Е МНОГО ВАЖНО И ТРЯБВА ДА ГО ПАЗИМ;
7. ВСЕ ПО-ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАШ ВЪЛШЕБНИТЕ ДУМИЧКИ И ТОВА МЕН МНОГО МНОГО МЕ РАДВА.

ОБАЧЕ, ОБАЧЕ, ОБАЧЕ-Е-Е-Е-Е…

ЗАЩО ТАКА ДОЧУВАМ, ЧЕ ПОНЯКОГА НЕ СЛУШАТЕ? ЧЕ:

ЗА ……
1. ЧЕСТО СЕ ТРЪШКАШ И ПЛАЧЕШ БЕЗ ОСОБЕНА ПРИЧИНА;
2. ВСЕ НЕ ТИ ХАРЕСВАТ ДРЕШКИТЕ, КОИТО МАМА Е ПРИГОТВИЛА И ТАКА НА МАМА Й Е МНОГО ТРУДНО СУТРИН;
3. ПОНЯКОГА НАРОЧНО ПРЕЧИШ НА КАКА ДА СИ ИГРАЕ;
4. СУТРИН ЧЕСТО ПЛАЧЕШ, ЧЕ НЕ ТИ СЕ ХОДИ НА ЯСЛАТА – ЕХЕЙ, ТАМ Е МНОГО ХУБАВО И ВСИЧКИ ТЕ ХАРЕСВАТ?
5. НЕ ПРИБИРАШ РАЗПИЛЕНИТЕ СИ ИГРАЧКИ, НЕ ПОМАГАШ НА МАМА.
6. И ПОНЯКОГА МАЙ ЧУВАМ ГРОЗНИ ДУМИЧКИ, А?  

ЗА …..
1. ЧЕСТО СЕ ТРЪШКАШ И ПЛАЧЕШ БЕЗ ОСОБЕНА ПРИЧИНА;
2. РАЗХВЪРЛЯШ СИ ДРЕШКИТЕ И ОБЛИЧАШ ВСЕ НОВИ И НОВИ-МНОГО СИ ХУБАВА ВИНАГИ, НО ТАКА НА МАМА Й Е МНОГО ТРУДНО, А И СТАЯТА ТИ НЕ Е КРАСИВА С ТОЛКОВА ДРЕШКИ НА СТОЛА;
3.   ПОНЯКОГА НАРОЧНО ДРАЗНИШ БРАТ СИ;
4.   СУТРИН МЪНКАШ НА МАМА ЗА ГРАДИНАТА – ЕХЕЙ, НАЛИ СИ ВЕЧЕ ПОСЛЕДНА ГОДИНА, НЕ ТИ ЛИ ХАРЕСА ВЕЧЕ?
5.   НЕ СИ ОПРАВЯШ ВИНАГИ ИГРАЧКИТЕ СЛЕД, КАТО СЕ НАИГРАЕШ И ЧЕСТО ВАДИШ ДРУГИ БЕЗ ДА  ПРИБИРАШ.
6. И ПОНЯКОГА МАЙ ПОСЛЪГВАШ?

ТАКА… МИСЛИХМЕ, МИСЛИХМЕ С РУДОЛФ И СНЕЖАНКА НАКРАЯ РЕШИХМЕ, ЧЕ ИМА ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ДО КОЛЕДА И ЩЕ ПОЧАКАМЕ ОЩЕ МАЛКО, ЗА ДА ВИДИМ КАКВИ ДЕЦА СТЕ РЕШИЛИ ДА БЪДЕТЕ – ДОБРИ ИЛИ НЕПОСЛУШНИ, И ТОГАВА ЩЕ РЕШИМ ДАЛИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ХУБАВИ ПОДАРЪЦИ ИЛИ НЯМА НУЖДА ДА СЕ РАЗХОЖДАМЕ ДО ВАШИЯ ДОМ.

И ВСЕ ПАК, ПОНЕЖЕ МОГА МНОГО ДОБРЕ ДА БРОЯ, ИЗБРОИХ, ЧЕ МАЙ СТЕ ПОВЕЧЕ ПОСЛУШНИ ДЕЦА, ОТКОЛКОТО НЕПОСЛУШНИ, ТА РЕШИХ ДА ВИ ЗАРАДВАМ. ЗНАЕТЕ, ЧЕ МНОГО ОБИЧАМ ДЕЦАТА И ЛЮБИМАТА МИ ЧАСТ ОТ КОЛЕДАТА Е ДА НАПРАВЯ МНОГО ДЕЧИЦА ЩАСТЛИВИ. А И БЕЗ ТОВА ЕЛЕНИТЕ МИ ВЕЧЕ НЕТЪРПЕЛИВО ТРЕНИРАТ ЗА ГОЛЯМОТО РАЗНАСЯНЕ НА ПОДАРЪЦИ – ЗАЩО ДА НЕ ГИ ИЗПРАТЯ НА ОБИКОЛКА ДО СОФИЯ ДНЕС, ЗА ДА ДОНЕСАТ И У ВАС НЕЩО. НАДЯВАМ СЕ ДА ВИ ХАРЕСА, КАКТО И ДА ВИ НАКАРА ДА БЪДЕТЕ ОЩЕ ПО-ПОСЛУШНИ ДЕЦА, С КОИТО МНОГО ДА СЕ ГОРДЕЯ (И ДА ГИ ДАВАМ ЗА ПРИМЕР)!

