Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 530
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз съм се насочила към Токуда, професор Марков. Следи ме жена му в отделен медицински център, тя е специалист по ФМ.
Доктор Маркова е страхотна и ми вдъхва голямо спокойствие, тъй като на всеки преглед съм много притеснена поради лоша история.
Първото ми дете следях във Вита, след което по препоръка на следящата ми родих секцио в Шейново при д-р Вецев. Кракът ми няма да стъпи повече във Шейново.

# 31
Моят термин по МЦ го водят 07.04, но по ехограф вече го смятат за 27.03. Разбрахме се с докторката да не го сменяме, защото с хода на бременността, големината на бебето може да се промени. Със сигурност овулацията ми не е била 10-11 дни по-рано. И двете си бременности съм следяла в Токуда при доц. Атанасова и само суперлативи мога да кажа за нея. Изключително спокойна, уравновесена, сигурна в действията си, изчерпателна, да, много е заета, чака се много за преглед, но винаги е отговаряла изчерпателно на всичките ми въпроси, без да улавям досада или неприязън от нейна страна и най-странното за мен е, че помнеше абсолютно всичко за мен и бременността ми. Престоят ми в болницата преди 4г беше идеален- не съм срещала сърдити сестри, акушерки или лекари, но и цените им вече са малко прекалени 😅

# 32
Аз все още не съм решила на 100% къде ще раждам. С първото дете се следях в Токуда при Анна Богданова, която ми беше препоръчана от приятелки. Първите няколко прегледа казваше по 2-3 думи, после ми направи първа фетална морфология - за 20 минути преглед да е казала 2 изречения. Ако й задам някакъв въпрос, се държеше все едно й досаждам. И след като ми се развика на втория ден, в който я търсех с кървене, приключих с нея. Свекър ми с връзки ми уреди преглед при професор Марков, който е страхотен, но тогава ми каза, че не следи бременност и не изражда. Отидох на втора фетална морфология при Богданова (бях я записала преди кофти случката), която видя, че съм била на преглед при шефа й, и вече се държеше повече от добре, обяснваше подробно и тн. Но осъзнах, че просто не си пасваме и няма как да раждам с нея.
Така се озовах в Надежда, но и двамата лекари, при които бях, не ми допаднаха. Единият ми ги наговори едни и ме разрева и после няколко седмици не можех да си намеря място от безпокойство. Не ми хареса и че при естествено раждане раждаш, при когото се паднеш. А аз исках да родя естествено, много ме е страх от секцио.
Тогава ми попадна подкаст с доктор Вецев и реших да отида на преглед при него. Още на първия преглед много си паснахме и много ме успокои. И колкото и да не исках да раждам в държавна болница, родих в Шейново. Останах супер доволна от всичко - от доктора, от акушерката, която беше с мен неотлъчно, и от персонала в болницата. Не ми допадна единствено това, че мъжът ми нямаше как да види бебето, не можеше да дойде и при мен и храната беше меко казано ужасна. Не знам дали беше заради Ковид, но се чувствах доста изолирана, иначе бях сама в стая, бебето беше с мен през цялото време и имах самостоятелна баня (сигурно единствената такава стая в Шейново).
С второто раждане реших, че искам нещата да се случат малко по-различно, и за момента се следя в Света София, частната болница. Много съм доволна от отношението на лекарката и за момента май клоня да раждам там. Въпреки че имам сантимент към доктор Вецев и най-вече акушерката в Шейново, имам и разни въпросителни относно неонатологията и не е ясно дали няма да реша друго в последствие. Но разбрах, че и за доктор Вецев се чака за прегледи адски много, а този път, ако всичко е наред, смятам да работя до последно и просто нямам нерви да чакам по 2-3 часа преглед.
Феталните морфологии този път ще правя в МЦ Марковс при професор Марков, него ми препоръча и следящата ме АГ, въпреки че Мазнейкова също прави ФМ.

Общи условия

Активация на акаунт