Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 11 487
  • 554
  •   1
Отговори
# 540
Мен пък повече ме притеснява периодът, когато ще трябва да се върна на работа след майчинството. Детето тръгва на ясла, а то после боледува почти всяка седмица. Не всеки работодател ще е толерантен към постоянни отсъствия заради детето, и не всяка работа позволява да се работи от хоум офис. Нито да се върнеш на работа, нито да си стоиш без работа…

# 541
Аз цял живот си представях как след като видя двете черти, на момента излизам в болничен. Като по чудо, сега работата не ми пречи 😂 Аз съм от хората, на които и за минута няма да им стане скучно, все ще си намеря какво да правя, а и доста свободни приятелки имам, но за сега съм добре и ще си работя.
Относно размера на майчинсвото- ако взимаш заплата доста над максимално осигурителния праг и през първата година губиш доста пари. Аз имам познати, на които незнайно как им дойде доста шок размерът на майчинството, което ще взимат и се оплакваха, че трудно се справят на фона на ипотеки и лизинги, които си бяха позволили заради високите си доходи. Като цяло наблюдавам, че масово жени се връщат на работа доста скоро след раждането, така че това ни предимство с майчинстото май наистина някъде се стопи.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 20:25 от Love&Peace

# 542
  • София
Със сина ми в началото бях хоум офис, когато почна ясла. Наистина беше 1 седмица на ясла, две вкъщи. Това беше през цялата яслена възраст. Водеха много болни деца понеже трябва да работят родителите. Моята вечна мъка. В градината вече нещата не са така, поне при нас.
Иначе старата ми фирма беше mom friendly и все пак държавата те пази до навършване на 3 години на детето. Излизах в болнични, когато беше по-сериозно болен, но като беше с хрема си работех и се гледахме.

Вие в коя седмица ходите на 2ра фетална, на мен докторката ми го записа, но се чудя не е ми ли е рано ? 17 + 2 ще съм когато съм на фетална ..

# 543
Аз на фетална ще съм точно в 20г.с. Струва ми се рано. Препоръката е да се направи между 18 - 22г.с.

# 544
Моята АГ ми даде един лист с препоръки кога по коя седмица е най-добре да се прави ФМ, и според нейните указания трябваше да отида около 21-22 седмица за втора ФМ, но те съвпадат точно с коледните и новогодишните празници. Попитах дали мога да изляза извън тези седмици - например да отида по-рано или по-късно с една/две седмици - и тя каза, че това изобщо няма голямо значение. Това са просто официални препоръки, които спокойно могат да се нарушат. Но за 17 седмици не мога да кажа..

# 545
babyboo, да не ти е писала час за междинна фетална? Тя се прави между 16 и 18 седмица.

А относно боледуването на децата - моята дъщеря докато стане на 3 си боледуваше доста често и през седмица бях хоум офис да се гледаме. Вече ако е с температура или е заразила и мен, което се случваше доста често, излизах в болничен. Но истината е, че нищо друго от майчинството не ме притеснява толкова, колкото тези непрекъснати боледувания в началото. Изобщо не бях подготвена, че децата боледуват толкова много и толкова често е началото на яслата и много трудно минах чисто психически през този период.

# 546
  • Melmak
За феталната, бейбибу, аз също мисля, че може да са те записали за междинна. Аз се записах за втора и казаха 20-22 г.с. Ще ходя в началото на декември, после на 15.12 съм на преглед при лекарката ми. Бях сега на преглед в Надежда, всичко е наред. Радвам се, че се записах да се следя и на частно, и по ЗК, защото виждам бебето по-често!

# 547
  • София
На 1вата фетална ми каза “ дай да запишем час за втора фетална директно … тогава ще си в 17 + айде тогава “ , при което аз бях при нея преди 2 седмици и казах “ на 14ти ще съм на втора фетална и тя “ даа “. Знам ли … не ми е казвала за някаква междинна, тя и на прегледа преди 2 седмици гледа всичко подробно, пуска 4Д , гледа кости кръвоток. Не знам и аз .. не ми е казвала за нещо притеснително, което да налага междинна. Аз съм притеснена заради ниската плацента, но тя ме успокояваше до последно.

# 548
Не се притеснявай от междинна, не е задължително да е видяла някакъв проблем, но може да го обсъдиш допълнително с нея за спокойствие. Повечето лекари си я правят по усмотрение и си твърдят, че феталните морфологии са 4. Наскоро разбрах, че тази 16-18 седмица може и да се пропусне.

# 549
  • Melmak
Много пъти се препоръчва тази междинката без да има проблем. На мен също, даже следящата ми каза няма нужда да я правиш, нищо, че ще те посъветват на първата да направиш и междинката. Не записах час, сега направо на втора ще ходя.

# 550
И на мен след първата ФМ ми препоръчаха някаква следваща в 16-17 седмица. Уж за да се види дали плацентата е на белега от секциото. Но после прочетох, че органите на бебето са напълно развити около 20 г.с. и си казах, че тази плацента може да се види и тогава. Иначе ме човърка любопитството главно заради пола. Особено гледайки сините и розовите сърчица на първата страница 😍 Та да, тази ФМ в 16-18 седмица е по твой избор, аз бих го приела като още една среща с бебчето 🥰

# 551
На мен моята лекарка ми каза да изчакам до 21 г.с. (утре влизам), а след 10 дни преглед при нея (месечния).
Не са ми говорили изобщо за междинна, но не ти първия случай, за който чувам. Някои лекари не приемат прегледа след бхс за фетална - може не навсякъде да го правят толкова обхватен, не знам.

# 552
Аз бях в болничен първите 2 месеца и сега мисля да си работя до 45 дневния. Като цяло нямам много енергия, а искам да си вкарам и повече активност в рутината, та ще видим как ще се справя.

Вчера бях на преглед и всичко е наред. Избрах си и лекар за проследяване и раждане и съм много доволна!

При мен бебето се мърда супер много. И на прегледите и аз си го усещам. През нощта направо се притесних дали е нормално, защото има някакви дълги периоди с активно движение. Сега прочетох набързо, че уж било нормално. Единственото ми обяснение е, че понеже дълги години се борихме, много съм развила чувствителност в тази зона и много го усещам.

# 553
Здравейте,
Бях на ФМ, всичко е наред и ще си имаме момченце Blue Heart
Усещах го и се зарадвах, че съм била права.

# 554
  • Melmak
Хайде, честито дарби!

Общи условия

Активация на акаунт