Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 11 555
  • 556
  •   2
Отговори
# 525
  • Melmak
Аз отпуск имам 5 дни до края на годината. Ще ги наместя някъде. Обаче болничен не искам да взимам, като цяло нямам много избор.
Ох, Лина…. Същото. Не знам какво да кажа!

# 526
Аз проблеми с отпуските нямам, още средата на лятото минах 20-тия ден... Sweat Smile
Момичета, вие сте така, а аз трябваше да обяснявам на свекито как знам, че много хора разбират рано пола, но аз не съм от тях. Сега вече се укроти и чака новини. Smiley
Но пак го има:"е аз с второто дете до последно не знаех какъв ще е полът, чакахме момиче, а се роди момче, така че и да разберете, не бъдете сигурни"
(да, но преди 25 години апаратурата не е била същата)

# 527
С първата бременност още много исках голям корем, еми не се получи. Бебето все едно беше залепено за гръбнака ми. Отидох да раждам и ме питат дали отивам на свиждане на бебче в неонатологията... Всички около мен го приемаха за плюс, но аз си мечтаех за голям корем и отделно много се притеснявах дали всичко е наред. А и не мисля, че позицията е положителна за майката, защото всяко движение усещах много силно и от сравнително рано. Последните 2 месеца не можех да стоя повече от 10 минути без да отида до тоалетна по малка нужда. Та сещайте се колко "забавно" минаваха пътуванията ни.
Иначе свекърва ми и сега и с предното бебе е убедена, че е момче. Нея пренатални тестове не могат да я бутнат Grinning Затова и сега изчакахме до 4-ти месец да й кажем новината, защото сега се започва с едни предположения, съвети и гадания, направо не ми се мисли. С предишната бременност, а и като цяло с детето, много ме натоварва с коментарите си. Разбираме се, но просто понякога не се усеща какви неща говори.

# 528
Моята свекърва пък не проявява никакъв интерес. Даже не успя да се зарадва, когато й съобщихме новината. Оправданието беше, че не го очаквала и мислила, че се базикаме. Е то кой го очаква това, трябва някаква специална подготовка ли 😆 Сега като се видим изобщо не повдига темата, а да пита за пол пък съвсем нищо. И ние се разбираме, ама както се казва, с възможно най-малко взаимодействие...

# 529
darbie9596 апаратурата преди 25 години пак я биваше (раждах преди 23 почти 😆).
Ама при поколението на моите родители и свекъри наистина не е било кой знае какво, на места още са ги слушали със слушалка.
Те не могат да си представят какво всъщност е в днешно време.

Аз не възнамерявам да ходя на курс, чувствам се уверена, а и също започвам да избягвам всячески контакти с хора, да не ми натресат някоя кор#на.
До сега не съм била болна, обаче вече 3 пъти ми излиза херпес на устната. Все забравям да питам лекарката, дали е опасно за бебето? 😬

# 530
Момичетааа, хубава новина за мен - няма да чакам до петък за ФМ, защото се наложи да преместим часа и още утре ще разбера пола... Надявам се Smiley

# 531
Боже, момичета, вие ме изумявате с разказите си за свекървите… 😅 Аз засега нямам проблеми с реакциите и нравоученията, но ме плаши мисълта какво може да се случи след раждането на детето. А аз изобщо не обичам, когато някой ми дава съвети или ми казва как да правя нещо, когато не съм го питала за това. Към момента свекървата ми изглежда много осъзната и модерна, с мисли като „съвременните младежи вече не възпитават децата както ние“ и „медицината се развива“, но кой знае какво ще й хрумне, когато детето се роди. Разбирам, че ще трябва да разчитам на нейната помощ често, защото моята майка живее в чужбина, а ще има моменти, когато с ММ ще трябва да оставяме бебчето на някого, и единствено тя ще бъде на разположение. Дай Боже нашите свекърви да имат повече смирение 😁

# 532
  • Melmak
Дарби, айде, утре да се похвалиш, че вече и аз тръпна в очакване. Ти май си най-напред от нас така да се каже! (Имам предвид най-напреднала бременност).
Стискам палци да ти е наред всичко!

Coasterka, малко ти завиждам! Бих искала такъв нулев интерес, ама нейсе…
От сега знам как ще се блъска вода на бебето от родилното, защото нали е живо същество.. как ще да не пие вода от ден едно?!?!? Но поне се утешавам, че щом мм е оцелял, всеки може.

