Тренировки в домашни условия - 125

• 9 706
  • 195
  •   1
Отговори
# 90
Ели погледнах я твоята емом тренировка от епик 2,само докато я гледам и се изпотих Sweat Smile
Дух , нямате ли някоя баба да включите в графика?
Скрит текст:

С първото в България и двете баби имаха часове за quality time Joy С второто в Англия намерих  гледачка и се върнах на работа след 9 месеца и въпреки че почти цялата ми заплата отиваше директно в нейния джоб, си запазих кариерата и свободата. По време на майчинството мъжът ми се прибираше в 6 и поемаше той вечерните задължения. А в първите месеци аз спях от 20ч до 2ч,а той от 2 до 7 и после отива на работа. 50 на 50,няма значение, че аз съм в майчинство, а той работи. Това дете е и на двамата, та трябва и малко егоизъм Hug
Скрит текст:

# 91
Коста,
Скрит текст:
болна тема. С две думи, жива и здрава да е 76 годишната ми майка, която ми е опора в момента.

# 92
Вчера правих крака в зала за първи път тази година. Страшно много ми хареса.
Днес тичане навън и час калистеника в парка- висене от лост, скапуларни набирания, негативно гребане, кофички на успоредка, и с опрени крака, и много лицеви с тесен и широк хват, общо 200.
Пиша го тренировка за гърди и гръб.

Вечерта- йога.

# 93
Седмичен отчет, продължавам с Fuel от Каролайн и Fusion от Хедър
Понеделник 7+2km
Вторник Fuel D11 legs+ 30min yin yoga, 10km
Сряда сутринта Fuel D12 antagonist upper body + Fusion D9 core pilates, 12.5km
следобеда 15min shoulders and arms С Каролайн
Четвъртък Fuel D15 dumbells and burpees, 2x5km
Петък 3.5km+4.5km
Събота Fuel D13 glutes and hamstrings и добавка 10мин дупе пак с Каролайн
Днес Fusion D6 chest and back supersets + D2 40min pilates, 17.5km

# 94
Хубава вечер Simple Smile

Предвид размера на тялото на Карълайн Г. и нейните ръце, китки, като цяло... тя не е някоя едра жена, то си личи, че е "компактна" и брутално добре развита, като качество, но акцента, който искам да повдигна е свързан с нейните дъмбели...
Хем гледам по 10 пъти и сравнявам на око все пак, ноооо що така ми се струва, че моите 12.5 на размер са колкото нейните 20-ки?
Или записва с по-малки килограми, или нейните дъмбели са с по-голяма плътност, може би стомана и нещо още по-плътно, не знам дали има такива, или нещо се бъркам с визуалната си преценка Sad

Днес на дедлифт-а тя стигна до 25 кг, обаче в ръката и не изглеждаше толкова голям... а моите 12.5 в моите ръце изглеждат огромни! Не си купих 15-ки защото са още по-грамадански и си викам... нека постепенно да трупам железа у дома, че да не играя по нервите на жената Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 95
След петъчната тренировка за крака в зала имам малко МТ, реших да ги пораздвижа със собствено тегло.
Потърсих 500 клека, намерих 1000. Joy
Първо се стреснах, но не е страшно изобщо. Много съм доволна, направих всичко както трябва.

И малко план за финал.

Завършвам седмицата със успешен физически тест за полицейните сили, Дали съм приета ще разбера след 2 седмици. Но теста го минах, иначе нямаше да ме допуснат на 2ри тур. Питаха ме с какъв спорт се занимавам.
Тичане 35км, но почивах 3 дни.
2хдолна и 1хгорна , йога по дифолт.

От утре- нова програма.

# 96
Дез стискам палци Hug
Момичета, има ли някоя от вас, която се набира успешно? Pull ups, не chin ups. Как да започна, искам поне веднъж да мога да се набера, чисто, от напълно прави ръце и висяща. Това, ако успея мога да си умра доволна Grinning
Нави не смятам, че Каролайн "лъже" за тежестите, с които работи. Тя записва видеата на живо и това й е тренировката, доста пъти е казвала, че не тренира отделно. За програмите в ютюб имаше специално направени за нея гири, сигурно и тези, с които тренира в момента са такива.

# 97
Размера на тежестта няма нищо общо с кг ...по качествените са по-компактни ,само железа.Моята пудовка осмица е 4 пъти по -голяма от дванайстката в залата ,щото пълнежа и е пясък или нещо такова ,в залата метал.Психичвски е по -приемливо да работиш с по-малка по обем тежест ,мозъкът ми я възприема като  по-"лека"

# 98
Размера на тежестта няма нищо общо с кг ...по качествените са по-компактни ,само железа.Моята пудовка осмица е 4 пъти по -голяма от дванайстката в залата ,щото пълнежа и е пясък или нещо такова ,в залата метал.Психичвски е по -приемливо да работиш с по-малка по обем тежест ,мозъкът ми я възприема като  по-"лека"

Така е Simple Smile За плътността на материалите съм наясно. Имам 2х10кг на NorthDeer регулируеми, които са от качествена стомана и са изключително компактни, идеални са ми когато пътувам за по-дълго време семейно да си ги взема.

