🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 4 (09.10 - 16.10) 🎭

• 22 238
  • 612
  •   56
Отговори
# 480
# 481
Разговорът между Владо и Мирела наистина беше комичен. Не можеше ли просто да й каже, че е красива жена в прав текст, а трябваше в тия псевдо одухотворени слова да се навлиза? Всички виждаме, че Мирелчето е доста привлекателна жена, та женен-неженен, щях повече да приема нескопосан комплимент, отколкото този абсурден разговор. Grinning

Но предполагам има и вариант, че просто участието във "Фермата" наистина е промило мозъка на Владо Николов и той искрено си вярва, че е някакъв духовен гуру и посланик на достойнството. Но това е голям проблем с качествените спортисти в България. За нас Владо Николов не може да е просто Владо Николов -  страхотен волейболист. Или Карлос Насар - талантливия щангист. Не, на спортистите, когато са успешни, все се започва да им се приписват някакви невероятни чисто човешки качества - достойни, доблестни, обединителите на нацията, чисти души. С толкова сериозно поставяне в култ, спортистите наистина започват да си вярват, че са всички тези неща и толкова много от тях съсипаха сума ти федерации от твърда убеденост, че са богопомазани. Close

# 482
Разговорът между Владо и Мирела наистина беше комичен. Не можеше ли просто да й каже, че е красива жена в прав текст, а трябваше в тия псевдо одухотворени слова да се навлиза? Всички виждаме, че Мирелчето е доста привлекателна жена, та женен-неженен, щях повече да приема нескопосан комплимент, отколкото този абсурден разговор. Grinning

Но предполагам има и вариант, че просто участието във "Фермата" наистина е промило мозъка на Владо Николов и той искрено си вярва, че е някакъв духовен гуру и посланик на достойнството. Но това е голям проблем с качествените спортисти в България. За нас Владо Николов не може да е просто Владо Николов -  страхотен волейболист. Или Карлос Насар - талантливия щангист. Не, на спортистите, когато са успешни, все се започва да им се приписват някакви невероятни чисто човешки качества - достойни, доблестни, обединителите на нацията, чисти души. С толкова сериозно поставяне в култ, спортистите наистина започват да си вярват, че са всички тези неща и толкова много от тях съсипаха сума ти федерации от твърда убеденост, че са богопомазани. Close

Проблемът е друг - ние българите сме с толкова ниско самочувствие, че атлети в спортове, на които никой в света не обръща внимание и нямат никаква тежест, превръщаме в герои. Не омаловажавам постиженията на волейболистите или на щангиста, но извинете, на кого по света му пука за тези спортове? То затова и имаме там шампиони, защото силните спортни нации, които биха могли да имат шампиони там, не влагат никакви усилия, просто защото тези спортове не се ценят толкова от масовата публика там и не носят приходи. Простичко е. Обаче има нещо друго - аз самата също смятах, че на Владо не му пука за играта в Трейтърс, но така както се разви фабулата се оказа, че съвсем не е така и че той наистина действа много адекватно. Съгласна съм с него, че Мирела трябва да спечели, защото е умно, красиво и възпитано момиче, контрапункт на предател (направи ми впечатление, че той е абсолютно сигурен, че тя не е предател и да, прав е!). Тя е олицетворение на доброто, което винаги трябва да печели, но дали е така в реалността?

# 483
  • Другата България
Умишлено все още не коментирам /а и не знам дали ще го направя/ самоизгонването на Невена.
Защото за мен тя се самоизгони, и това беше поредното недоразумение във формата.
Невена игра за публиката - не толкова за тази вътре, колкото за тази пред малкия екран.
Толкова ме е яд, защото имаше потенциал, вероятно ще обяснява и тя “гениалните“ си ходове и мотиви във всички “храсти“, но стана моето поредно разочарование.

# 484
  • София
Беше ясно и за врабчетата, че Неве е пътник.
Но чак 13 гласа да и зашият, това беше брутално. 87% от хората гласуваха срещу нея!
Пак щеше да е разобличена и прогонена, но не с такъв смазващ вот ако не беше речта на Бачорски в началото на Кръглата маса. Той пръв взе думата и много аналитично и спокойно обясни защо се съмнява в нея и всичко така обяснено, че да достигне до останалите, защото реално той описа това, което почти всички от тях виждаха и вече знаеха. А сега по начина по който им го изложи, буквално и залепи огромна мишена на челото и за колебаещите се.
Неве, когато взе думата за първи път, веднага след Бачорски, се защити добре. Много по-добре от Георги, но нейната ситуация беше абсолютно неспасяема. Тя го осъзна по-късно и започна с метафорите. Любопитно ми е дали останалите ще се сетят? Бачорски загря ама това е ясно, защото си знае, че е Предател. Тя използва думите:
''Мислете 'Извън кутията' ; Понякога най-шумния е най-тих и тихите води са най-дълбоки.''
Добре, обаче Бачорски не е от тихите. Той си е доста шумен и експресивен и не мисля, че точно тази метафора е най-доброто срещу него, което да насочи останалите. По-скоро ще ги обърка още повече.