# 533
  • София
Не знам вие как работите, но аз излязох още в 14та седмица. Работата ми е много интензивна и нямаше как.
Свекървата и всички очакват да кръстим детето на бащата на мъжът ми. Само че, няма да се случи  така и никой не знае 😂 Не обичам детето да е кръстено на някого, искам да си носи своята съдба. Иначе името дойде супер спонтанно и малкият ни син каза, че така ще се казва.
При мен никой не се меша с нищо, защото още с първата бременност казах, че мнения не искам, ако имам нужда от нещо ще си кажа. За момента стоят на страна, ще видим до кога 😂

Иначе да ви споделя, не мога да спя вечер от премисляне на някакви неща, стрес, притеснение и т.н В момента се намирам в особен период и на моменти се чудя как ще издържа физически, психически и финансово. Мъжът ми е от типа хора “ не го мисли, ще се справим, кога не сме “ , а аз съм по-скоро “ кога, как и за колко време ще се справим “ . Сутринта като си легнах и ревнах от напрежение след което съм заспала … не мисля, че е нормално.

За консултациите за бременни, за мен за излишни при положение, че ги има в интернет а и имайте предвид, че каквото и да ви говорят, каквото и да гледате/четете няма да си спомняте нищо в момента в който дойде бебето. Ще се учи в движение. Толкова бях гледала за първото къпане, изобщо нямаше нищо общо 😂😂

# 534
  • Melmak
За курсовете и подготовката, сигурно си права. Разчитам, че така или иначе нямайки избор като дойде, ще му мисля. Ще се подготвя с уреди, разни покупки за улеснение на живота и това е.
Иначе за работата, аз се чувствам добре, работя в голяма корпорация, нямам вредни влияния - студ, вдигане на тежко или химикали. Нямам и медицински показания за болничен. Питаха ме дали искам - и лекарката по ЗК, и частното. Отказах. Осигурявам се на максималния праг и нали знаете, че преди беше 3700, сега е 4100. И като изляза болничен се гледа назад, съответно болничния ми ограбва немалка сума от заплатата. За 45 дневния сърце ме боли като знам колко пари ще ме бръкне. Не съм сигурна дали ще го ползвам.

# 535
Аз изкарвам ноември с последни сили, защото вече не мога да стоя в офиса - всичко ме боли, нямам никаква енергия, а и съм постоянно с ниско кръвно (цял живот било така) и се изморявам ужасно бързо от всичко. Повече от половината си задачи вече предадох на колегите, остана само малка част.
ММ не иска да излизам толкова рано в отпуска (тогава ще съм в 19-та седмица), казва, че вкъщи бързо ще ми омръзне и ще полудея, ама той не разбира, че аз вече само спя и мечтая най-накрая да си почина - и психически, и физически 😅

# 536
Момичета, идвам от преглед Simple Smile
Всичко е наред. Бебчо си отговаря точно на 19г.с. с тегло 258гр. Simple Smile Вече си го усещам редовно, сутрин и вечер, но най-вече когато съм в покой. Другата седмица съм на ФМ при проф. Марков.

# 537
По повод работата - да ви призная - отначало давах много силни заявки, че ще работя едва ли не до самото раждане, но вече по-скоро си мисля, че няма да е точно така - и все пак ще видим.
Много се изморявам, а имаме супер много работа. Разконцентрирана съм и понякога правя глупави грешки от невнимание - това преди ми се е случвало броени пъти, а сега по-скоро е почти всекидневно. Моля колегите да ми преглеждат документите за технически грешки. Преди работех много бързо, тъй като си имам свой собствен подход, но в момента и тази способност ми се изпари. Понякога пиша договор по цял ден...
Освен това все повече не успявам да си почина именно поради наличието на работни дни по 9-10 часа (в повечето случаи с обяд от бюрото, вършейки поредната задача).
Най-вероятно ще имам нужда просто от почивка на тялото и ума преди да се започне другият екшън - с недоспиването.
Все повече започват да ме блазнят тези 45 дни, в които просто да спя и да набелязвам неща за бебето.

# 538
Аз не съм в Бг и тук (Германия) има вариант за болнични. Но има и нещо наречено забрана за работа, което направих всичко възможно да си издействам и вече си стоя вкъщи. Не, че не работя, имам си частни поръчки, но си е друго да работиш рошава и по пижама. 😂
В случая работодателя продължава да ми изплаща заплата до 45 дни преди раждането. И тогава започва "купона".
Тук няма майчинство 2 години. По принцип е една, на стойност 65% от заплатата ИЛИ може да се разпредели за две години, но на половина. Третата година е неплатено майчинство, тоест майката може да остане вкъщи без работодателя да има претенции.
Общо взето си е голям финансов шок, да паднеш на почти половин или четвърт заплата. Но пък детските са над 250€, отделно има помощи за които може да се кандидатства евентуално при недостиг.
По принцип не е добра опция, защото непрекъснато изискват да се доказва нещо, спират плащания при съмнения, трябва непрекъснато да се обясняваш за всичко и да даваш отчети.
Ще видим как ще я бутаме.

# 539
  • Melmak
То и в БГ не знам защо постоянно се говори за 2 години майчинство. Това е ако можеш да си го позволиш. Втората година не е добре платена, и 900 лв да го направят.. да дойде някой да ми обясни как се живее с тия пари.
За сега съм в кондиция да работя, но просто време почти няма за нищо!

Общи условия

Активация на акаунт