🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 4 (09.10 - 16.10) 🎭

• 10 029
  • 223
  •   18
Отговори
# 195
  • Другата България
Причиних си “Маските падат“.
Очаквах участието на двамата да е едно СЛЕД друго, а не едновременно.
Не знам за вас, аз едва издържах Гъмов. Отново ще кажа, че никога не съм го харесвала, но сега направо се отвратих от поведението му. Толкова его, толкова самочувствие, такива подигравки към останалите, особено към Ана - Мария, толкова му личи, че е обиден милия, че чак ми стана смешно. Как така са си позволили да премахнат него, “националното богатство“??? О, какъв ужас!!! Добре, че се махна, категорично не смятам, че щеше да допринесе с нещо градивно до края на формата.
Казал на Искра, че “трябва да се заяви“, това била и неговата линия на поведение. Само това ми дава право да реша за себе си, че изобщо не е знаел къде се намира, и той като Искра, тя Деси си им го каза и на двамата - “да, ама вие сте тук, а те са още там, каквито и да са“. Понеже се заявиха, и двамата....
Още нещо ми направи впечатление, явно наистина пропускам някои моменти, ще трябва да съм по-внимателна с гледането. Когато Георги си каза, че е предател, Гъмов скочи и започна едва ли не да се бие по гърдите, нещо от рода на: “видяхте ли, аз казах ли ви, ако не бях аз.....“ не знам сега като гледа дали изобщо си дава сметка, че ако не беше Бачо и на челна стойка да беше застанал, Гошо нямаше да е аут.
От видяно и чуто - и двамата не са били най-подходящите хора за точно този формат.
Следващият с подобно поведение очаквам да е Антон.
Искра спомена за “кръговете на доверие“, но поне на мен не ми стана ясно /категорично/ дали говори за нещо преди началото, или след него, тоест, това, за което е споменал и Янев. По-скоро мисля, че е второто. На което инициатора е бил Венци. Ако го съпоставя с това, което Искра каза - че е “невидим“, то наистина Венци има голям шанс да отвее “големите играчи, които са се заявили“. И отново ще си кажа за Коджабашев - надявам се неговото поведение да продължава да е такова, и без кръгове на доверие. Blush
Още нещо се сетих - за Невена. Искра, която се е “заявила“ първоначално била заподозряла Невена, ама после видиш ли, тази мила жена няма как да е предател.....ами кажи си го, че Невена те е надиграла, излъгала те е, защото в този формат така се прави.
От друга страна Гъмов разбирача разбира се, бил сигурен от самото начало, че Невена е предател, но той я “пазел“, щял по-късно /явно наистина е вярвал, че ще стои там до края/ да я разкрие. Дали му повярвах? Не, разбира се.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 12:10 от Merri_An

# 196
  • София
Мда,и аз това усетих,че Онцова леко спойлна.Simple SmileОтносно Венци невидимият.

# 197
  • Другата България
Гъмов пък спомена Мирела.
Което за мен определено беше изненада, по-скоро беше изненада, че не се спомена Даяна /която последните епизоди е буквално невидима/, Мая също.....

# 198
Не съм гледала чужди формати, и затова нещо не ми е ясно.
Когато човек има щит, не е ли по-добре да си мълчи? Така има малка, но все пак вероятност, предателите да искат да го убият, щита да го спаси, и така да има "празна" вечер да предателите, без убийство.
Като става ясно кой има щит, предателите го знаят, и разбира се, няма да се целят там. И малко се обезмисля идеята на изненадата. Иначе би било по-забавно - предателите убиват Драганчо, но той има щит, и на закуска - та-дам, влиза си най-спокойно. Реакциите им биха били доста показателни и издайнически.
Разсъждавам си просто.

При нас ги раздават на принципа "който стигне пръв до Карамазов", така че няма как да останат тайна. Ето в предния епизод никой не си каза, но предателите много точно се досетиха кои четирима ги взеха. Трябва по друг начин да са скрити тези щитове, за да се запази работата в тайна.

Според мен пък Гъмов леко даде спойлер и за Неве, но хайде да не пишем, че нали има правила. Те не че от телевизията няма да си разкажат целия епизод още днес в поредната промо статия за утре.

# 199
  • софия

Поне едно не може да се отрече. Най-накрая интелигентни и начетени гости. Боби ми беше, като балсам за душата. Пускам Онцова да видим от този храст, какво ще изскочи.

# 200
В повечето сезони, които съм гледала си признават на сутринта.
Което е възможно най-лошото нещо, което можеш да направиш. По-добре да си "спойлнеш", че имаш щита предварително отколкото предателите да не знаят, да целят теб и сутринта ти да си признаеш. Така гарантирано ставаш следващата жертва, защото си доказано най-големия праведен.

Та съвета ми към бъдещите праведни е: колкото и да се опитвате да изглеждате праведни, не бъдете твърде очевидно праведни. Никой предател не иска да има такива хора в играта.

