🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-36

• 3 221
  • 134
  •   6
Отговори
# 120
Благодаря на всички за новостите и мненията,
Цвети на теб специално за ЕБРУ-не знаех нищо
за това изкуство,
изобщо много научавам от вас Flowers Hibiscus
От тази серия най-много ми хареса ретроспекцията на любовната
история на Ешреф и Нисан до тук, а и музикалния фон беше супер:
https://x.com/DTural/status/1976018722989969808https://

# 121
Ели, ще ти отговоря за гримирането. То ми е хоби, не твърдя, че се справям добре, но това е изкуство и ми доставя удоволствие да гледам клипове, да следя тенденции и тн. Откакто се занимавам с турски сериали не ми остава време, няма да лъжа.
Та ще кажа какво аз знам. Абсолютно всеки застанал пред камера е най-малкото напудрен. Гимът, който си правим всеки ден няма нищо общо с този за пред камера. За пред камера гривът е много по-силен и за мен не изглежда ок в ежедневния живот. Най-трудно е да се гримира така, че да изглеждаш негримиран. подозирам, че не е лесно да гримираш мъже.
Гримовете са едни. Гримьорите не купуват отделни за всеки клиент. Примерно отделят малко количество на някаква повърхност и с чисти четки и гъбички слагат по лицата на хората.
За сватбата поради ред причини ме гримира професионален филмов гримьор. Тя е работила за много холивудски продукции, за като две капки вода и тн. Много е добра. Преди да ме гримира не се бяхме срещали. Обаче видях как изглеждаха актьорите във филм, за който имаше номинация за грим. Няма да кажа тя конкретно, но тя е в екипа гримьори. Военна драма, иначе красиви актьори изглеждат направо смазани. та си казах ако от тези красавци у направила чудовища, от чудовище ще направи красавица. Това в рамките на шегата, не съм чудовище (по моя преценка). Паля колата и отивам в коноцентъра. Тя снимаше там сериал по това време. Нямя да казвам кой, много от вас са били ученици или в детската градина още. Та гримира ме в гримьорната на сериала, до мен гримираха един актьор. Мъж с гола глава. И главата му беше гримирана. Тя обясняваше на колежката как да внимава с някаква пудра, че от ефект ставало дефект като те осветят прожекторите. Аз от преди си знаех, че слънцезащита силна ако блесне светкавица и те прави на диско топка. Та тя, Ели, гримираше като отсипваше, смесваше и тн извън съответните опаковки и нанасяше с индивидуални четки и гъбки. За спиралата нямам конкретен спомен дали ползва само апликатор, но си спомням, че марката и модела не беше нещо уау като останалите професионални неща, но тя я нанесе така, че седеше специално. Следя гримьорка, която казва, че подарява спиралите, които ползва на клиентките, но тя гримира разни супер модели, актьори, публични личности и тн. Нейните услуги не струват и една десета от това, което аз платих при тази жена.
Виж ако вече всеки актьор си има собствена каравана, където го гримират всеки ден, вероятно има неща, които се ползват само за него. Но това означава, че този гримьор работи само с един актьор. Ако гримира няколко човека едновременно не вярвам да купува няколко отделни коректора поотделно. Те тъка или иначе не пипат нищо с ръце.

# 122
  • AMS

Привет и благодаря за всичко споделено!!!
Готвя се за 29-ти  за Спящият.
Дори следя програмата на кината, да видя, дали няма да ходя на кино.
Обикновено дават премиерни турски филми в западните европейски столици.
Последно ходих да гледам Хайде сине.
Та отсега се захванах за резюмето на Спящият.
Стъпих на постовете на Нези и Цвети, на които  много благодаря!!!
Разрових се за още малко допълнителна информация.
Източниците са instagram и Х, но текстът не може да се копира.
Коментарите за съжаление не дават повече инфо и в imdb още няма резюме.

Ето какво сглобих дотук >>>

Ферман / Чаатай Улусой / е един от наемните убийци на тайна организация, наречена Маса. Маса разполага със спящи агенти, за да елиминират дългогодишни такива, когато мандатът им изтече. Ферман е един от тези спящи агенти. Спящите, по заповед на Маса, убиват бивши агенти, преоблечени като самоубийци. Всеки агент, чийто мандат е изтекъл, е убит, като убийството му е представено като самоубийство. Не се прави разследване за смъртта на тези лица и досиетата им се затварят завинаги.

