Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 602
  • 38
  •   8
Отговори
# 30
  • София
Аз съм се насочила към Токуда, професор Марков. Следи ме жена му в отделен медицински център, тя е специалист по ФМ.
Доктор Маркова е страхотна и ми вдъхва голямо спокойствие, тъй като на всеки преглед съм много притеснена поради лоша история.
Първото ми дете следях във Вита, след което по препоръка на следящата ми родих секцио в Шейново при д-р Вецев. Кракът ми няма да стъпи повече във Шейново.

# 31
Моят термин по МЦ го водят 07.04, но по ехограф вече го смятат за 27.03. Разбрахме се с докторката да не го сменяме, защото с хода на бременността, големината на бебето може да се промени. Със сигурност овулацията ми не е била 10-11 дни по-рано. И двете си бременности съм следяла в Токуда при доц. Атанасова и само суперлативи мога да кажа за нея. Изключително спокойна, уравновесена, сигурна в действията си, изчерпателна, да, много е заета, чака се много за преглед, но винаги е отговаряла изчерпателно на всичките ми въпроси, без да улавям досада или неприязън от нейна страна и най-странното за мен е, че помнеше абсолютно всичко за мен и бременността ми. Престоят ми в болницата преди 4г беше идеален- не съм срещала сърдити сестри, акушерки или лекари, но и цените им вече са малко прекалени 😅

# 32
Аз все още не съм решила на 100% къде ще раждам. С първото дете се следях в Токуда при Анна Богданова, която ми беше препоръчана от приятелки. Първите няколко прегледа казваше по 2-3 думи, после ми направи първа фетална морфология - за 20 минути преглед да е казала 2 изречения. Ако й задам някакъв въпрос, се държеше все едно й досаждам. И след като ми се развика на втория ден, в който я търсех с кървене, приключих с нея. Свекър ми с връзки ми уреди преглед при професор Марков, който е страхотен, но тогава ми каза, че не следи бременност и не изражда. Отидох на втора фетална морфология при Богданова (бях я записала преди кофти случката), която видя, че съм била на преглед при шефа й, и вече се държеше повече от добре, обяснваше подробно и тн. Но осъзнах, че просто не си пасваме и няма как да раждам с нея.
Така се озовах в Надежда, но и двамата лекари, при които бях, не ми допаднаха. Единият ми ги наговори едни и ме разрева и после няколко седмици не можех да си намеря място от безпокойство. Не ми хареса и че при естествено раждане раждаш, при когото се паднеш. А аз исках да родя естествено, много ме е страх от секцио.
Тогава ми попадна подкаст с доктор Вецев и реших да отида на преглед при него. Още на първия преглед много си паснахме и много ме успокои. И колкото и да не исках да раждам в държавна болница, родих в Шейново. Останах супер доволна от всичко - от доктора, от акушерката, която беше с мен неотлъчно, и от персонала в болницата. Не ми допадна единствено това, че мъжът ми нямаше как да види бебето, не можеше да дойде и при мен и храната беше меко казано ужасна. Не знам дали беше заради Ковид, но се чувствах доста изолирана, иначе бях сама в стая, бебето беше с мен през цялото време и имах самостоятелна баня (сигурно единствената такава стая в Шейново).
С второто раждане реших, че искам нещата да се случат малко по-различно, и за момента се следя в Света София, частната болница. Много съм доволна от отношението на лекарката и за момента май клоня да раждам там. Въпреки че имам сантимент към доктор Вецев и най-вече акушерката в Шейново, имам и разни въпросителни относно неонатологията и не е ясно дали няма да реша друго в последствие. Но разбрах, че и за доктор Вецев се чака за прегледи адски много, а този път, ако всичко е наред, смятам да работя до последно и просто нямам нерви да чакам по 2-3 часа преглед.
Феталните морфологии този път ще правя в МЦ Марковс при професор Марков, него ми препоръча и следящата ме АГ, въпреки че Мазнейкова също прави ФМ.

# 33
При мен това с раждането не се знае 🤣 От Монтана съм и първия път родих толкова бързо, че не съм си помисляла да пътувам в друг град (София на 2часа път) за да родя. И добре, че защото от началото на първата контракция до раждането на бебето ме делеше 1час. Сега отново вероятно ще родя в Монтана, но има възможност по това време да бъда и в Бургас. Та където дойде 🤣

# 34
Ехаа, е това е то раждане мечта. Аз имам около час път до болницата, второ раждане ми е, а в града, в който живея няма родилно, така че надявам се успея да стигна.  Ако сравняваме с първото хич не се случваха бързо нещата, но нищо не се знае  този път.

# 35
Цитат
храните ли се нормално, защото аз все още съм с гадене и повръщане като имам по 1-2 дни почивка и след това отново се появява. Не мога да се храня нормално, не ям никакво месо, манджи, супи, общо взето ям тестяни и сухи неща.

Аз, въпреки че през цялото това време нито веднъж не съм имала гадене или нещо подобно, изобщо не изпитвам никакво удоволствие от храната. Ям просто, защото трябва. Преди хранене ми е неприятно от глад, а след това ми е неприятно, че съм яла - чувствам се като балон. В момента храната за мен е просто начин да оцелея.

Относно раждането - вече съм решила къде и с кого. Аз съм от Русе и тук имаме две болници. Избрах си конкретен лекар според болницата. По принцип тя има частен кабинет, в който се срещаме, но изражда в болницата. Засега нямам страхове от раждането, минавам различни курсове и обучения вече, горе-долу вече разбирам какво се случва. Но съм сигурна, че като наближи времето, ще почна да се притеснявам

# 36
Аз ще раждам в МЦ Щерев. Simple Smile
Ям си нормално, преди имах зверски апетит, сега нещата се нормализираха. Забелязвам, че ям доста млечни продукти, което до преди да забременея не беше така.

# 37
За храната при мен е зле.. и с първата бременност бях така. Искам да ям банички и салати с мнооого оцет, ама направо имам предвид оцет със салата.

# 38
Здравейте, момичета!
Моят термин е 07.04, ако може да ме добавите и мен. 😇
Аз съм от Варна и се записах за следене в Майчин дом, реално първо си избрах лекаря, не съм се водила по болници.
Ще се върна малко назад по темата с БХС и феталната, за да споделя моя неприятен опит…Бях си направила пренатален и вече имах резултатите преди феталната, като всичко беше наред. Лекарката, при която отидох, която всъщност се води най-добрата в нашата област има практика да пуска преди феталната кръвен за БХС, за да проследи рисковете за прееклампсия и другите неща. Прегледа мина, всичко беше наред, каза, че бебето се развива добре и тн. След няколко дни си получавам резултатите от БХС и какво да видя…рискът за Даун е 1:100. Мисля, че няма нужда да казвам как съм се почувствала в този момент…Бях писала и по-рано, че е много дълго чакана и искана бременност, инвитро, с предишна загуба. Звънях да питам за разяснение и ми се обясни, че това са само статистически данни и тъй като имам вече пренатален, на който всичко излезе наред, към момента няма за какво да се притеснявам. Утре съм на преглед и при следящия и ще го помоля да ми разясни по-подробно на какъв принцип се формират тези резултати от БХС, тъй като ми е все още притеснено.

Общи условия

Активация на акаунт