🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 4 (09.10 - 16.10) 🎭

• 11 361
  • 264
  •   21
Отговори
# 240
  • София
Слушах сега Искра в Надкаст и е доста интересно. Хрумна ми обаче нещо от общите им разсъждение като евентуалния прецедент, който да счупи играта. Туджаров май го спомена - ако Бачорски изгони Неве на следващия епизод (не сега 6ти, а 7ми), в 8 епизод той предлага на някого ултиматум. Другия отказва и Бачо го убива. На следващия ден обаче Бачорски остава без дружка Предател и го разкриват. И хоп на 8 епизод ние нямаме предател - прецедент! И точно Българския (Балкански) синдром да се изяждаме един друг набързо, а пък другите да си пазят имиджа. Това ми хрумна, пък да видим.

Туджаров за пореден път говори неверни неща и подвежда аудиторията си. И двамата са станали много мързеливи. И за ИВ бъркат много, а уж им е най-голямата стихия.
Само с един клик и 30 секунди време могат да отворят темата и да разберат правилата, но не, нали са велики и над нещата... И правят грешка след грешка.
Няма как да остане един Предател в играта за Конклав и на следващия ден за Кръглата маса и там да разобличат последният останал Предател и да се счупи играта/библията.
Ако първият изнуден откаже, умира и си тръгва, то Предателя не отива да убива/спи, а се среща с нов Праведен. Ако и той откаже с трети, ако той откаже с четвърти и така докато все някой се съгласи. И след това на Конклава отиват двамата. Чисто математически е почти невероятно двама Праведни поред да откажат, камо ли трима и повече.

# 241
Бих предпочел и двамата да не бяха гледали и да гадаят, да се учат с нашия сезон, отколкото Туджаров да дава грешни примери с това, което е гледал. Не дразни толкова незнанието (поне за мен), колкото това, че подвеждат зрителите с грешна информация. Напълно съгласен с критиките, правилата не са чак толкова много, независимо колко предавания покриват, няма да отнеме толкова време да ги прочетат предварително. Фен съм им, откакто започнаха с подкаста, но за пръв път усещам толкова пропуски в обзорите.

# 242

Ако първият изнуден откаже, умира и си тръгва, то Предателя не отива да убива/спи, а се среща с нов Праведен. Ако и той откаже с трети, ако той откаже с четвърти и така докато все някой се съгласи. И след това на Конклава отиват двамата. Чисто математически е почти невероятно двама Праведни поред да откажат, камо ли трима и повече.
Това в една вечер ли се случва? Ако е така, то значи, че повече от един праведен може да бъде убит през въпросната нощ. Ако не е в една нощ, значи останалият предател може евентуално да бъде разобличен на следващата кръгла маса.

# 243
  • София
Един въпрос към по-познаващи играта:
Хипотетично - гонят Неве, Бачорски вика един за предател, той отказва - убит, втори отказва - убит, третият се съгласява. На сутринта имаме двама убити. Как го обясняват и праведните трябва да са наясно, че е имало изнудване, т.е. останал е само 1 предател и той вече е вербувал друг? Сега със сигурност ще знаят точния брой на предателите / двама/? Така ли е или логиката ми куца?

# 244
За който не е гледал подкаста с Онцова – имаше доста интересна информация „от кухнята“ за механиката на предаването. Ето някои от нещата, които запомних, за който му е любопитно:
Скрит текст:
Имало е три стаи за синхрони. Тя каза, че през целия ден е имало хора там, и като цяло било трудно да се проследи кой кога го викат и кой къде и с кого е в имението.

Потвърди и за писмата - всеки ден хора са получавали писма и не знаеш за какво е,  докато не го отвориш.

Вечер, когато ги прибират, им слагали превръзки на очите и ги качвали в кола, без да знаят кой друг е вътре. Пътуването било доста дълго – явно, за да пристигнат по различно време.

Когато пътували към игрите, ги карали по най-краткия път, но на връщане доста обикаляли, за да могат да говорят и обсъждат. Дори ги насърчавали да го правят.

Церемонията за избор на предатели е продължила доста дълго (мисля, че спомена около час).

Кръглите маси също са били по няколко часа.

В хотела всеки е имал снимки на всички участници и е можел да си ги подрежда. Когато си тръгнала, Онцова установила, че нейните липсват.

# 245
Сигурно ли е, че се вербува следващ и следващ праведен до откат? Звучи ми доста странно.
Ако аз съм предател в тази ситуация ще извикам нарочно Владо и още няколко като него, защото знам, че ще ми откажат и така ще ги разчистя на бързо.
Освен това, при много откази, в играта рязко ще останат супер малко хора… По-логично е да има два опита на вечер примерно.. не знам.
Продължавам да мисля, че някак си сме останали без предатели във фирмата, както писах още в предната тема.

# 246
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊

Това в една вечер ли се случва? Ако е така, то значи, че повече от един праведен може да бъде убит през въпросната нощ. Ако не е в една нощ, значи останалият предател може евентуално да бъде разобличен на следващата кръгла маса.

Тоест в една нощ раздава 4 писма и повече докато някой му се върже?  Това да го видя,няма да го повярвам и никога не се е случвало от 10-те сезона,които съм гледала. Дай сезон,в който се е случило.
Май ти си неподготвен.
И защо първия,който откаже го убива още на място,пък втория и третия ако откажат - са пощадени, пък после 4-ти според кефа дали го убива или не ..