# 201
Реших да споделя, понеже и Гъмов вече не е в играта, а и хората го усетиха, че имах много неприятно преживяване с "националното богатство" Станимир Гъмов преди години. Историята не е някаква супер интересна, но е показателна:
Преди около 5 години бях сред организаторите на едно Интернет предаване за изкуство. В него канехме различни актьори. Срещнахме случайно и Гъмов и решихме да му пишем след това да го поканим. Той ми прати телефон и каза да му звънна. Аз към онзи момент го харесвах доста и не се замислих дали да се обадя, дори без някаква супер сериозна подготовка. Въпреки, че не съм журналист все пак винаги съм подхождала с нужното уважение към гостите и в 90 % от случаите получавам същото насреща. Тук обаче беше голяма греда. Той беше груб и невъзпитан по телефона. Говореше ми на ТИ или на ВИЕ, но с насмешка. Като разбра, че сме млади хора, а не някоя телевизия реши да се подиграва. Караше ме на място да му правя интервюто (формата ни е видео интервю с оператори и последващ монтаж). След като му обясних за какво точно го каня, започна да ми обяснява как така си позволявам да го занимавам с глупости. Имали сме тогава доста сериозни имена като гости като Йоана Буковска, Снежина Петрова и т.н., но той мислеше че предаването ни му е под нивото. След това ме попита, кой е гостът преди него. Аз му казах, че е бил Ненчо Балабанов и той започна да говори, че нямам как да е след такъв актьор. Епитетите, които използва за Ненчо няма да ги коментирам. След този мъчителен разговор, започна и да ми пише и да продължава да се държи по същия отвратителен начин и в чата. Наложи се да го блокирам. Не знам дали беше пиян, но виждам много подобно държание и в предаването. Особено към млади хора - Даяна, Мирела, Жорката, Ана-Мария..., въпреки че се обира заради камерите. След това разбрах и от приятелка актриса от младото поколение, че и с нея се е държал така като са се запознали. Явно си е такъв и такъв му е подхода. Това не смятам, че трябва да се толерира. А най-обичам това дето се крие зад хумора и обижда наред, уж на шега. Радвам се, че вече го няма в предаването.

# 202
Malko_Slance, идеално си го представям това, което си описала. Човек, чието его е с около 3-4 глави по-високо от него. Има хумор, има акъл, но определено не дотам, че да му се покрива самочувствието.

Анна-Мария беше качила стори, че е разочарована от някого от предаването, когото е уважавала и мислех тук да ѝ се подиграя как не приема играта, но после прочетох коментарите колко неуважителен е бил към нея в "Маските падат", така че я разбирам.

# 203
Хем ти се кара, че му губиш времето, хем продължава да ти пише, до степен да го блокираш. Мда, определено е бил на черешата. То си му и личи, де.

Проблемът му, а и на доста участници в предаването, е изключително високото его. Не могат да приемат, че някой ги е метнал и много си личи в “Маските падат”. Грозно е.

# 204
Аз не се учудвам от държанието на Гъмов.
Винаги ми е навявал чувството на доста неприятен, докачлив и не много умен човек, но пък с голямо самочувствие, незнайно от къде му идва.

# 205
Хем ти се кара, че му губиш времето, хем продължава да ти пише, до степен да го блокираш. Мда, определено е бил на черешата. То си му и личи, де.

Проблемът му, а и на доста участници в предаването, е изключително високото его. Не могат да приемат, че някой ги е метнал и много си личи в “Маските падат”. Грозно е.

Да, след като му казах, че по телефона интервю няма да му правя, след половин час ми писа в чата - ГОТОВА ЛИ СИ С ВЪПРОСИТЕ? Или нещо подобно, не помня вече и след още няколко тъпотии направо исках да ми се махне от главата.
Колкото до егото и аз ги усетих много силно някои хора - Бачорски, Онцова, Владо. Такъв нацисизъм извира от тях, че дори не се виждат колко са смешни. Владо много силно ме разочарова, въпреки че държи ниво за пред хората, но то си личи.

# 206
Владо е скрита лимонка. Прави се на благ, но прозира. Очаквам да избухне, като го махнат.

# 207
Гъмов винаги ми е бил супер неприятен, но го казах и като анонсираха участието му - хич не ми допада този образ, който винаги родните продуценти търсят за форматите си, или по-точно мъж на 40-50 с чувство за хумор, който уж, се води интелигентен и умеещ да се самоиронизира, но почти винаги ескалира в някаква простащина и демонстрация на его. Едно предаване не може да мине без този шаблон да бъде запълнен от някой.

# 208
  • София
Те не че от телевизията няма да си разкажат целия епизод още днес в поредната промо статия за утре.
Този път съвсем изненадващо няма никакви сериозни подсказки:
https://life.dir.bg/shou/bachorski-i-neve-izpalnyavat-smartni-pr … igra-na-predateli

Все пак един текст ми направи впечатление:
Скрит текст:
Цитат
Как ще реагират участниците, когато разберат, че "предателите" също имат право да включат себе си в списъка със "смъртните присъди" и дали това ще отключи лавина от подозрения

Разбирам какво търсят с такава подсказка, но защо трябва да се дава толкова явен наклон към едната страна? Че цивилките са тъпи и 90% изобщо няма да се усетят без толкова явна подсказка(но това си е техен проблем, аз като зрител искам да видя как някой разсъждава и колко успешно успява да чете играта), но за мен това е сериозна спънка за играта на предателите (колкото и антипатични са ми и двамата) и явно показва симпатиите на продукцията относно финалния развой.
Все пак силно се надявам тук някой сам да се е сетил за тази възможност, а не да им е било подсказано от водещия.
Изобщо в нашия "балкански" вариант със всеки изминал епизод виждам все по-малко и по-малко от елементите на класическата игра на котка и мишка между предатели и праведни.
При нас по-скоро гледаме:
Скрит текст:
игра на белот с открити карти

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 15:12 от dido2k

# 209
Мисля, че Владо няма да избухне, по-скоро ще го играе онеправдан и неразбран.
Съдейки по всичките му публични изяви в последно време, май-май се готви за политическа кариера, и много внимава да е ДОБРИЯТ, надеждният, водачът, авторитетът. Мери си приказките, владее си реакциите.
Ще видим де, времето ще покаже.

Общи условия

Активация на акаунт