Ковид по време на бременност

• 488
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
На кой ден правиш теста?

# 16
Аз изкарах ковид бременна в 4 месец , в края на 2021, началото на 2022 г. Тогава бях доста наплашена, понеже тогава ситуацията беше друга. Пих Парацетамол за температурата, която беше един ден, Хербалсепт таблетки за смучене понеже ми дразнеше гърлото, много ми помогнаха между другото и Натаспин. Ковида беше доказан с тест и лечението ми беше изписано от АГ. Натаспина го пих няколко месеца.

# 17
  • Sofia
Направих си тест от аптеката за ковид и грип А и Б. Отрицателни са. А са ми предписали Нетаспин .... За това вече не вярвам на лекари просто... а личната не ми вдига и АГ-то не ми отговарят от вчера дали да ги пия... малко е безумна ситуацията за това се консултирам тук...
Натаспин се изписва на бременни (и без да имат Ковид) заради естественото повишено кръвосъсирване по време на бременност или заради наличието на мутации свързани с тромбофилията. Моите наблюдения показват, че който не се е изследвал, само той няма мутации.
С други думи, ако приемаш Натаспин за седмица-двe, няма да ти навреди. Не изпадай в паника, изчакай си спокойно консултацията с АГ.

Докато бях бременна пих Натаспин с месеци (както и много други момичета) и без да съм болна.

# 18
На кой ден правиш теста?

7мия ден след първия симптом

# 19
Може би е вече късно.
А може да е друг вирус, не са само тези три.

# 20
  • София
казаха ми че тестовете не са надеждни, но ако искам мога да си направя. Най-сигурно било след 3 седмици да си направя за антитела тест.

Бях чела че авирон рапид не е много препоръчителен при бременност  някой с такива наблюдения?

Тестовете са си много надеждни! Лекуване през куп за грош на бременна е абсурдно! Сменете лекаря, направете си тест (ако щете и от аптеката го вземете) и нека Ви се изпише адекватно лечение.

# 21
Тя е оздравяла вече. На седмия ден е правила тест.

# 22
  • София
Казва, че вчера се е почувствала зле (или поне така пише в началото)... Как е оздравяла не знам..

# 23
Ето нейният отговор на моя въпрос, на кой ден е правила теста. Вчера е бил седмия ден. За вирус е нормално за 7 дни да си оздравял.

На кой ден правиш теста?

7мия ден след първия симптом

# 24
Имам приятелка ,която пи Авирон в 7 ми месец заради ковид...неможе да ходим болни докато сме бременни...аз пих антибиотик в 8ми месец заради цистит...трябва да са изписани от лекар разбира се

# 25
Момичета, почувствах се по-зле на 6тия ден от първия симптом (който беше сухо гърло.. вируса се разви бавно) и тогава отидох на лекар. Теста си го направих на 7мия ден. На 8мия ден, който е днес вече се чувствам доста по-добре. Доста странен вирус беше или каквото беше

# 26
Според мен тестът е щял да отчете ако е било Ковид. Но и друг вирус да е било, няма значение, щом вече сте по-добре, значи всичко е наред. Това, че не е Ковид, не означава, че е по-леко. И в нас мина нещо преди месец, аз бях на антибиотик и все още си подкашлям. Не беше Ковид, правих тест.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 22:42 от brumm

# 27
Не всичко е ковид, циркулират и други вируси, но трябва да се знае какво е, за са се лекува правилно.

# 28
Че какво му е специфичното лечение на кой да е вирус? Не говоря за грип и херпес (където има препарат за тях).

# 29
Наскоро изкарах COVID, докато бях бременна. По нищо не се различаваше от обикновен вирус. Имах запушен нос, болки в гърлото и температура. Единствената причина да разбера, че е COVID, беше, че трябваше да отида на консултация и си направих тест от аптеката, който излезе положителен. Има и други вируси със същите симптоми, така че без изследване трудно може да се направи разлика.

Общи условия

Активация на акаунт