BIG BROTHER 7 - тема 4 (13.10. - 19.10.)

• 5 389
  • 179
  •   12
Отговори
# 30
Alcor, това все едно аз съм го писала. На това поколение поне бунтарството да им е сила иначе са зле облъчени.
Дадох 3 дена преди да сменим от Осанна до разпни го  Вальо. Да не се даваме още от ден 1 . Да позатрудним малко експеримента , който гласи , че хората сме лесно манипулируеми

# 31
Е не може с лека ръка да се сложи цялото поколение под един знаменател. Има и доста необразовани, неинформирани и т.н. сред тях, има и обратното. Но бунтарството и страхът да не са прецакани (което не е нито лошо, нито добор) е общо за повечето и малко ме е яд, че Gen X и Милениал го нямат.

# 32
В конкретния случай е институция ББ. Решава кой да участва, решава на кой какви мисии да даде, за да се представи по един или друг начин в къщата, решава кое как да се монтира и излъчи за да постигне ефекта пред  зрителите, може да те накаже, да те поощри, да те остави гладен или да те нахрани. И всичко това подплатено с екип мастити юристи , и доволно количество психолози , които са те профилирали до най-малкия детайл. И знаят точно кога да натиснат червения бутон.ББ определя правилата. Казано по нашенски в него е и хляба и ножа. Така че в играта ББ си е баш Инститицията. И при всичко това, ти да тръгваш на нож срещу ББ, значи нещо нямаш реална представа за света.
Пример за млади съвременни хора, че в предишната тема ми бяха скочили че съм старомоден.

Понеже и аз съм старомоден, да кажа, че историята познава много такива случаи, наричат се бунтове, революции и т.н., включително и в нашата история (нима у султана не е бил и хлябът, и ножът?). Сега ще кажат, че Валентин доброволно се е записал - да, ама с какъв мотив, върнете се пак на визитката, той не е отишъл да се бори кански за 100 000 лева, а изрично каза, че е за да разруши добре познатия модел на участници (аз бих добавил и на взаимоотношения с ББ). Вижда се, че битува някакво срахопочитание и трепет към този нечуван екип от "мастити юристи и психолози" - реално нахалници с високо самомнение, разни радотушевци и анивладимировки... Липсва категоричен отпор на простотията, това е.

karakolio1, не смятам Валентин за толкова умен, дори имаме доста различни виждания по обсъжданите вътре теми. Той е попил естеството на безкритичната доктрина - от мразенето на Русия до безусловното приемане на всякакви ковид ваксини, а това не е точно признак за умност. На мен ми харесва мотивацията му за участие, а не мирогледът му.
Да правиш аналогия между зверствата на турците и бунтовете на българите тогава, с дървеняшкото поведение на Котов е меко казано не само нелепо но и вулгарно. Това е игра, в която отиваш доброволно да те правят на идиот. Какво ще разрушаваш точно? Тези вътре( ежедневно техни копия гледаме и навън.
Ами да, имат и адвокати и психолози. Утре ако се сетиш да ги съдиш за нешо, нищо няма да направиш.

# 33
Котов като юрист трябва да му е кристално ясно разликата между справедливо и спазване на правила. Надявам се, че в работата си не "деескалира...." като търси справеливост и подскача всеки път като нещо е несправедливо.
Бунтовете са му нелепи и смятам,че се надценява.
На фона на останалите наистина изглежда  умен,а тяхното възхищение от него може съвсем да му завърти главата.

# 34
Тomata2020, съвършено невярно тълкуваш посланието. Никой не прави паралел между зверствата тогава , нито ще те вкарат в Белене . Но ти показват , че за каквото и да се бориш ,и каквито и почтени намерения да имаш , съвсем лесно могат да те превърнат в смешник. Да тук е просто една игра и едно шоО , но и в реалността е така. Във всеки момент могат да те изкарат герой и шут , ако с нещо не си удобен.
Да прав си за армиите юристи и психолози...за съжаление Grinning

# 35
  • Варна
Аз от Котов не съм впечатлена, някак ми е изкуствен бунта му.
Втрещена съм обаче, че Давид е имал проблем с алкохола и е бил депресия на изключително млада възраст.
Скромните ми наблюдение към хората с депресии, е че най-успешно се отърсват от тях, когато работят нещо с ръцете си. Може би оттам е и тази любов към "хлебеца". Измъкнал го е от дупката.
Е, и Насито, естествено.

# 36
Да тук е просто една игра и едно шоО , но и в реалността е така. Във всеки момент могат да те изкарат герой и шут , ако с нещо не си удобен.