Ферман живее със своя асистент и партньор Афро /Ферит Кайя/ в стар апартамент в Бейоглу. Както всички членове на Маса, те имат и други занимания в цивилния си живот. Ферман е художник, занимаващ се рисуване в стил ебру* /нестандартно изкуство за рисуване върху вода/. Той използва картините и шарките, които създава с ебру, за да реставрира подвързиите на стари книги. Той има особен интерес към Меснeви** . Очарован е от Меснeви и се стреми да следва пътя им. Често посещава духовния кръг на Меснeви и разговаря със старейшината. Той също така доброволно поправя износени твърди корици  в библиотеката на Месневи.

Тайната организация, известна като Маса, се ръководи от много важен началник на име Картал /Баръш Фалай/. Ферман получава всички заповеди директно от Картал и незабавно ги изпълнява.

Един ден, докато Ферман убива бивш агент, прикривайки го като самоубийство, той задържа жена на име Сайе /Елчин Сангу/, която е била свидетел на инцидента. Сайе е жена, бореща се да оцелее сама и е платила висока цена, за да се спаси. Нейният живот, борба, усилия, и амбиция, привличат вниманието на Ферман. Първоначално несигурен какво да прави и нетърпелив да унищожи жената, която е била свидетел на тези убийства, той постепенно развива влечение към нея.

>>>

Скрит текст:
*  Поста на Цвети >>> https://bg-mam.ma/p/1820758/50307505

** „Месневи“ е термин, отнасящ се до дълга стихотворна форма, в която всеки куплет се римува вътрешно (като аа, бб, ...). Най-известното му приложение обаче е шесттомното суфийско произведение на Мевляна Джелаледдин-и Руми, което е кръстено на стихотворния жанр и се състои от 25 700 куплета.

Маснави или Маснави-йе-Ма'нави (персийски език: معنوی مثنوی), или Матнауи или Матнави е обширна поема на персийски от Мевляна Джалал ад-Дин Мухаммад Руми. Маснави е едно от най-влиятелните произведения на суфизма, понякога наричано „Коранът на персийски“.
Много коментатори го смятат за най-великата мистична поема в световната литература. Маснави е поредица от шест поетични книги – общо около 25 000 стиха или 50 000 реда. Това е духовен текст, който учи суфиите как да постигнат обичта към Бога.

Заглавието Маснави-йе-Ма'нави означава „Духовните куплети“. Мaснaви е поетична колекция от анекдоти и истории, извлечени от Корана, хадиси (устни предания) и светски приказки. Историите се разказват, за да илюстрират дадена поуки и всяка поука се разглежда подробно. Колекцията включва разнообразни ислямски мъдрости, но основно набляга на вътрешната лична суфийска интерпретация. За разлика от Диуан на Руми, Маснави е относително сериозен текст. Той обяснява различните измерения на духовния живот и практика на суфистите-последователи и всеки, който иска да размишлява върху смисъла на живота

Месневи е поетична форма. Състои се от куплети (аа, бб, вц), като всеки ред се римува с предишния. Това е често срещана стихотворна форма в диванската литература за писане на истории в стихове.
Много поети в диванската литература използват стихотворната форма месневи в своите произведения.
Произведението на Руми се нарича Масневи-и Шариф или Масневи-и Маневи, по името на стихотворния жанр. Съдържа суфизъм и духовно знание, то е едно от най-важните произведения на източната класическа литература. Това шесттомно произведение, състоящо се от 25 700 куплета, е най-често използваното заглавие за произведението на Руми днес. Още от времето на съвременниците на Руми терминът „Маснави“ винаги е асоциирал това велико произведение.

# 123
Дива,  страхотно инфо си ни донесла. Все повече ми се иска да гледам "Спящия" колкото се може по-скоро.
Дори вече мога да си  представя  характера на Ферман, като изхождам от нещата с които се занимава и обича - стила на рисуване ебру и произведението на Руми "Масневи". Очертава се да е един много интересен мистичен криминален филм. Като чета описанието ми напомня малко за филма "Джон Уик" с Киану Рийвс.

