BIG BROTHER 7 - тема 4 (13.10. - 19.10.)

• 23 176
  • 718
  •   1
Отговори
# 15
Аз в началото мислех, че Котов е лице на брадъра с решението уж самоволно да промени задачата, която му дадоха.
После ми направи добро впечатление след влизането си - добър изказ, овладяни емоции, интелигентно съдържание в обосновките...И после си свали ореола сам.
Подкрепям мнението на Clouded, това е типичен представител на Джен Зи поколението.
Не знам в коя тема бях писала преди, колко съм ошашавена от близката среща с този вид. Бях в проект с интелигентни млади хора, учили на запад, владеещи поне 3-4 езика, деца на състоятелни семейства.
Освен това, което са научили с образованието си, в главите им бяха само пътешествия, спорт и забава. На теми за обща култура, но най-вече в битов план, пълна безпомощност.В началото се опитвах да им опонирам по доста теми, после вдигнах ръце.
Изкефих се максимално, когато буквално бях изместена от дадена дейност от  девойка с прекалено ентусиазъм и аргументация, които не можах да оборя, стигна до средата и каза:  - По- нататък не знам как..
Довършвай чужди батаци, ако си нямаш работа, но екипност.

И Котов, при всичката добре усвоена теория в трудната материя на правото, мисли, че е подкован до степен, да детронира Биг Брадър като институция. Надъхани, самомнителни млади хора, които не отчитат фактора опит в една подобна битка.
Главите им пълни с черно и бяло, нюансите не съществуват, ще спасяват света от злото и несправедливостта, даже във формат, чиите правила са приели.
Няма как да надцакаш продукция с традиции, екипи от психолози, вероятно добре  платен правен съпорт, когато още от влизането си вътре, ти си буквално душевно и емоционално оголен като амеба под микроскоп с въпросите, на които си отговорил и вече са наясно с цялата ти уязвимост. Никой не ти е обещавал, че играта ще е честна, условията нормални и гаврите спестени. Ти би изпъкнал като характер, ако ги надмогнеш, а не надиграеш.
Мина му номерът в началото на Котов и впоследствие реши, че и той може да налага правила. Както каза Патрашкова, Джен Зи не се респектират от авторитети.
В момента, в който гласът оповести:  Биг Брадър те обича., вече бях убедена, че следват изпитания за младия герой, който не прецени докъде е приемливата линия на поведение.

# 16
Каква институция е Биг Брадър, тук се пишат невероятни работи. Animal See No Evil
За Валентин вече е ясно - едната опорка е, че не признавал авторитети, другата е, че е влязъл в роля и играе театър. Това си е социален експеримент не само с участници, ами и със зрителите - да се види как всичко искат да категоризират в добре познати кутийки, че неща извън шаблона не могат да бъдат възприети.

# 17
Скрит текст:
Аз в началото мислех, че Котов е лице на брадъра с решението уж самоволно да промени задачата, която му дадоха.
После ми направи добро впечатление след влизането си - добър изказ, овладяни емоции, интелигентно съдържание в обосновките...И после си свали ореола сам.
Подкрепям мнението на Clouded, това е типичен представител на Джен Зи поколението.
Не знам в коя тема бях писала преди, колко съм ошашавена от близката среща с този вид. Бях в проект с интелигентни млади хора, учили на запад, владеещи поне 3-4 езика, деца на състоятелни семейства.
Освен това, което са научили с образованието си, в главите им бяха само пътешествия, спорт и забава. На теми за обща култура, но най-вече в битов план, пълна безпомощност.В началото се опитвах да им опонирам по доста теми, после вдигнах ръце.
Изкефих се максимално, когато буквално бях изместена от дадена дейност от  девойка с прекалено ентусиазъм и аргументация, които не можах да оборя, стигна до средата и каза:  - По- нататък не знам как..
Довършвай чужди батаци, ако си нямаш работа, но екипност.