Точно както направиха уравниловката между съмнение в качествата на ковид ваксините и нелепицата, че земята е плоска. Класика просто. Такова майсторство го гледаме всеки ден и в социалните мрежи.
Да беше само шоу, както казва Lilly_85, ама от доста години вече Брадъра се самоизживява като морален учител на зрителите, натяква ни кое е правилно и кое не, натъртва ни какви хора да приемаме или не, осмива и унижава участници с различни от неговия мироглед. Съжалявам, ама не е само шоу.

# 37
Точно както направиха уравниловката между съмнение в качествата на ковид ваксините и нелепицата, че земята е плоска. Класика просто. Такова майсторство го гледаме всеки ден и в социалните мрежи.

Кой направи такава уравниловка? Предаването ли, или любимият ви Котов?

# 38
Аз съм анти ковид ваксини и същевременно пленена от хелиоцентричната система още като дете. Плакала съм за смъртта на Джордано Бруно на кладата, дори не помня името на книгата. А мисълта на Галилей -   " И тя все пак се върти!" , е знаменателна и всеки недоучил само не я знае.
Впрочем Овцата, когато опитваше да бъде умна и спомена Мулдашев, дори първото му име не знаеше,вместо Ернст, каза Ърн.

# 39
Точно ББ никога не се е преструвал на морален учител. Напротив - той е пародия на човека с власт. Коментаторите в студиото обаче от време на време решават, че са някакъв фактор. А всъщност са също толкова абсурдни, колкото и участниците. И да - има хора, които им се връзват и репликират, но проблемът не е в телевизията, а в собствената им глупост. Не можем да ги опазим от всичко - най-вече, защото не искат.

# 40
Точно ББ никога не се е преструвал на морален учител. Напротив - той е пародия на човека с власт. Коментаторите в студиото обаче от време на време решават, че са някакъв фактор. А всъщност са също толкова абсурдни, колкото и участниците. И да - има хора, които им се връзват и репликират, но проблемът не е в телевизията, а в собствената им глупост. Не можем да ги опазим от всичко - най-вече, защото не искат.

Е, как да не се прави на морален учител? Да вземем пример дори с нещо елементарно от сегашния сезон - първия епизод и дилемата дали да избереш руса мадама или странен ЛГБТ, и последиците от избора. Биг Брадър ясно целеше да даде морален урок по толерантност, винаги го е правел с подобни участници, и все пак ако с ЛГБТ няма лошо да е така, те го правят и с разни Златки и подобни силиконки. Всяка седмица извира неистовото желание на ББ да ни чете морал и да ни учи какви да бъдем и какви идеологии да имаме.

# 41
Този номер с “тази храна е вредна” никога нямаше да мине, но се замислих за нещо друго. Нали вчера дискутирахме американските сезони - и там има глад, но им дават прахчета, витамини и минерали, за да не се разболеят все пак. Замислих се дали при нас има такава практика. Последно бяха останали само на картофи - доста лошо е за здравето с дни да ядеш само това. Особено при положение, че има и хора със заболявания вътре.

# 42
  • Варна
Явно аз съм от малкото, които харесват Валентин, поне засега.

Благодаря за темата.

# 43
А относно "Казармения режим" наскоро... О , Боже , о Мили Боже - очаквах от Стоянов ПОКАЗНО... О , Боже - той , горкичкия , не може едно козируване да направи - с разперени пръсти , над (под) веждите - той , горкичкия , едно "МИРНО" не може да направи... Да не говорим , за строева подготовка... Едно "МИРНО" не може е - обувките , да са под 45 градуса , пръстите на ръцете да прибрани един до друг (първия пръст , докосваш ръба на панталона) , изправен до конец , главата - на нивото , до командира !!! НИЩО да не види по теб , дори и последното косъмче , и конче (особено конче) !!! Мечка да те дере - имаш команда "МИРНО" !!! Поне , на команда "МИРНО" , да ги беше научил... О , Боже - какъв Военен имаме - та той , дори не може да марширува ?!? Та той , марширува като ПАТИЦА ?!? Верно ли , това е военен ?!? Не искам да повярвам , че това е военен (пък , бил и бивш)... Ако е така , той ВИНАГИ , ще е БИВШ...

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 19:48 от steffaka

# 44
И на мен ми направи впечатление разпасаното ръкомахане при маршируването на Стоянов.
Трябва отсечени движения, стегнато тяло и крайници. Добре, че е разбрал, че не е за него тази професия.
Поздрав за войниците!
https://m.youtube.com/watch?v=EIxsPBbZ_b8

Общи условия

Активация на акаунт