# 124
Момичета, благодаря за всичко което споделяте!
Нося ви Аслъханче, много е готина!
Мацка и половина!
Чачко е фотографа, така го разбирам.
Много се радвам за тях двамата.

Балоните са от рождения ден на Чачо, а пицата с шоколад е била тортата.

Допълвам:
Зачетох се в коментарите под поста. Пишат и лоши неща, че не са заедно, че тя само използва пикапа му, бори  се за ръката му...ле-ле главата ме заболя.
Защо толкова се вълнуват хората кой с кой е? Живота си е техен. Напълно го разбирам Чаатай защо не поства нищо освен проектите си. И защо гледа да избяга сред природата.
Оня ден гледах видео колко човека го пазят за да се качи в колата. И едно момче се опита да му хване ръка в стремежа си да го докосне  супер досадно се получи. Нещо измърмори Чачо (не се чуваше), но по изражението на лицето се виждаше, че му е супер неприятно. Всяко нещо си има граници.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 22:38 от eliet

# 125
Много съм доволна от Чачо, такава хубава  фотосесия е направил на Аслиханче
Чачо ни показва, че и тя е любител на катеренето по  дърветата като него.

# 126
Цвети, аз подозирам, че това е лоза. Телефонът е на земята. Не се е катерило момичета.

Много е сладка. Ако той я е снимал, браво.

В интернет имаше желание на снимката от колата да завърти малко камерата встрани. Друг коментира, как сега щели да я нападнат, че е пуснала снимките, защото я е яд, че няма да ходи в Кан. Не съм видяла коментар на “любимият” ми профил с Чаатай. Сигурно ще каже ПР

# 127
Гери, сигурно си права, като се вгледах наистина е  лоза. Ами какво  да кажа още по романтична снимка. Чачо легнал на земята и прави клипче на любимата. Даже си го представям как е сложил сламка  от  тревата  в  устата си и я снима. Селска идилия.
А хейтърите  винаги ще си измислят  поводи за  отровни  коментари. Болни жени, които си въобразяват, че Чачо ще отиде и ще ги намери по домовете  им. Не мога да  си представя дори какво искат, Чачо да стане монах или г*й.

# 128
Здравейте, момичета! Днес ми беше много натоварено и чак сега успях да ви прочета.
Diva, благодаря ти за това обобщение!
Аз от онзи ден не спирам да мисля за филма.
Просто трейлъра беше много въздeйстващ!
Усещам, че тази роля е сякаш правена за Чачо.

В  този  трейлър режисьорът използва цветовете, осветлението и движението, за да изгради героите не чрез думи, а чрез усещане.
Визуалната естетика е толкова силна,че
трейлъра не се гледа, а се усеща като сън, който не можеш да забравиш.
Нося ви и Чаатай в ролята на Ferman и
Eлчин Сангу в ролята на Saye подготвителна битка.

Благодаря на Can Ulkay за тази снимка!
Сега ще отида да се насладя на Аслъхан и човека зад фотоапарата и после ще се върна да коментирам.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 23:50 от NeZ_9

# 129
Привет,момичета Heart

Тези дни около мен е лудница и не мога да стигна да изгледам епизода.

Скрит текст:
Едновременно мажем къща,тоест започват във вторник ,но вече сглобяват скелето,едновременно с това се пускат жици,правят се  ел.табла,бием сонда,правим парник,болюк народ,шума няма да коментирам и постоянно движение.Така ще е в следващите 10-ина - 15 дни

Честно казано очаквах Аслъхан да сподели някоя снимка от вчера и онзи ден ,като Айсун,а тя е споделила от рожденият ден на Чачо - съдя по облеклото и балоните.Лятната рокля няма как да е от тези дни при условие,че Чачо беше с палтото.Сладка фотосесия се е получила,уединили са се двамата за рожденият му ден.