И Котов, при всичката добре усвоена теория в трудната материя на правото, мисли, че е подкован до степен, да детронира Биг Брадър като институция. Надъхани, самомнителни млади хора, които не отчитат фактора опит в една подобна битка.
Главите им пълни с черно и бяло, нюансите не съществуват, ще спасяват света от злото и несправедливостта, даже във формат, чиите правила са приели.
Няма как да надцакаш продукция с традиции, екипи от психолози, вероятно добре  платен правен съпорт, когато още от влизането си вътре, ти си буквално душевно и емоционално оголен като амеба под микроскоп с въпросите, на които си отговорил и вече са наясно с цялата ти уязвимост. Никой не ти е обещавал, че играта ще е честна, условията нормални и гаврите спестени. Ти би изпъкнал като характер, ако ги надмогнеш, а не надиграеш.
Мина му номерът в началото на Котов и впоследствие реши, че и той може да налага правила. Както каза Патрашкова, Джен Зи не се респектират от авторитети.
В момента, в който гласът оповести:  Биг Брадър те обича., вече бях убедена, че следват изпитания за младия герой, който не прецени докъде е приемливата линия на поведение.
Напълно те подкрепям. Още в началото , когато го видях, как разсъждава, ми стана ясно че този не признава авторитети, даже го писах в предишната тема. В случая ББ е авторитета там. На Котов му трябват 1-2 да му четкат егото , колко е умен. Колко да е умен, колкото и други млади хора, завършили висше образование.
Хора като Котов не успяват в живота. Там освен диплома се искат и много други качества.
Лично за себе си, имам подозрения, че съшия е трайно безработен или нереализиран млад дървен философ. Връщането му в България е показателно, там, не се е намерило място за него.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 14:05 от Moderator3

# 18
Не се е върнал в България, доколкото разбрах - дошъл е само за предаването. Така или иначе с диплома по право от чужбина, си е все едно без диплома тук. Не може да практикува с нея.

Иначе да, джен зи имат едно чувство за справедливост, което не винаги играе в тяхна полза. Аз разсъждавам различно - ако нещо не ти изнася, просто спри. Напусни, забрави за случая. Единственото изключение е ако става въпрос за нещо незаконно. Тогава трябва да се бориш и да не ги оставаш да се измъкнат, но не е това случаят в предаването.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 13:49 от Lilly_85

# 19
На 25 години, вероятно току що завършил университет, колко точно се очаква да е успял в живота и кариерата? Поне им прочетете профилите в първа страница.

# 20
Каква институция е Биг Брадър, тук се пишат невероятни работи. Animal See No Evil
За Валентин вече е ясно - едната опорка е, че не признавал авторитети, другата е, че е влязъл в роля и играе театър. Това си е социален експеримент не само с участници, ами и със зрителите - да се види как всичко искат да категоризират в добре познати кутийки, че неща извън шаблона не могат да бъдат възприети.
В конкретния случай е институция ББ. Решава кой да участва, решава на кой какви мисии да даде, за да се представи по един или друг начин в къщата, решава кое как да се монтира и излъчи за да постигне ефекта пред  зрителите, може да те накаже, да те поощри, да те остави гладен или да те нахрани. И всичко това подплатено с екип мастити юристи , и доволно количество психолози , които са те профилирали до най-малкия детайл. И знаят точно кога да натиснат червения бутон.ББ определя правилата. Казано по нашенски в него е и хляба и ножа. Така че в играта ББ си е баш Инститицията. И при всичко това, ти да тръгваш на нож срещу ББ, значи нещо нямаш реална представа за света.
Нещо като двете жени , на по 20-21 години скочили от влака в движение, щото изпуснали гарата. Едната да почива в мир, другата нямам идея дали оцеля?!
Пример за млади съвременни хора, че в предишната тема ми бяха скочили че съм старомоден.

# 21

Биг Брадър е институция  като най-успешно реалити и като внедрен замисъл.
Концепцията за непрекъснато наблюдение от всевиждащото око над всеки гражданин от дистопичния роман до продукт на ентъртеймънта.