Неве започна с грубите грешки още от старта на сезона. Даже много се застоя.
Добре започна на масата, но трябваше категорично да отрича, че е Предател, а не да споменава гилдията и как тя би трябвало да се гордее с нея, че 10 дена ги е лъгала и другото, което трябваше да направи е да гласува срещу Бачорски, а не срещу Антон. И да каже, гласувам за Бачорски, защото го подозирам, че е Предател.

Стана ясно, че Бачорски едва ли не играе за Владо Николов (WTF). Велик българин и за това едва ли не да му се даде победата?! Не го е казал ама точно така звучеше.
Ако сега Бачорски и новият Предател убият Антон (99% сигурно), то на Владо Николов няма ли да му светне нещо? Защото именно Бачорски така уверено и категорично заяви пред него на четири очи, че няма да е той. Е, извинявай... Кой може да даде толкова категорично мнение освен един Предател?

Анна-Мария продължава да не познава и да се лута. Вътре я смятат за стратег, но дотук тя няма нито едно вярно предположение. Сега пък набеди Петканов и Ева. Добре, сложно е, ама да не се съмняваш грам в Неве, която само дето не си окачи табела, 'Аз съм Предател'
А ако не се лъжа точно тя е била този участник, който може да излъже ‘детектора на лъжата’ Да, има покер фейс, но чак пък толкова... Ще я видим нататък.
Дано тя, Оля и Мая се светнат. Коджабашев също. Но, като гледам накъде ги водят подозренията...

В началото на следващия епизод ще се разбере кого ще убият и дали ще позная за Антон, но явно да. Ще съм меко казано шокиран ако убитият е Владо Николов.

Кой ще е прелъстения Праведен обаче?
Бачорски спомена Владо Николов, Мая, Оля, Даяна или Ева.
Владо и Мая са му сигурни опции, че ще играят с него. Рисков ход е с Оля, защото тя не може да се контролира. Даяна или Ева ще са по-скоро пешки. Да ги използва и да ги хвърли на вълците. И по-нататък да си избере истинския партньор.
Това му бяха разсъжденията, но това не значи, че няма шанс за някой друг да стане Предател (ако приеме). Могат и да ни залъгват с точно този подбран материал.
Има логика в това да избере Ева, защото за нея вече има доста съмнения и може да му е параван. Даяна също. Тя ще е послушна и изпълнителна, а и дразни останалите, които рано или късно ще я изсипят при най-малкото по-сериозно подозрение.

Много важен синхрон на Владо Николов, в който заяви, че смята Мирела за най-подходящата да стигне финал и спечели. Когато в наше риалити дадат подобен синхрон, то за мен това си е половин спойлер. Не знам, не знам, ще видим.

Много умело след края на Кръглата маса, когато доста хора отидоха да поздравяват Бачорски, той ги пренасочи към Владо Николов. Така на преден план е героя Владо, убиецът на Предатели, а Бачорски остава в сянка.

По време на епизода си мислех, че ще е перфектно ако вместо Антон, Бачорски убие Владо. Това щеше да покоси устрема на много цивилки. Но Бачорски по една или друга причина му се кефи и не иска да го убива, така че явно няма как да стане. Но сега дори не е необходимо да го убива, защото Оля му вдигна мерника, което за Бачорски пак е добре. Докато има Праведни, които се набиват на очи и им се споменава името, то за него е добре. А и самият Владо Николов му има пълно доверие, което също не е малко. Но Бачорски стъпва по много тънък лед. Ако по някакъв начин Владо Николов се обърне открито срещу него, ще му е много тежко.

Бачорски държи много гласове вече. Или някоя много хитра и коварна цивилка ще го изработи или той самия ще допусне някоя фатална грешка от гордост и чувство за недосегаемост. Ако обаче той не допусне тази грешка и никой не се сети за всичките му изказвания и гласувания на масата (Бачорски гласува и срещу Георги и срещу Неве), и да започне систематично да работи срещу него, като нищо ще спечели формата. Направо съм в ШОК как си развява метлата и си ги прави всичките на мармалад, а те буквално не знаят колко далеч са от истината...