ОТ СЕГА ДА ВИ СЕ ИЗВИНЯ, ЧЕ ИМАМ МНОГО РАБОТА ПРЕДИ ТАЗИ КОЛЕДА И НЯМА ДА МОГА ДА ДОЙДА ДА ГЛЕДАМ КОЛЕДНОТО ТЪРЖЕСТВО В ГРАДИНАТА, КОГАТО ЩЕ ТАНЦУВАТЕ И ПЕЕТЕ, НО ЩЕ ПРАТЯ ЕДИН МОЙ БРАТОВЧЕД, НА КОГОТО РАЗЧИТАМ В ТАКИВА СЛУЧАИ, ЗА ДА ПЛЯСКА И ДА МИ НАПРАВИ НЯКОЛКО СНИМКИ, ЗАЩОТО НАИСТИНА ИСКАМ ДА ВИ ВИДЯ!
И ТАКА, МОИ СКЪПИ ХЛАПЕТА. ЩЕ ОСТАВЯМ ПИСАНЕТО ВЕЧЕ, ЧЕ МНОГО РАБОТА МЕ ЧАКА! А ВИЕ БЪДЕТЕ ДОБРИЧКИ И МНОГО, МНОГО СЕ УСМИХВАЙТЕ!

С ОБИЧ,

ДЯДО КОЛЕДА

П.П. ЕЛЕНИТЕ ОБИЧАТ ДА СЕ ШЕГУВАТ КАТО КРИЯТ ПОДАРЪЦИТЕ И, КЪДЕТО И ДА ИМ ЗАРЪЧАМ ДА ОСТАВЯТ ВАШИЯ, НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ, ЗАТОВА ХУБАВО ГО ПОТЪРСЕТЕ ИЗ КЪЩИ, А АКО МЕЖДУВРЕМЕННО ОТКРИЕШ НЯКЪДЕ НЯКОЯ НЕПРИБРАНА И ЗАБРАВЕНА ИГРАЧКА, СИ Я ПРИБЕРИ! ВЕДНАГА ЩЕ ГО РАЗБЕРА И МНОГО ЩЕ СЕ ЗАРАДВАМ!

ПАК ДЯДО ТИ КОЛЕДА
ПИША ОТ КЪЩИЧКАТА НА ДЯДО КОЛЕДА, СНЕЖАНКА И ДЖУДЖЕТА  
ЗА ххххххххххх  И ЗА уууууууууууууууу

# 233
Кои са актуалните младежки аромати /парфюми, тоалетни води/? Отдавна не ги следя, за съжаление /защото остаряваме, децата ни и те, лека-полека, за внуците е рано, но това може и да е само в моите представи/.

# 234
  • Пловдив
На живо късметите от Тему са добре - картончетата са с прилична плътност, коментираха се някъде из темата

# 235
  • София
Тъкмо за геймърски стол щях да похваля Озон. Нищо не пречи да се пробва някъде в магазин и да се поръча онлайн. После до 14 дни може да се върне. Нашият стол също е Arozzi, много изгодно го взехме преди около 3 години и още си е супер. Като гледам всичките са до 120 кг.

# 236
  • Бургас
Лорелай, много благодаря за писмото! Моите деца са на почти 14 и 9 г., но си чакат всяка година адвент календара и писмото в първия ден. Наясно са, че аз стоя зад всичко, но не си го признават на глас, все едно ще изчезне магията Simple Smile

jfjallen, моята девойка и наборките ѝ харесват Sol de Janeiro. Имат различни аромати и много добри сетове парфюм, крем за тяло, душ-гел.

# 237
За "лего" играчките за елха от Тему някой е сложил линк вече, същите са.

Книгата за мултикукъра е " Мултикукър под налягане - лесни рецепти" на Марина Катеринска. Има и фейсбук група, но нищо не публикува там май.

Някой спомена динозаври, и аз имам фен вкъщи и съм набелязала една яка книга с изскачащи елементи. Обаче ми е скъпичка и ще видя дали ще излезе накъде намалена по-нататък

https://www.ozone.bg/product/golyama-interaktivna-entsiklopediya-3d-dinozavri/

# 238
  • Враца
Някой тук ли пусна линк, на ръчно изработени коледни играчки за елха. Имаше миньони, бебета момиче и момче .
Търся ги вече няколко дни и не се сещам... Sad

Намерих ги!
Уникални са!

https://www.facebook.com/decoglassmm/?locale=bg_BG

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 14:30 от vmarinska

# 239
  • София
Здравейте,
Тази година още октомври съм готова с идеите за половинката, не мога да повярвам....
За офиса му взех постер с тема кафе, защото си е кафеджия и знам, че ще го хареса.
За да развива хобитата си ще взема ваучер за еднодневен курс по дърворезба, а за спомен харесах изчистена кожена гривна с малък сребърен детайл (буква написана с морзов код).
Децата тепърва ще ги мисля, но при тях е някак по- лесничко.

Общи условия

Активация на акаунт