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 05:27 от Adoralova

# 247
С това правило явно няма да се разберем, сто пъти се написа в темата и пак има невярващи и неразбрали. Каквото написа Diavolo е вярно. Писма няма, защото не е прелъстяване, а изнудване - срещат се на двора, лице в лице. Първият ако откаже, убиват го, довеждат втори след малко. И така докато се съгласи някой. Случи се и в Нова Зеландия, а в Унгария май чак третият поред се е съгласил. Да, в същата вечер. На сутринта ако липсват двама-трима, на всички им е ясно какво се е случило. И да, тогава ще знаят точния брой на предателите, но то по принцип ако следиш внимателно можеш да го разбереш този брой.
Сега стана ли ясно?

# 248
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
За НЗ за жената,която избра 2-ма,показа им лицето си и мъжа отказа да стане Предател (той е на чест и достойство човек),а жената прие?
Да,но тогава се уби само един човек. Такова нещо като да убиеш 4 един след друг в една нощ не мисля,че се е случвало. Дори звучи нереално,защото за разлика от нашия голям каст, в чуждите формати са под 20 участника.

# 249
  • София
Може би при нас така се е “счупила” играта 🤔 - отказали са повече от 2-ма…
Хипотеза:
Гонят Неве, но тя яко насочва към Бачорски.  Той трудно избира предател, но е пътник на следващата маса и пак  изнудване 😂 Може би това не се е случвало.

# 250
За НЗ за жената,която избра 2-ма,показа им лицето си и мъжа отказа да стане Предател (той е на чест и достойство човек),а жената прие?
Да,но тогава се уби само един човек. Такова нещо като да убиеш 4 един след друг в една нощ не мисля,че се е случвало. Дори звучи нереално,защото за разлика от нашия голям каст, в чуждите формати са под 20 участника.

Англоезичните са винаги към 25 човека. Няма проблем да убият двама-трима за една вечер, така или иначе има вечери без убийства (особено към края). Все пак статистически е много малко вероятно да се случи (най-много са стигали до третия преди да приеме). Каквото и да приказват за нашите герои, мисля че и те ще се съгласят в крайна сметка.

# 251
За мен прецедентът ще да е това, че много хора не приемат да са предатели. И много хора умират в следствие на отказан ултиматум. Особено след това, което каза и Искра, искала е да е предател, но след като е видяла как са разкостили Жорката, се е стреснала. А може още доста хора да са се почувствали така. Не се знае довечера и Неве как ще я разкарат, може пак да е по безскрупулен начин. На 99% съм сигурна, че е пътник, но знае ли човек, да не изхвърчи г-н Метла довечера. Ще е скандално. 😃
Та за мен има логика балканският(българският?) манталитет да се върже с отказа на ултиматум, нали все играем за чест и достойноство, в чуждите формати го няма тоя популизъм в такава степен. Между другото се гмуркам и малко по-дълбоко и си мисля, че то си ни е заложено в народопсихологията. След всичките години на робство и борбата на радетелите за свобода, които не са скланяли глава и са се борили с чест и достойнство.. то просто си ни е в кръвта.

# 252
  • София
Много съм си подготвен даже. Но щом искате да вярвате на Туджарката - ваше право. 😁
Аз не знам на български ли пиша или на китайски. Ето защо ме дразнят понякога Надкаст. Хиляди хора ги слушат и им вярват сляпо, а напоследък страшно много подвеждат аудиторията. Не следят внимателно форматите, избрали са количеството пред качеството и много пропуски имат.
1) Няма как само един предател да отиде на Конклав и да извърши сам убийство.
2) Няма как да има само един Предател на Кръглата маса толкова рано във формата.
Но първото е първо. Ако то не е изпълнено, няма да се стигне и до второто.
Ако трябва и 10 човека ще убие Предателя, докато не се навие някой. Убийството е в лице в лице. Предателя се разкрива и Праведния или приема или си заминава директно вкъщи без да се види с останалите.
Математически е почти невероятно повече от трима подред да откажат. Макс трима.
Не се знае какво ще се случи ако откажат масово хора. Продукцията сигурно ще се намеси. Не знам. Не се е случвало никога и никъде.

# 253
Не е ли опция да инициират предатели с писмо. Така не знае кои са предателите и може или да приеме, или да откаже, но не е убит.

Има и право да сподели, че е получил писмо и че е отказал да стане предател - дали ще му повярват е отделна сюжетна линия.

пъ.съ. В някой от франчайзите се случваше по този начин, но вече не помня в кой

# 254
  • София
Анонимно писмо се изпраща, когато са двама Предатели и искат да вербуват трети. Правения има право да откаже и да се върне в играта. Дали на сутринта ще си каже, че е бил изкушен за Предател той си решава. По-добре е да каже, защото ще го оневини в очите на останалите. Но пък някои параноици могат да си помислят, че лъже. Но при нашия каст и като за сезон 1 е много по-добре да си каже.

А тук дискусията беше какво ще стане ако Неве изгърми днес и остане само Бачорски. И как Туджаров разправя, че Бачорски ще изнуди някой, който ще се откаже и замине и на следващия ден, Бачорски ще е сам на Кръглата маса. Ще го разобличат и него и няма да има Предател в играта.
Няма такъв филм и няма как да се допусне от продукцията. Правилата не го позволяват.

Общи условия

Активация на акаунт