Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 11 652
  • 556
  •   1
Отговори
# 510
Имайте предвид, че някои жени носят по-вътрешно, така да се каже. И като се вземат предвид и други фактори: коя бременност е подред, колко време е минало от първата ако е 2ра+, състояние на тази област към момента на забременяване, възраст...
При мен разликата е 20+години от първото дете. Филма е съвсем друг сега и се чувствам сякаш ще раждам за сефте. 😂 Не знам какво да очаквам, въпреки че вече съм минала по този път. 🤷🏼‍♀️
Та идеята ми е да не се сравнявате с никой. Важно е само бебоците да са добре, защото много от нас имат и лош опит с аборти и тн., след които последната грижа е кога и как ще сваля кг. ❤️
Аз лично продължавам да се боря с тревожност, тъй както имаме транслокация на хромозомите при мъжа. Бяхме пред инвитро където трябваше да се подбере здрав ембрион, но забременях спонтанно и сега притеснението е голямо.
Между другото, има ли други като нас с хромозомни дефекти?

# 511
Имам друг въпрос, а как ви е хемоглобина? Моят е 122 при долна граница 120. Дали няма нужда от суплементи, лекарката ми по ЗК казва всичко е наред… ми не знам!
Моят хемоглобин е 132. Но доколкото знам, не трябва да изписват лекарства само по един показател - гледат нещата в комплекс и според това дали пациентът има някакви оплаквания. Та ако нищо не са ти казали, според мен, бъди спокойна

# 512
Имайте предвид, че някои жени носят по-вътрешно, така да се каже. И като се вземат предвид и други фактори: коя бременност е подред, колко време е минало от първата ако е 2ра+, състояние на тази област към момента на забременяване, възраст...
При мен разликата е 20+години от първото дете. Филма е съвсем друг сега и се чувствам сякаш ще раждам за сефте. 😂 Не знам какво да очаквам, въпреки че вече съм минала по този път. 🤷🏼♀
Та идеята ми е да не се сравнявате с никой. Важно е само бебоците да са добре, защото много от нас имат и лош опит с аборти и тн., след които последната грижа е кога и как ще сваля кг. ❤
Аз лично продължавам да се боря с тревожност, тъй както имаме транслокация на хромозомите при мъжа. Бяхме пред инвитро където трябваше да се подбере здрав ембрион, но забременях спонтанно и сега притеснението е голямо.
Между другото, има ли други като нас с хромозомни дефекти?

Ние сме след инвитро, с мъжки и тубарен фактор. Положението не беше никак цветущо, предвид и предишна загуба в ранна седмица, но този опит беше успешен. При нас беше изключително важно да направим пренатален, за да видим дали бебето няма аномалии, но за щастие всичко беше наред, макар че биохимичния скрининг излезе с много лош резултат за Даун 1:100. Стискам палци всичко да е наред и при Вас! 😇❤

# 513
Лъки, щом не е добре за бебето да живее с гълъби, не взимайте гълъби! Папагалите все пак не са гълъб! 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Хора, аз съм с корем. От днес. Вчера нямах, не знам как стана. Гледах се в огледалото тия дни всеки ден и корем нямаше. Малко се изплаших, отивам до магазина днес и се обличам.. и омг корем! Не е подуто, не са газове. 😁
Малко се плаша, защото много ме е страх, че ще имам огромен корем.
Утре съм на преглед, утре също влизам в 18 г.с.

Кажи го на моя корем - който по-скоро крещи 8 месец, а не - средата на 5ти...Laughing
Иначе не мога да се притеснявам как ще изглеждам след като родя - отначало със сигурност няма да съм като модел или като човек, който е бил 40 кг. преди да забременее, но в крайна сметка създавам живот. Всички около мен, някои от които качиха близо 30 кг., си възвърнаха старата фигура за максимум година, като не висяха 24/7 във фитнеса, а си гледаха децата.
Ако се храним по-нормално в момента, а не се тъпчим или не ядем постоянно джънк, няма как толкова драстично да изменим фигурата си.
Аз например задържам бая вода в момента и ми се появи целулит - нещо, за което до сега само бях чувала, но хич не го приемам драматично - това са нормални промени на тялото ни, което прави чудеса.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 09:53 от darbie9596

# 514
И моят корем е по-голям в сравнение с първата бременност, ама и като цяло ми бяха останали 3-4кг от предната бременност, които бяха в корема 😁 така и не успях да го сваля изцяло, но това не ме притеснява. Само се надявам да не стане огромен 😃 иначе съм качила 1кг, но и бях свалила в началото, демек съм си върнала част от тях.