# 485
Ами, с цялото ми уважение, но на такова стадо праведни, такъв предател им се пада! Не знам уговорки ли, страхопочитание и интереси ли, но им се пада той да спечели сам накрая! Предвидим епизод, но аз все се надявах, че ще има някаква изненада, и Неве още малко ще се задържи. Играта ми беше много скучна и протяжна, почти заспах и пропуснах как Ана- Мария реши да се обърне срещу Неве. Второто национално богатство - Капитана хич не ми се коментира, не го бях гледала като реалити герой, но няма да ми липсва ако скоро го разчистят. Искам вместо вълненията на Бачора или дългата игра, да слушам синхрони и на другите участници, и да чуя малко мисъл и от тях! За сега показват само Оля да разсъждава, дали е случайно?! А, може ли кулминацията от толкова съсредоточаване в Бъч от монтажна гледна точка да е нарочно, и скоро да се провали с гръм и трясък?! И, последно, понеже нямам опит с други сезони- каква е тази мантра, че един предател трябва да е актьор- на всякъде другаде ли е така?

# 486
  • Другата България
Blush Аз не мисля, че има човек, който вярва, че Владо ще е човекът със смъртната присъда.
На всички ни е ясно, че това ще е Антон.

Що се отнася до това, че Бачо се “кефел“ на Владо - аз мисля, че той просто го манипулира и използва по начина, по който най-добре умее - ласкае го, кара го да /си/ вярва, че прави гениални ходове, просто защото му е нужен. И е видно, че при Владо това работи - дори и след убийството на Антон надали ще му “светне“ нещо, различно от деколтето на Мирела, или някоя пайетка на роклята ѝ.

А за Невена мисля, че обърна допълнителен вот срещу себе си не заради речта на Бачо в началото, а именно когато  показа как може да го направи една актриса, за минута изигра няколко роли и тогава и Ана - Мария, и Мая /които ѝ вярваха/ гласуваха за нея, те си го и казаха, мотивираха се.

# 487
Епизодът наистина си беше интересен и беше от тези, при които изненадващо сменяш страните в движение. И аз дълго време бях „айде, време е Неве да си ходи“, а тук някак ѝ влязох в положението още от първите минути. И паралелно на Бачорски. Той играе много по-стегнато и осъзнато от масата там, изпъква жестоко.
И играта за щитовете и наградния фонд беше топ. За пръв път от много време гледах мисия с реално напрежение и с усещане, че има залог, а не просто да се мотаят.
Кръглата маса си беше почти по учебник - без изненади, но с малко драма. Изненадах се, че точно Бачорски започна дискусията. И за мен леко рискува излишно. Фактът, че никой не го подлага на подозрение, е направо ФЕ НО МЕ НА ЛЕН. Той не просто не е в радара им, а е от тези, на които хората вярват по подразбиране. И точно това движи играта – ако предател беше някоя от неострите цивилки, предаването щеше да е като разходка в парка. 😃Никой няма да дърпа конците, няма стратегия, няма интрига. Щеше да е само едно безцелно гласуване и гледане в тавана. Бачорски реално прави сезона интересен – и като темпо, и като интрига, и като развитие на съюзи.
Това с Неве беше класика “сама си копая гроба, но с финес”. 😃 В началото тръгна супер, хвърли едно леко съмнение към Бачорски, даже си личеше по реакциите и зачервяването му, че не му беше приятно. И точно там, ако беше го цъкнала с гласа си, поне да даде сигнал, ефектът щеше да е съвсем различен. Но не – реши да го играе горда и справедлива и сама си затвърди изпращането. Погледите, фразите, малките подсказки – беше ги насипала като трохи по пътя, ама кой да ги събере? Праведните толкова си могат – те видят троха и си мислят, че е топка за боулинг.
Финалните минути бяха абсолютна пародия. Те разсъждават с такава увереност, и то върху напълно сбъркана логика, че с глас съм се смяла. Нито един, НИТО ЕДИН, не си е казал „абе този Бачорски защо винаги е в епицентъра на нещата, ама никога не е мишена?“. Все едно има някакъв колективен филтър „не го виждаме, не го чуваме, той е наш човек“. А Неве явно си е казала, че не иска да натапя другия предател, което като игра е морално красиво, но телевизионно тъпо. Щеше да стане нов сюжет ако го беше стрелнала, дори само символично.
Стана ясно, че Бачорски е изгонил другите предатели от страх. Георги заяви, че иска да е ПЪРВИ, а Неве си заплаши “колегите”. Бачо не може да си позволи да чака да му дойде ножът. Затова скача пръв и реже, за да не го резнат него.😁
За Владо като покана за предател- о, да. Той ако Бачорски му подхвърли, че е разчистил терена и че двамата могат да управляват играта като тандем, съвсем спокойно ще си направят едно предателско братство. 😁 Владо му вярва, разбира се с него, без да му минава през ума, че може да е кукловодът. И ще се почувства почетен…
Съранно ми е как някои хора явно са забравили как се казва форматът. Не е „Рицари на честта“, а ПРЕДАТЕЛИ. Как, по дяволите, очакват предател да играе почтено, благородно и открито? Ако го прави няма да е предател, ами будала. И другото – да, предател предава предател. Това е вградено в концепцията. Ако двама предатели останат до края и само се галят по егото, къде е драмата, къде е интригата, къде е удоволствието за гледане? Бачорски върти, лъже, манипулира, измества прожектори – и точно това прави играта интересна. Никой няма да пише песен за морала му. Той не е там за морал. Мазен? Подмолен? Манипулативен? Това е в CV-то за длъжността. И ако някой иска да гледа благородни и честни решения – да си пусне Стани богат. 😁