Но шестограмите са по удобни за регулярна тренировка, добре прилепят един за друг, не дрънкат като се ударят, даймънт преси и други упражнения дават стабилност, като се прилепят един до друг...
Проблема е, че никъде не мога да намеря други дъмбели, които са различни от cast iron - това е чугун. И при нас по магазините, и в амазон... всички са с този обем Simple Smile Всичко над 15-ка е доста обемно и не знам колко удобно ще бъде, когато започна с големите тежести. Не знам как е по залите, и там сигурно е така...

И като обърнах внимание на клиповете на Карълайн и забелязах, че нейните са също шестограми /говоря за клиповете в платения и апп/, обаче като размер са по-компактни от тези в магазините Simple Smile
Не съм търсил обстойно, от няколко дена ми е тази муха в главата, но все още не успявам да намеря... Поне големите ми килограми да не са такива обеми Sad с 12 дъмбела в стаята се трае, като станат 24 ще трябва да излизам на квартира Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 99
Navy, не мисля, че дори 20% разлика в размера на двата края на дъмбелите (а разликата съвсем не би била толкова голяма), ще спаси положението в твоя случай Grinning 12 чифта дъмбели са си 12 чифта, както и да го погледнеш.
По-добре помисли за друго помещение за съхранение или поне място за стелаж, за да стоят подредени и прибрани.
Когато тренирах у дома, в дневната, имах само два чифта разглобяеми дъмбели за по-големите тежести, два чифта малки гири, къс лост и много дискове. Повечето неща стояха под дивана - добре, че имаше височки крачета. Ако само дадената стая е опция, тогава се налага човек да се примири с известни неудобства или пък да инвестира в един чифт качествени ajustable dumbbells. За малки пространства са безценни.

За протокола - през уикенда навестих мама. Съвсем наблизо има хотел със страхотен фитнес, в който буквално се изкъртих на машини. Темата беше "задна верига от-до".
Вчера почивах, а днес с ММ направихме ден 29 от IRON Pro - цяло тяло, кръгова. Късничко започнахме и нямах време за 20 минути кардио, както опитвам да допълвам напоследък, но... здраве да е Blush
Спор(т)на седмица, мила групичка Hug

# 100
Намерих стомамени и много добре изглеждащи:

https://www.fitness-superstore.co.uk/ziva-15kg-rpu-encased-perfo … -dumbells-x2.html

но от Търговски отдел ми отговориха, че не доставят до България, само за UK Sad

И аз за протокола днес прекъснах LEG'S DAY по средата, защото усетих леко прогресираща болка в левият "глутеус". Не е става или връзка, просто тъпа и дълбока болка в мускула, като схващане... Когато не го натоварвам все едно няма болка, започна ли и се обажда...
В тези случай се предпочита 2-3 дена почивка? Вие как правите Simple Smile В смисъл има болки, които с тренировката отшумяват, но има и болки, които са един вид възпаления, които ако се движиш възпалението се разпространява...

# 101

Точно това видео ме спаси, горещо препоръчвам.

Navy, самоцитирам се от 1ва стр.Това нещо е чудо, и помага.

# 102
  • Варна
Същата болка, точно тип възпаление, а не мускулна или нормално усещаща се след натоварване, имах в рамото и наистина отшумя с почивка за 3 дни, но при следващо по-сериозно натоварване се обади. Не е постоянна като и при теб, а при точно определено движение. Днес ми е ден крака(48 Ден - епик 2) и ще почива още.

За поръчки от UK, които нямат доставка до България ползвам gabco. Не съм имала никога проблеми и работят на добри цени. 10тина години са минали от първата ми поръчка с тях.

# 103
  • Перник
Navy, тук гледал ли си? https://sportano.bg/fitnes-oborudvane/d-mbeli?p=2
Доставят до България. И аз съм в процес на избиране на дъмбели с тегло над 5 кг. - все пак имам рожден ден този месец, заслужавам подарък Grinning

Поизчезнах от темата заради огромно количество работа в последните месеци. Тези дни ми е малко по-спокойно, та реших да надникна Simple Smile
Да тренирам не съм спирала. Но последните 2 уикенда не успявам да бягам - миналата събота зорлем 9 км. - борех някакъв стомашен вирус. Този уикенд напук на разкошното време се сдобих с жестока хрема и болка в гърлото, още не ми е минало изцяло Sad

# 104
Нави заради тебе сега похарчих £250 за две 20кг и две 25кг Joy Моят рожден ден е чак декември, но ще ги пиша ранен подарък. А за да не ти пълнят стаята горещо препоръчвам стелаж.
Това е моят :

Общи условия

Активация на акаунт