И аз се зачетох в коментарите.Прочетох много неадекватни,някой откровено смешни.Яд ги е фенките,че Аслъхан го е хванала.От момента,в който видях представянето на Кюбра ми стана ясно кой-кого е подгонил.Влажният и поглед от далеч личеше,но и той е позволил да бъде хванат.Joy Ми да го гонят и те бе - кой ги спира JoyJoyJoy

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 03:27 от bof4eto

# 130
Добро утро! Coffee
Снимките на Аслъхан са прекрасни!

Поздравления за фотографа!
Който пък от своя страна също и одобрил работата си и ги е харесал. Wink

bof4eto,  неадекватни коментари можеш да прочетеш и тук, в bg-mamma. За щастие, не в нашата тема. Wink
Колкото и да ги е яд някои хора, Аслъхан е тази, която е откраднала сърцето на Чаатай и лека полека го разчупва. Тя е първата, която той е целунал на обществено място, пък те нека да си съчиняват небивалици!
Пиша това, с ясното съзнание, че ще бъде прочетено от автора на небивалиците! Grinning
И съм много съгласна с теб, bof4e,
Цитат
JoyМи да го гонят и те бе - кой ги спира JoyJoy
И ще завърша с един от коментарите, който на 100% се припокрива с моето мнение:
„Когато невежеството говори, разумът мълчи“ е поговорка, която е много подходаща за Чаатай и Аслхан.
Красиви, щастливи в любовта, далеч от клюките, защитаващи връзката си, която е и трябва да остане тяхната любовна история. Любопитството да ги видят заедно не бива да се превръща в ярост, обидите са част от слабите, невежи умове и плитките чувства. Пожелавам им цялото щастие, което заслужават!  Чаатай Улусой, Аслъхан Малбора, нека това бъде най-красивото „завинаги“ в живота ви, обичаме ви!

Дори и навън да вали, нека в душата ви да е слънчево!

Желая ви прекрасен ден! Hug

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 09:02 от NeZ_9

# 131
Здравейте,

Много хубави думи, Нези.  Но за мен “целувката” си беше просто поздрав. Той и Дуйгу целуна така на погребението на бащата на Арас. Аз друга целувка от тях публично и не очаквам. Да не ме разберете грешно. На мен доказателства някакви не ми трябват. Те си знаят какви са им отношенията. Естествено ми е любопитно, но това е нормална човешка черта. Важното е да са щастливи и да не обръщат внимание на коментарите, които палят нас.

И сега малко да разведря мрачния сив ден. Ние също го гонихме Чаатай, стигнахме го, но момичетата викат нееее няма да си сваляме халките. И той нали е истински джентълмен нищо не показа. Иначе как да не се влюби в нас. Още от Medcezir знаем, че не закача момичета с приятели, а какво остава за мъже. Ат ОС знаем, че му е малко слаб ангела. От Шивачът знаем, че като се напие и леко му падат задръжките. Има риск, че нали от Гаддар си знаем колко е избухлив. Та с други думи ние този човек толкова добре го познаваме.

# 132
Добър ден на цялата банда! Ели, много сладки снимки, влюбените да са щастливи и диви!
Дива, благодаря! Ще се влюбвам, момичета, то се е видяло – Сънливеца хем художник-ебруист, хем по на възраст (по-близко до мойта възрастова категория), хем сърцат… Kissing Face
След Робърт де Ниро съм припадала по няколко таланти, но след Ръсел Кроу – само по пеещи актьори – като Чаатай сега.
Поздравявам ви с една песен, която е подходяща според мен за Ешреф
https://www.youtube.com/watch?v=tIzxoITH2Hg&list=RDtIzxoITH2Hg&start_radio=1]https://
пробвам скрит текст-превода е там
Скрит текст:
Свидетелствам
Чувствам окови на китката си и оплаквам, че се стигна дотук.
Когато ме обесят на бесилката, ще ме чуят да съскам,
Не съм най-опасият бандит там, но аз съм този, който ще поеме вината.
Това димящо оръжие е задушено от дългата ръка на закона.
Свещеникът казва: „Краят започна и твоят Съд започна.“

Молитвите могат да доведат до Божията прошка за всички глупави неща, които си направил.
Тази вечер имаш време да намериш душевен мир, преди да напуснеш този свят.
Надявам се и се моля никога да не получа това, което заслужавам.
Припев:
Заведи ме до реката, проповедниче, хвани ме за ръка.
Заведи ме до реката, изцели душата на един разбит човек.
Удави ме в прошка, измий тези мои кървави ръце.
Заведи ме до една последна река.
Нека свидетелствам.

