Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 542
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • Melmak
Оправих заглавния пост, добавих термините на всяка, която писа до момента, като съм ги подредила по дата. Ще добавям и други мами ако желаят да споделят.
За пренаталния тест - при нас всичко е наред и лекарите казаха само ехографско изследване, без кръвни за БХС. Терминът ми остана този след изследването, казаха, че бебето отговаря на термина, изчислен по календар.

# 16
Моят термин също е 24.04 😊 като на всеки преглед според бебето системата го преизчислява, но докторката каза, че си върви както трябва, това е и рождения ден на мъжа ми, а на 21ви е брат ми, та ще ми е интересно кога ще се падне бебчо 😄 ох, аз съм все изморена, все ми се спи, само пускам детски на детето, за да мога аз да си почивам 🤦‍♀️🫤 иначе почивката е мираж, в четвъртък ще съм на ФМ 🙏

# 17
Оправих заглавния пост, добавих термините на всяка, която писа до момента, като съм ги подредила по дата. Ще добавям и други мами ако желаят да споделят.
За пренаталния тест - при нас всичко е наред и лекарите казаха само ехографско изследване, без кръвни за БХС. Терминът ми остана този след изследването, казаха, че бебето отговаря на термина, изчислен по календар.

БХС не се пропуска само защото има пренатален тест. Ако при вас не са го назначили, най-вероятно лекарите са преценили, че с комбинацията от пренатален тест и ехографско изследване рискът вече е нисък, но самото изследване не е излишно по принцип.

# 18
Здравейте мамчета и от мен ,моя термин е на 12.04,.Но моята докторка каза че ще около 1 ,2 сигирно ,че ще бъда секцио.За сега съм добре нямах нито повръщане нищо ,за сега я карам леко .Бебчето расте добре за 13 седмица.

# 19
При направен пренатален ,целта на БХС е да оцени риска от прееклампсия,която не е за подценяване.Така че,не си спестявайте да изследвате БХС Simple Smile

# 20
Момичета, аз неделно ще повдигна една тема, която май не е зачеквана още. Къде мислите да раждате? Според болницата и предпочитания лекар може и да не е рано за тази тема.
Аз май сведох изборите до Токуда и Майчин Дом. Приоритет ми е добрата неонатология ако не дай си боже се наложи по- дълъг престой. Токуда ме печелят с това, че като цяло са си голяма многопрофилна болница, а и съм лежала в Геникологията и бях очаравана. За съжаление чета коментари и из форума и във фейсбук, че последните години доброто отношениев отделението не е гарантирано. Все пак записах час за доц. Атанасова за февруари, когато саи първите свободни часове, но не съм решила на 100%, че ще е Токуда.
Знам, че и Надежда отговоря на условието за добра неонатология, но локацията не ни е никак удобна плюс, че буквално нямам познат стъпвал там- всички около мен са раждали в Токуда.

Ще се радвам да чуя вашето мнение и опита на вече раждалите майчета 😊

# 21
Аз живот и здраве ще раждам в Селена ,доктора ми работи там .

# 22
  • Melmak
Love and peace, аз съм от София и също МБАЛ Надежда ми е много далече. Обаче мисля там да бъде. Записах се за ЖК при д-р Десислава Колева, като преди това бях на прегледи при нея. Доволна съм за сега. Бях и на ФМ също в Надежда. Четох и за Софиямед и тотално се отказах, бях веднъж на преглед в 5-6 седмица за установяване на бременност. Лекарката беше симпатична и се държа добре, но отношението при раждане и организацията явно не е на ниво по думите и преживяванията, изписани в темата на болницата.
Държавните болници съм ги отписала. Токуда я харесвах преди, имат добри лекари, но имам една кофти случка с гинекологията, искаха да ми правят хистероскопия, за да дръпнат пари от допълнителното ми здравно и много ме ядосаха тогава.

В крайна сметка за сега съм в Надежда, далече е, но го преживявам. При нормално протичаща бременност се виждаме с лекаря веднъж на месец и отделно за феталните морфологии. Не е чак такова разкарване. Освен това имам и друго нещо, доста хора, включително и мои близки приятелки ходиха при разни имена. Не споря за професионализма на тези лекари, но аз самата (за себе си) нямам нито нервите, нито търпението да чакам 2 часа пред нечий кабинет, за да не помни лекаря коя съм. Някои лекари са много натоварени и се занимават основно с рискови пациенти. Предпочитам да имам спокойствието да не чакам много пред кабинета и лекарката ми да знае коя съм, да помни случая ми и да е спокойна. За сега в това отношение съм напълно доволна с моята лекарка.

Относно първата ФМ/бхс (който както го нарича), която се случва в 12-14 г.с не агитирам никого да не си я прави. Аз самата си я направих и я смятам за важна, защото се следи и кръвоотока, артериите плюс рискове от преждевременно раждане, прееклампсия, загуба на плода. При мен единствено кървните не бяха взети, иначе ехографското изследване е направено и рисковете са изчислени. Това се случи по съвет на лекаря, аз самата не съм настоявала да не ми се взима кръв.

# 23
Аз живот и здраве ще раждам в Селена ,доктора ми работи там .

При кой лекар сте?

# 24
Pandora1, много съжалявам за случилото ти се в Токуда, то май не останаха болници без такива изпълнения. Ще видя аз как ще се почувствам там на първия преглед.

Софиямед ми е най- удобна от всички споменати, но аз там колкото пъти съм стъпала, не съм излязла с решен проблем  и въобще не ги включих в сметката.

# 25
  • Melmak
Благодаря ти, наистина Токуда има и добри специалисти, предимно съм ползвала амбулатория. Нямам опит с прием в болница. В крайна сметка нямах нужда от хистероскопията и не я правих. Наскоро наш близък имаше проблеми с Токуда като му бяха надписали една фактура за лечение на майка му и беше стигнал до оплакване и жалби, за да му върнат пари. И то въпросът е принципен. Сигурно ако бременеех преди 5 г щях да искам да съм в Токуда. Но сега не. Разбира се, моят опит е само мой и е важно ти как се чувстваш там. Моят съвет е като отидеш на преглед да усетиш лекаря си и ако имате синергия това е супер. Важно е да се довериш и да си паснете. Може за някого моята лекарка да не е попадение и да не се разберат, примерно.
Иначе за Софиямед - ходила съм при Влахов (ендокринолог), който много уважавам. В която и болница да е, пак ще го уважавам много!

# 26
И аз смятам, че усещането, което дава лекарят е  най- важно. Аз и затова се насочих към др. Атанасова, защото съм имала досег с нея и останах с впечатлението, че дава много спокойствие и вдъхва много доверия. Мисля на първоначалния разговор вече да видя и как ще усетя темата за естествено раждане/ секцио.

# 27
Здравейте, храните ли се нормално, защото аз все още съм с гадене и повръщане като имам по 1-2 дни почивка и след това отново се появява. Не мога да се храня нормално, не ям никакво месо, манджи, супи, общо взето ям тестяни и сухи неща. Силно се притеснявам вече това гадене ще спре ли изобщо и апетита ми ще се върне ли защото нямам никакъв. Има ли някой като мен без никакъв апетит за абсолютно нищо?

# 28
  • Ботевград
Привет и от мен.
Моят термин е 25.04..може да ме добавиш❤️Останах с впечатление, че съм писала в новата тема.. Но не съм била🙄🤯 И чааакам ли чакам нови новини... А то проблема си в мен🤯

# 29
  • Melmak
Оо, случва се, _мама_!
Добавена си! ❤

Общи условия

Активация на акаунт