Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 45

• 2 173
  • 102
  •   4
Отговори
# 90
Скрит текст:

Да не съм чул, че аз давам евтино обзаведено, за висок наем. Joy
Ако е в идеалния център на Соф., здрава тухла с дебели стени, ако има добро изложение и не е 6 ет. без асансьор (видимо е таван), може и да е нормално за 750 лв.
https://www.booking.com/hotel/bg/the-little-pearl-of-sofia.it.html - на 6-ти септември е, 5 етаж.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 15:56 от drago_2008

# 91
Сдобих се с портманто и да потвърдя за монтажа на Виденов, доставката и всичко - точно, само пдч то е едва 15 мм но се надявам да не скачат върху него наемателите, обкова не качествен но и по-лош съм виждала в Мьомакс например, купих 2 допълнителни закачалки по 3.40 от мегатрейдинг да има за връхни дрехи, евтинджос е всичко 126 портманто, монтаж 54 и закачалки 6.80 лв

# 92
Много е малко това огледало, дано не са суетни наемателите.

# 93
  • Варна
Епа аз като съм с огледало 2,50 на метър, ми го строшиха... и се простиха с 400 лв от депозита. Нищо му няма на това и не би спряло никого да наеме жилището, ако цялостно му харесва.
Ей сега ще седна да мисля и кой колко е суетен... Да не забравяме основната цел на дейността отдаване.

Дани, не разбрах какво показа с жилището от предната страница? Изглежда ми семпло и чисто, точно като твоите софийски студия. Ни по-добро, ни по-лошо.

# 94
  • София
Показаното на предната страница няма кухненска част и уреди. Само пералня и кафемашина. Банята също е много тясна - душа над тоалетната чиния. За мене е неудобно.
Било е Air bnb, с лоши отзиви за хигиена и отношение на собственика.  Сега са решили да го дават дългосрочно. Поне в едно малко хладилниче и мини готварска печка да бяха инвестирали.
Може да го вземе някой за ползване на час....

# 95
  • Варна
Има хладилниче, под телевизора в дясно, ясно се вижда. В описанието пише, че има кухненски уреди, което ме кара да мисля, че вероятно има печка тип Раховец, изнесена на терасата. Това жилище е по-евтино от на Дани студиата (по спомен) и сякаш е ок - малко по-евтино, но малко по-базово. Реално си има всичко нужно и не е някаква катакомба. Не знаем и къде е. Може да е с по-добра локация. Аз не бих го дала за пример за кофти обява.

# 96
  • София
В центъра на София е, ул. 6ти септември.
ОК, не съм довидяла хладилника, извинявам се. Подозирам, че и тераса няма на тавана за да е там Раховеца.
Но пък и нормално легло няма - само разтегателен диван.
Няма значение, все някой ще го наеме заради мястото или за друго.
Много такива тавани има в центъра.
Преди време с дъщеря ми  отидохме в квартирата на нейн колега - известен и търсен фризьор. На ул. Оборище, последен етаж на сравнително миризлив вход. Момчето ни чакаше пред блока, качихме се, отвори вратата и пред мене се оказа ...тоалетна с бели плочки. Минавайки през нея стигнахме до малко коридорче и стая.
Но на удобно място в центъра, въпреки екзотичния вход.

# 97
  • Варна
Но пък са два дивана! Grinning За всеки влак си има пътници, включително и за най-миризливите. Всичко зависи от цената.

# 98
  • Бургас
Е не! Верно ли през тоалетната се стига до другите части на жилището Joy

# 99
Може и аз да недовиждам, но има голяма разлика между моите студиа и това.
Най-основното е, обзавеждането и банята са с 50 години по-стари. (банята може да е само с 30)
3 пъти по-малко е, със скосове. Тераса няма.
Легло няма. Печка няма. Пералнята е от балканската война и е до главата на човека. Мебелите са с някакво много странно синьо. Няма да са 50 годишни. Според мен отиват към 100.
Прозорците са почти никакви.
Предполагам е зле изолирано откъм покрива, пек, студ, влага.
В коментарите на рбнбто пишеше и за таванен склад в съседство и някакви гълъби.
Банята е също свръх тясна и както някой (май във фейсбук беше писал), за да вземеш душ трябва да стъпиш на тоалетната чиния отгоре.
Хладилникът побира 2 бутилки швепс и чинийка мусака. Около 10 пъти е по-малък от моите.
950 са цените на по-големите ми студиа. Имам и цени по 750 и 800лв за стари наематели.
Гардероб няма, антре няма, шкаф за обувки няма, кухненска маса няма, кухненски шкафчета, аспиратор, фурна няма.
Има 1 стол.
Вероятно и асансьор няма.
Шпакловка също няма. Още преди 100 години директно е метната боята.

Няма лошо, де.
Ако им върви отдаването при тия условия, защо да променят нещо.

Както вече казах, странното е, че има хора, дето на мен ми казват, защо не правя това, защо не правя онова, всичко съм гледал най-евтино.
И аз се чудя как така, при мен, при оглед или снимки на хората много им харесва апартаментът.

Не са 2 дивана.
2то е двойна табуретка/пейка.

# 100
Дани, ул.6ти септември е съвсем различен таргет,а вероятно и сградата е милион пъти отгоре. Там са стари,масивни сгради,нищо общо със сграда с 600 съседи. Прилично е жилището, за сам ангажиран работещ човек, искащ да спестява си е ОК.
Сега,ако има гълъби действително и собственикът не е коректен,това променя нещата.Но относно съотношение цена за предлаганото спрямо какво получаваш,не мисля че се различава съществено от твоите.Говоря за целия пакет - място,пространство,съседи,локация,качество на строителството,качествена почивка след работа и през нощта.

# 101
Съседи!?!?!
Сграда!?!?!
Качество на строителството!?!!?

Simple Smile
гив ми ъ брейк

Това дори не е апартамент.
Ще се отърка човек в хайлайфа.
И голямото пестене. Съвсем стандартен наем.
Пестиш от място, това да. Има няма 10квм, заедно с душо-тоалетната.
Засягам се на тема сградно качество. Не сме чак толкова зле.

# 102
Няма нужда се лъжем, компроооомисно е таванчето.
По добре на няколко спирки с трамвая/метрото и на нещо в което да може да си пуснеш втори без да те е срам от интериора.

Общи условия

Активация на акаунт