Запознанство с непознат

• 19 885
  • 714
  •   1
Отговори
# 660
Собствените им мъже, респективно бащата на децата, ако са в брак/връзка.
Иначе търсенето на мъж се нарежда на последните места в класацията, ако имаш да се бориш с възпитанието на дете, работен график, социални ангажименти, лично време (ха-ха).

Отчаяните 40 годишни никой нормален мъж не търпи - те са трудни за изтърпяване дори от приятелките им, ако изобщо са останали такива.

Мнението на PITP много ми хареса - обобщи цяла тема.

# 661
  • France
Ако съдя по моите по-възрастни приятелки, 2 от тях са с много по-млади мъже. Като казвам по-млади, значи в двайсете им години. Другите също са с нови мъже, като обикновено мъжете натискат за съжителство и по-сериозни отношения, а жените дават заден

Ако говорим за жената на лиричния герой от съседната тема - егати продаването, да даваш 50% от заплатата си и да предоставиш местоживеенето безплатно. Joy

# 662
обикновено мъжете натискат за съжителство и по-сериозни отношения, а жените дават заден

Нормално, особено ако жената вече е минала през това веднъж и не мисли, че си заслужава пак да се прежали.

# 663
Съдейки само от темите тук това не е точно така, много повече жени се оплакват, че не могат да намерят стабилен мъж за баща на децата си или за отглеждането им ако вече имат такива. И по това което съм виждал много по малко разведени мъже се нагърбват да правят семейство втори път. Да не се бъркат мераклиите за лесно еднократно е**не с горните неща, разликата е огромна.
Така или иначе не е състезание,сега сигурно пак някой ще плясне статистиката от НСИ дето жените имали повече деца от мъжете все едно тези с баща неизвестен са плод на непорочното зачатие..
Прави впечатление че все повече и мъже, и жени просто не им се занимава с връзки и си карат на случайни, даже голяма част и без хич, което си е тъжен факт. В крайна сметка голяма част от тях са просто едни нещастни хора занимаващи се с глупости да запълват празнината, без значение кво твърдят.

# 664
  • France
От години казвам, че в училище трябва да се преподава анализ на данни. За да се научат хората, че не можеш да взимаш за представителна извадка форум, чиято цел е да бъде трибуна за хорските проблеми.
Все едно да правиш проучване за бъдещ президент на предизборен митинг на апокрифен кандидат. Simple Smile

# 665
Дето се вика – на бодлива крава Господ рога не дава.
Който иска, не му се дава, който не иска, му се дава.
Лично аз дори и след дългите си връзки, пак бих предпочела да съжителствам с мъж. Грам не ме привлича безметежния живот на момата дето ходи безгрижно по спа с приятелки, на театър или да тропа хорца.
Живот с мъж, но мъж, който обичам и е достатъчно пресят да ми е близък – приятел, любовник, добра компания, подходящ за мен характер и навици.
Та, лично за мен този модел на самотната "свободна" жена е непонятен. По-скоро ме навежда на мисълта, че щом една жена иска да живее така на този етап, то означава, че наистина е била под натиска и е търпяла мъжа покрай себе си. Защото, ако имаш хармонична връзка и ти е добре с един мъж, не виждам причина да не искаш отново такава с мъж. Седенето като кукавица със сериали по хбо/нетфликс и домашни любимци е ок за 1 седмица. После да няма с кого да се скараш даже като се прибереш от кафенце с дружки, тц.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 11:51 от BasilA

# 666
То не е само от тук, представи си имам реални познати, приятелки на жена ми, нейни познати, колежки и т.н. Много от тях видяха зор да си намерят мъж за семейство, някои хич не успяха, при мъжете почти всеки който иска успя, общо взето тези които закъсняха след 30 и от двата пола стана много по трудно от тези хванали се по рано.

# 667
След определена възраст (например след 30) намирам за съвсем нормално да бъде трудно човек тепърва да привикне към нов начин на живот (съжителство с друг човек).

# 668
  • France
Само, че и личният кръг от хора представлява съвсем малка кохорта за да може да бъде извлечено каквото и да било. Гледат се статистиките и световните тенденции. Simple Smile

# 669
Съгласна съм, личните наблюдения не са меродавни.

# 670
Аха, лични наблюдения не важат, форумни не важат, по разни фб страници не важат, явно статистиката дето жените имат повече деца от мъжете важат?
Единственото меродавно е демографията и египетския състав на целите държави, там ясно се вижда резултата от тенденциите, да се вади на тая база кой е по По най мъжете или жените е детинско

# 671
Статистиките са едно, тенденциите друго.
Статистиките се правят на база таргет група и обхващат определен брой хора също. Няма как да се обхване цялото население. Освен, ако не говорим за масовото преброяване. Всичко друго е извадка.
За мен тенденциите са поради технологиите като цяло хората да стават по-склонни към саможивост, но и по-самотни и изолирани. Което води до доста психологически промени – депресии, окр, фобии, паник атаки и тънъ.

# 672
Разликата между сингълите и диспропорцията по пол в усилията им да влязат точно във връзка е... в наличието на социална среда, подкрепяща мрежа и подобни. Накратко: едни живеят в изолация, ако не са семейни или във връзка, други - не.

# 673
Обективно погледнато, мисля, че всеки познава само малък кръг от хора достатъчно отблизо, за да може категорично да твърди как те живеят.
Възможно е съвременният начин на живот да прави хората в по-голяма степен саможиви и самодостатъчни. А също така е възможно те винаги да са били такъв процент от населението, какъвто са сега, но преди да не са имали свободата да бъдат точно каквито искат. Мисля, че е чудесно да имаш възможността да не се вписваш и никой да не те критикува за това, което си или не си.

# 674
  • France
Аха, лични наблюдения не важат, форумни не важат, по разни фб страници не важат, явно статистиката дето жените имат повече деца от мъжете важат?
ъъъъ, не съм сигурна, че разбрах как жените имат повече деца от мъжете? Като цяло трябват двама за тази работа. С този нюанс, че една жена може да има дете и от епруветка.
Цитат
Единственото меродавно е демографията и египетския състав на целите държави, там ясно се вижда резултата от тенденциите, да се вади на тая база кой е по По най мъжете или жените е детинско
Нормално е в днешно време жените да са заети с други, по-приятни неща, освен да правят дете след дете. И твоята жена не иска да чуе за трето.
Живея в мулти-култи мегаполис и ми харесва. Не искам да се връщам в "бялата" провинция

Общи условия

Активация на акаунт