🎄Коледни подаръци 2025🎄

• 70 878
  • 886
  •   5
Отговори
# 840
  • София
За възрастните мъже съм подарявала дъска за рязане + сухо мезе, комплект килимчета за колата (как се казва тези неща, на които стъпват шофьора и спътника) + аптечка, пак за колата някакви лайсни покрай предните прозорци, като ветробрани, разни комплекти с инструменти, чайник + чаша + чайове, мъжка чантичка (но знам горе-долу какви ползват), книги, както и всички изброени вече блузи, пантофи, козметика, чаши и др.
Много ми хареса идеята с шипковото масло - направо я грабвам! Тази година баща ми и свекър ми май ще се обзаведат с омега-3, някакви добавки, имуно-скъпотии, към които не посягат сами Kissing Heart

# 841
Добавки произволно не бих подарявала, добре е да се знае от какво имат нужда. Дори и витамини не е добре да се вземат без установена авитаминоза, която би била рядкост и по-скоро свързана с някакво специфично заболяване или пък ще има конкретно външно изражение. За добавките не се пишат нито странични ефекти, нито друго, което създава фалшивото впечатление, че нямат такива или че могат да се пият от всеки и всякога неограничено, но в действителност не е така. Просто имайте наум.   

# 842
  • София
Към момента търся халат за вкъщи (плюшен), но ми трябва за по едра дама, имате ли представа къде може да намеря (2хл ) ?

В About You на Next, купих си сега и на дъщеря ми, който е с джинджър човечета.  А миналата година пък от сайта на Next с доставка до БГ пак плюшен, по-дълъг от тазгодишния. Има и размери и са много хубави.

# 843
  • Някъде по Дунава
Какво подарявате на възрастни мъже 70+ годишни? Направо нямам никакви идеи. Обикновени хора, живеят си сами. Подарявали сме блузи, грейки, долници, козметични комплекти …. Имам чувството, че ги прибират в гардероба и ги оставят там.
На майка ми миналата година направих абонамент за вестник "Трета възраст". Тя е почти неподвижна и телевизията и вестниците са и единственото развлечение.
Тази година пак мисля да е абонамент.

# 844
Аз на майка ми (71 години) подарявам билети за концерти, спектакли, театри. Миналата година беше Ед Шийран, който тя обожава. Проблемът ми е, че следващата година концертите, на които иска да отиде, са или през ваканция, когато сме на ски или другаде или през юни, когато са годишните изпити на сина ми и няма как да пътуваме. И нищо не мога да измисля - тя не се радва вече на дрехи, чанти, пантофи. Тях си ги купува, когато има нужда. И засега съм в задънена улица. Може би един ден в някой СПА център, но трябва да питам дали иска.

# 845
Di Soleil защо си мислиш, че не ги ползват? Когато подарявах на татко долници и грейки редовно ги ползваше.  Родители ми живееха на село и все им намираха приложение. На майка и шапка и шал съм подарявала, на татко шапка с ръкавици. Пижамите за мен са също практичен подарък.  Родители ми обаче все са ми казвали да не си харча парите за тях. Майка се радваше и на сувенир, изработен от мен. Свекървата е друго тесто - шампион и сапун може да е, но да е за нея. Миналата година им подарих общ подарък -чайник с опаковка чай и не беше във възторг. Избрах го защото като дойдеше вкъщи все повтаряше какъв хубав чайник имаме. Е, купих същия, но...За тази година още мисля.
За един юбилей на леля, която също е обикновена пенсионерка бях подарила хавлиени кърпи. Отидох в магазина и купих от най-малката до най-голямата в един и същи десен. Много практичен подарък се оказа.

# 846
Това с чая и чайника и аз имах неуспех преди няколко години. Баща ми пие чай всяка сутрин и за да е по лесно им взех кана за вода. Две години стоя без да я ползват. Сега е в постоянна употреба. Научих ги и еднократни филтри за чай да ползват.
Оглеждах дневници на градинар и от цените им се отказах.  Поръчах от temy няколко пленера ще видя като пристигнат дали ще са подходящи.  Обича баща ми да си записа разни неща.

# 847
И, аз с каната за вода имах успех. Подарих я на моите родители като общ подарък за рожден и имен ден. Ползваха си я.
За чайника не очаквах такава реакция, защото като дойдеше в нас винаги казваше, че харесва големината и модела на чайника ни. Аз чай не пия. Застудя и при тях вече е открит сезона на чая. Тази сутрин ММ пак ходи в тях да пие чай.

На леля ми ще подаря юрган от едно време. Нямала, а с олекотена завивка и било студено. Ей, сега ще ме отърве от един.

# 848
Ние много пием чай у дома - трима души минимум два пъти дневно, но не ползваме чайник. Всеки пие нещо различно. Но имам подарен един прекрасен жълт чайник, който вече 17 години си го държа в кухнята като декорация. Така че дори нещо да не се ползва по предназначение, не значи, че не носи радост.

На създателя на електрическата кана трябва Нобелова награда да дадат. За мен това е сред най-гениалните и практични изобретения наред с раницата.

# 849
  • Враца
За какво ползвате водата от каната , освен за чай и за доливане в манджата ?

# 850
А, съм поръчвала чайник с кутия чай за приятели, много си харесаха подаръка.

Аз кафе не пия, но чай много. Имам чайник, но не го ползвам.... Търси си много време бял, тумбест, най накрая си намерих в Икея и ....те така си седи като интериорен дизайн в бялата ми кухня Simple Smile

# 851
За какво ползвате водата от каната , освен за чай и за доливане в манджата ?

Ние правим марокански кускус доста, който се прави с вряла вода. Аз пия разтворимо кафе (за ужас на семейството 🤣). Само за кафе и чай у дома каната се пуска минимум по три пъти на ден. За друго не се сещам, но друг готви у дома.

А и за топлене на вода за къпане, когато на котлето у дома му беше паднало налягането и нямахме топла вода.

# 852
  • под тепетата
Пием чай целогодишно . Поръчах грамофонна плоча на Жан Мишел Жар за ММ за Коледа. Ми те доста поскъпнали, но като има грамофон, а и направи музикален шкаф, викам да обогатим колекцията.
По въпроса с възрастните родители в чудо сме се видяли със сестра ми. Всичко си имат, не могат да се придвижват за концерти и театри, а и баща ми не вижда и не чува. Но, пижамата се оказа мисията невъзможна! Иска като отпреди 20 години - памучна, дебела и с яка! Трета пижама връщам и не може да му угодим! Викам на сестра ми - накрая ще купя плат и ще го водя да му ушият!

# 853
  • Пловдив
Пия чай, но водата е топля в микровълновата.
Иначе и аз си взех чайник, който ползвам за декорация.

# 854
bilqna68 фирма "Златев" Силистра имат такъв модел. Ватирани с копчета и яка. Искаш ли да проверя утре? Незнам имат ли онлайн магазин. Знам,че преди имаха във Варна магазин. И ония моряшките тениски по морските сергии са тяхно производство. Такъв модел пижами леля купува последно по ковидно време.

Общи условия

Активация на акаунт