Аз съм изгледана с помощ от детегледачки. Единствената интелигентна, приятна, вежлива и способна жена сред тях беше една старозагорска пенсионерка. Гледаше ме за да си докарва някой лев, защото гледаше и внука си през това време.
Разбираемо е да не иска хора, които изглеждат надрусани или пияни, но не разбирам защо не иска тийнейджъри. Точно за тях това е много удобна работа, която съвместяват с учене. Съветвам да приеме тийнейджъри. Ако желае, може да се раздели деня между двама - 7 часа първият и после 7ч втория. Така никой няма да се изнерви и преумори до степен да изкукурига и да си го изкара на детето, а и по-лесно ще намери хора. В Англия нередовната детегледаческа работа извън учебните часове се извършва основно от момичета на 15-18г. Даже и редовната за следучебно време.
Не гледат деца по-зле от възрастни. За новородено или бебе не е подходящо, може би, но 4 годишното говори и комуникира нуждите си и неудобствата.
Ако майката се притеснява как ще и гледат детето, може да сложи камери из апартамента и да съобщи този факт на детегледача.
Вариант, който не знам дали е възможен в САЩ, е да вземе кратки нощни смени, съответстващи на съня на детето. В клиника до нас има от 23ч до 6, 7, 8, 9, 10 или 11 сутринта. Да води детето с нея и да го приспива в стая за почивка. Като и свърши смяната, буди детето, закусват и го води на училище. Отива си и спи и като се събуди, отива да го прибере. Майка ми така ме е водила с нея и не бях единственото дете в отделението.
Бу предложи да взема само дневни часове. Добра идея, но на много места, особено в спешни отделения, не предлагат само и единствено дневна работа, освен ако не са я яко закъсали. Ако беше в зала - анестезиологична, операционна сестра, е различно.
Не знам има ли агенции за мед. сестри по заместване. Заплащането е в пъти по-високо, смените и дните са каквито ги иска, но се ходи по различни болници. Може да каже, че е свободна, в сряда и петък, примерно, по 24ч. С две 24ч дежурства ще е по-платена, отколкото с 4 редовни 12ч смени, а ще намери по-късно някоя майка от ДГ, която един ден да прибира детето от ДГ, когато е изморено и да го храни, бави и приспи заедно с нейното. На съседка-лекар така гледахме детето и не се усещаше.