Да, вярвам в Божията благосклонност.
Виждал съм със собствените си очи,
в реката точно пред портата,
грешниците се кръщават в неделя.
Ще се моля за изкуплението си,
но съм съвсем сигурен, че той няма да чуе.

Лицето на свещеника стана по-тъжно,
той каза: „Не си бил кръстен.“ „Сине?“
„Не“, казах аз и наведох глава,
„Няма ли какво да се направи?“
„Ако можех да стигна до онази река,
не виждате ли колко пречистен щях да бъда?“
„Последното агне, в Божиите ръце.
Душата ми щеше да бъде освободена.“

Припев…

Отвеждат ме до брега на реката,
двама пазачи и свещеникът.
Лунната светлина огрява светите приливи,
молитвите ми са чути.
Взимам подгизналата си разходка към Исус,
цял благочестие и благодат.
Пазачите освобождават оковите ми,
не могат да разчетат лицето ми.

Най-дълбокото вдишване, което мога да поема, докато се гмуркам под водата.
Свещеникът има най-добрите обноски,
можеше да бъде много по-умен.

Два ритника и пътувам,
под калните води блестят.
Докато си поема втори дъх,
аз съм на сто ярда надолу по течението.

припев

свидетелствам

# 133
Добро утро, Момичета Simple Smile

Прекрасни снимки на Аслиханче, изключително стилна и излъчваща класа е тази мацка.
Нека се обичат младите Simple Smile

Нези,
викаш небивалици 😬 мдаа, без да съм чела, но предполагам .... и да добавя както казват - "химичат" си ..../ не го понасям като израз/

Цвети, както винаги уникална информация ❤️

На един ивент преди години имахме подобно рисуване във вода Simple Smile беше доста забавно, смесваш цветове във водата и каквото се получи, ако я намеря ще ви покажа моето творение ..... имаше колеги с доста сполучливи творения Simple Smile
Визията на Чачо е много хубава  в Сънливеца, знаех си, че с Еличин ще са супер Simple Smile

Един прекрасен ден ви желая , с чаша горещо кафе Simple Smile

# 134
Не мога  да не призная, че напоследък имаме много информация за Чаатай и работата му. Винаги се чудя какво бихме правили, ако той отново премине към снимки за платформи, които са много по-секретни относно случващото се на снимачната площадка. Тези дни виждаме много снимки и клипове от улицата на къщата на Нисан. Море от фенове чакат да ги хванат, когато идват или си тръгват от снимачната площадка и се надяват поне да се снимат с тях. Някои имат късмет и успяват да се снимат поне с идолите си. Някой на шега каза, че улицата е пълна с фенове и че сякаш са лагерували там 😄. Както и да е, мога да си представя трудностите, пред които е изправен екипът на филма с толкова много почитатели. Netflix знае какво прави, когато снимат тайно. Wink
По-лошото е, че и тук възникнаха противоречия между фенските лагери, като всеки казва, че събралата се там тълпа е за неговия идол. Феновете на Демет наистина са убедени, че всички са дошли заради нея, защото това е нейната улица и нейната къща. Това е логичен аргумент😄.
Отвъд всичко това, наистина не виждам защо чувстват нужда да „разделят водите“ по този начин. В края на краищата, сериалът е все по-обичан от много хора и това ми се струва единственото обяснение за тази тълпа. Както каза и Гери, локацията може би не случайно е избрана.

Що се отнася до филма „Uykucu“, трябва да лавираме в информацията от двата проекта на Чаатай. Доста е трудно да прескачаш от единия към другия и да не можеш да се съсредоточиш само върху единия. Когато филмът излезе, се опасявам, че сериалът ще падне на 2-ро място за феновете през някакъв  период. Но, за съжаление, икономиката и маркетингът на всяка продуцентска къща са отделни и нямат нищо общо помежду си.
(въпреки че, не вярвам в тази случайност)
Междувременно работата по обработка на филма продължава.

Ясна, благодаря да поздрава! Песента ми хапеса, както и думичките! Hug
Гери, аз правя малка разлика между двете целувки, все пак.Wink
Нося ви още една прекрасница, която също известно време беше господарка на сърцето на Чаатай.
Серенай, за Mavi

Общи условия

Активация на акаунт