# 488
Почти почвам да харесвам Бачорски, играта му, де, не него. От друга страна постепенно губя интерес към предаването, заради липсата на всякаква съпротива и опити от страна на останалите да разпознаят в него предател. Дори Неве не си позволи да го атакува като за последно и да го повлече. Тя направи доста грешки и нямаше никаъв шанс да спаси себе си, но можеше малко по-явно да насочи вниманието към него.

На първата кръгла маса Владо гласува за Бачорски, не помня мотив и дали изобщо ни показаха да има мотив. Това стресна Бачорски и беше знак за него, че трябва да вземе Владо под крилото си, да му четка егото и да го насочва как да играе и да капитанства. Ми, получи му се прекрасно. Жалко за Владо, че се оказа толкова лесен за водене. Иначе, от всичко, което чета от вас за Владо за участието му в друго предаване и принципността, която ни показва, не вярвам да е има предварителна уговорка с Бачорски и първия му вот срещу него да е бил за наша заблуда.

# 489
В първия епизод не беше ли точно Бачорски този, който искаше да стрелят по Владо Николов, а Георги ги усмири? А сега изведнъж Бачорски пази Николов .. просто видя че може да си го манипулира -май това са му критериите, когато избира по кого да стреля .. А Мирела качи стори че отдавна играят с Владо, просто досега не се е излъчило.

# 490
Нещо не ми харесва монтажът, оставам underwhelmed с всеки следващ епизод. Това го нямаше в UK сезонът. Разговорите, синхроните и всичко ми показват точно какво ще стане. Или наистина разговорите в това имение са много еднопосочни, или редакторите искат да обяснят на най-неангажираните зрители, за да не им идва нищо като гръм от ясно небе и затова на нас ни се струва, че краят е бил ясен от самото начало.

# 491
Неве нямаше полезен ход, тя знаеше, че е пътник. Затова игра за публиката. На мен ми хареса, защото беше нестандартно и артистично.

Аз още не съм си обяснила съвсем защо Бачорски изведнъж реши да играе с Владо, след като в началото искаше да го убие, за да създаде УАУ ефект. Вероятно е опит за контрол, от една страна, от друга, да се скрие зад авторитета му. Продължавам да си мечтая някой да отстреля Бачорски, най-добре предател. Надявам се този негов вкус към показното и бруталната доминация и арогантност, която демонстрира, да му "изядат главата".

Надеждите ми за Неве не бяха съвсем безпочвени, но тя реши да играе по друг начин.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 11:04 от slastna

# 492
Реших да вляза да изчета малко коментари в Инстаграм и съм изключително приятно изненадана! Много хора пишат едно и също – че ако Бачорски играеше в сезон в друга държава, щеше да е любимец на публиката. А тук масово го хейтят и им е трън в очите само защото не го харесват като личност извън предаването. Това направо ме изяжда. Хората не правят ли разлика между играта и човека отвън? Да, може и в реалния си живот да е предател(заради бившата си), но за това шоу е просто перфектният участник и идеалният предател. И най-интересното е, че явно на много хора им е проблеснало и започват да го оценяват точно заради играта му — личи си, че има доста, които гледат и чуждите формати и правят сравнения.
А Владо гласува за Бачо след играта, в която спасяваха един от напусналите в началото – Жорката, Оля и Диляна. Тогава Владо каза на Бачорски да изчака и да се види къде най-много ще се натрупат монети, за да могат да спасят поне още един. Но Бачорски нали е приятел на Оля и не го послуша, тогава Владо му вдигна мерника, но Бачорски много хитро му влезе под кожата.

# 493
Хаха, и на мен монтажът ми е най-интересната част към този момент. Не ми е интересна играта на Бачорски изобщо, но много искам да видя дали наистина виждаме един от най-нелепите монтажи някога. Виждам, че много от вас вярват, че Бачорски ще бъде шитнат и монтажът е прекалено очевиден в негова полза, именно за да създаде по-голямо чувство на шок, когато Бачорски бъде разкаран, но аз въобще не съм убедена. Ако има телевизия, която е покъртителна в монтажите си, това е БТВ. Тия хора просто не знаят как да направят хубав монтаж на вече снимано предаване.

# 494
Бачорски много добре си играе играта - един взима всичко. Оттук нататък - пешки, които да се хвърлят под влака. За мен е почти 100% сигурно, че той ще спечели.

Общи условия

Активация на акаунт