# 515
  • Melmak
За показателите, ще говоря днес с лекарката ми да видим. Ако трябва да пускам нещо допълнително, в лабораторията на Надежда ( на която имам повече доверие) излезе 130 хемоглобин.
За корема е много странно, сутрин го няма, вечер го има! 😁😁😁😁

# 516
И аз бях така... в 14 г.с.. Сега влиза с 30 сек. по-рано в помещението... LaughingLaughingLaughing Вечер влизам в 9 месец. LaughingLaughingLaughing

# 517
  • Melmak
Аз днес влизам в 18 г.с., дано Лъки е права, че някои жени износват по-вътрешно.

# 518
Не искам да те разочаровам, но в 18 г.с. е твърде рано за заключения. Някъде до към 30 седмица можеш да направиш преценка и пак не е ясно дали няма да има изненади.
Иначе и аз познавам едно такова момиче - в 9 месец коремът и беше голям като за 5ти

# 519
Момичета, мислите ли да ходите на някакви курсове за бременни? Гледам в Майчин дом има безплатни такива всеки понеделник следобед. На мен ми е първа бременност и се чувствам много неподготвена, за кърменето пък да не говорим Simple Smile

# 520
Много вярно е това, че много фактори влияят. Аз родих преди година и половина, и стартирах тази бременност +2кг, сравнение с предната. Ами много по-бързо ми пролича. В момента имам корем, който вечер изглежда огромен. Гледам снимки, ами с първата бременност корема ми е бил в 7месец толкова голям, както сега.

# 521
Момичета, мислите ли да ходите на някакви курсове за бременни? Гледам в Майчин дом има безплатни такива всеки понеделник следобед. На мен ми е първа бременност и се чувствам много неподготвена, за кърменето пък да не говорим Simple Smile
Аз на курсове в работно време няма как да ходя, а и не искам да се бутам в тесни помещения с повечко хора, някои от които сигурно нямат само едно дете - тоест плюс някой друг бацил към картинката Laughing
В Щерев с напредването на бременността ще имам консултации за кърмене. Но така или иначе смятам, че е твърде рано от сега.
Като изляза по майчинство ще имам достатъчно време за запълване, за да не полудея. Sweat Smile

# 522
  • Melmak
Не искам да те разочаровам, но в 18 г.с. е твърде рано за заключения. Някъде до към 30 седмица можеш да направиш преценка и пак не е ясно дали няма да има изненади.
Иначе и аз познавам едно такова момиче - в 9 месец коремът и беше голям като за 5ти

Абсолютно си права, но едната надежда ми остава! 😁

Като зачекнахме свекървата и “гълъбите” моята оня ден изтърси, че в такъв ранен етап на бременността не мога да съм сигурна за пола, защото органите не са развити. Ми не са, ама пренаталния хваща хромозомата, тя си е там, не се променя…. Направо…

За курсовете за бременни, нямам никакво време. Установихме от къде почваме ремонта, ще трябва да избирам плочки, уреди. Междувременно покупката на друг имот не ми се случи както исках и това е another pending task… До април началото много проекти трябва да приключа, освен това ходя на работа. Като мога взимам повече хоум, но другата седмица имаме визита в офиса и ще сме плътно.. направо не знам!

# 523
Аз изобщо не мога да не ходя до кантората в последно време - постоянно сме в срещи и т.н. Много работа се натрупа, дори и рядко ми се случва да тръгна навреме... Тази седмица обаче си казах, че трябва да паузирам малко и да почина и реших работната ми седмица да е тридневна. Работа вечно ще има, но организмът ми не издържа.

# 524
Това за свекървата и пола и аз го изпитах. 😄😄 Ние също правихме пренатален и чакаме момиче, съответно като говорим нещо за бебето директно се обръщаме с “тя”. 😄 И изречението от нея съответно беше “Много ми е странно как сте сигурни, че ще е момиче, аз не съм убедена в това например, при мен до последно не се знаеше пола.” 😄😄

Общи условия

Активация на акаунт