Любители на котки - Тема 210

• 4 794
  • 139
  •   3
Отговори
# 105
Балу е абсолютно перде. Сина отстъпва всичко и страда,че не искат да играят с него.

Предвид че Сина си оставя храната, няма как да стане социализацията чрез хранене заедно, но може да опитате с игра в едно и също помещение. Игрите също помагат за сближаване, ако Балу вече се отпуснал и се включва.

За проблемното съжителство млад и стар котарак - една тоалетна не е достатъчна. Правилото е 2 + 1 при две котки. Ако мястото е ограничено, сложете поне още едно легенче при стария и наблюдавайте дали ходи. Ако често влиза, но без резултат, проблемът е здравословен; ако не - по-скоро е поведенчески (побойниците често причакват при тоалетната и заради това си търсят друго място за нуждите, маркиране на територия и т.н.).

За персиеца - ако не ме лъже паметта, самата порода си има славата, че по-трудно придобива хигиенни навици. Нашата обаче (когато имахме персийка) нямаше такива проблеми - винаги си ползваше легенчето.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 17:40 от negat1ve_

# 106
  • София
И аз се чудех, ако почна да играя с двете едновременно дали няма да има някаква полза. Вместо да ги деля.
То аз не, че имам време сега да играя с която и да е Rolling Eyes

# 107
Капките на Бах /за хора/ имат много добро действие, ползвала съм за себе си. Сигурна съм, че и тези за животни  действат добре. Между другото, нямат никакви странични ефекти.

Моята розова трицветка трети ден не се появява, само бременното коте храня тези дни

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 21:46 от Sweta

# 108
  • До хладилника, който обичам

Минка Сланинка е свалила 300 грама. Разковничето го открих, като забраних на мъжа ми да храни котките рано сутрин, когато крещят за храна, особено тя. Той им дава уж малко и тръгва на работа; Цура яде малко, после Минка минава и дояжда, и става кръгла. Така че, занапред не ядат твърде рано сутрин, колкото и да се молят.

# 109
И аз се чудех, ако почна да играя с двете едновременно дали няма да има някаква полза. Вместо да ги деля.

Няма да навреди да ги разигравате заедно, но след година съжителство едва ли ще има голям ефект. По-добре се фокусирайте върху младия - вечер преди хранене хубаво го изморете с въдичка, лазерче или ръкавица. После хранене и си лягате. След ядене котките стават лениви и с времето ще свикне да спи през нощта.

Моят малък (вече на 5 г.) още тича като луд, щом разбере, че ще им сипвам да ядът - остатък от стар навик като го разигравах преди вечеря. Физзарядка, хапване и после спи като пън. Ако изразходва енергията така, може да остави стария на мира. И проследете дали пишкането извън тоалетната при възрастния е здравословен проблем или поведенческо.

# 110
Оправи първо тоалетните, че на Лари хич няма да му е до игра, ако се задълбочи цистита.

# 111
Кои от капките на д-р Бах ползвахте? (те са много видове)
Написах в търсачката Катки на д-р Бах за котки и ми излезе. Изглеждат по същия начин като тези, които купувам за класа си.

# 112
Да спася Ушатото и нокътя ми отиде. Казвам ви до половината, гол живец, зверски боли. Не вярвах, че може така да се счупи, не си усещам пръста.

# 113
  • Свети Влас
Нашият калпазан хванал пиленце и бате го извадил от устата му. Имаше малка раничка на очето, измих го. Подържахме го да се успокой и го пуснахнахме. Диване. Но си го обичам.

# 114
Ех Ивекс. Какво се случи, от какво го спасяваше?

# 115
Тъкмо бях изкарала горещи тави, той се качи на плота и го виждам тъпанара как с лапичка щеше да допре горещият съд, да го сваля долу и си обърнах нокътя на ръба на плота, падна все едно ще го пращат на мъжът ми за откуп. Доктора каза че половината ми живец то чисто месо е наранено така се отскубна, сега съм превързана и си боли. Но щеше да си залепи лапата, всичко от лакомия, все едно гладен го държим.

# 116
  • Варна
Леле, Ивекс, да ти минава бързо!
Малката запетайка за 2 дни има голям прогрес. Вчера за първи път излезе от леговището. Днес опита за първи път пастетче. Изкъпах го с шампоан против бълхи. Изтрепахме поне половината, да му олекне на котенцето. Още има, но скоро пак ще го изкъпя.
Днес след банята се разнасяхме във вълнен терлик. Засега изглежда добре и активно котенцето. Женско е май.
На нас само женски котки ни се падат. Grinning
Очичките му са добре.
Май ще е джудженце като майка си.

Доня, ела се разпиши за баланс с мъжките котета!

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 18:26 от Стейси Грей

# 117
  • Свети Влас
Снощи като храних бездомничетата имаше две женски и едно мъжко. Интересно, че из дворовете виждам само мъжкари. Едното коте обаче изчезна някъде. Дано е добре.
И отчета:
Пиленцето

И сънливко от вчера

Ивекс, дано по-бързо ти мине пръсчето.

# 118
Ето го виновника.

# 119
  • До хладилника, който обичам
Виж колко невинно гледа!

Общи условия

Активация на акаунт