# 22
Симулирана (телевизионна) институция. Нека така го наречем.

Ако приемем, че предаването се води по книгата на Оруел, то Биг Брадър никога няма да позволи да бъде надигран. Но колкото има прилики, толкова и разлики между двете. В романа хората се страхуват от това да бъдат наблюдавани. В шоуто - хората се състезават, за да бъдат наблюдавани. 😁

# 23
При този продуцент си мисля, че може и да не го изпържат Котов. При Тушев щях да съм убедена на 100%.
Котов определено създава съдържание и провокира интерес, освен това не го прави по обичайния махленски начин. Ако редакторите са умни, няма да му правят мръсно, а просто ще го провокират все в тая посока.
Все пак зрители не се привличат само с "леле, тоя колко е тъп", но и с "браво, много добре им го каза".

# 24
Проблемът е (от продуцентска гледна точка), че ако на Котов му се размине, догодина ги чака цяла тумба съквартиранти, които да отказват мисии, да се карат на ББ и т.н. И тогава сезонът ще е негледаем, защото или постоянно ще са наказани, или по цял ден ще лежат на диваните и ще си бъбрят.

# 25
На мен ми беше смешна ултимативността, с която Котов заяви - И до вечерта да ми доставите хапчета за повръщане!

Знам, че има такива ПРОТИВ  повръщане, но За повръщане освен стомашна промивка, друго не знам.

Котов само им даде идеи как да разнообразят сезона на негов гръб.

# 26
Надценява се интелектът на Котов, но сред слепците и едноокият е цар. Както някой каза по-горе - нормален млад мъж с европейско образование е, а не гений. Явно дотолкова сме свикнали нивото в тези формати да е плачевно, че всичко различно се определя като нещо нечувано. Младежът е зелен и егоцентричен и си мисли, че никой, никога и никъде за толкова години не е успял да надиграе ББ, но видите ли, той с неговите способности и ум ще успее. Ако пресоли манджата, ще бъде натикан в ъгъла по-бързо, отколкото може да каже "деескалиране на потенциални регулаторни и съдебни проблеми".

# 27
В конкретния случай е институция ББ. Решава кой да участва, решава на кой какви мисии да даде, за да се представи по един или друг начин в къщата, решава кое как да се монтира и излъчи за да постигне ефекта пред  зрителите, може да те накаже, да те поощри, да те остави гладен или да те нахрани. И всичко това подплатено с екип мастити юристи , и доволно количество психолози , които са те профилирали до най-малкия детайл. И знаят точно кога да натиснат червения бутон.ББ определя правилата. Казано по нашенски в него е и хляба и ножа. Така че в играта ББ си е баш Инститицията. И при всичко това, ти да тръгваш на нож срещу ББ, значи нещо нямаш реална представа за света.
Пример за млади съвременни хора, че в предишната тема ми бяха скочили че съм старомоден.

Понеже и аз съм старомоден, да кажа, че историята познава много такива случаи, наричат се бунтове, революции и т.н., включително и в нашата история (нима у султана не е бил и хлябът, и ножът?). Сега ще кажат, че Валентин доброволно се е записал - да, ама с какъв мотив, върнете се пак на визитката, той не е отишъл да се бори кански за 100 000 лева, а изрично каза, че е за да разруши добре познатия модел на участници (аз бих добавил и на взаимоотношения с ББ). Вижда се, че битува някакво срахопочитание и трепет към този нечуван екип от "мастити юристи и психолози" - реално нахалници с високо самомнение, разни радотушевци и анивладимировки... Липсва категоричен отпор на простотията, това е.

karakolio1, не смятам Валентин за толкова умен, дори имаме доста различни виждания по обсъжданите вътре теми. Той е попил естеството на безкритичната доктрина - от мразенето на Русия до безусловното приемане на всякакви ковид ваксини, а това не е точно признак за умност. На мен ми харесва мотивацията му за участие, а не мирогледът му.

# 28
Много ми е странно като някой сравнява обикновено ТВ шоу с бунтове, революции и държавни преврати… Въобще не е съпоставимо. Това е едно сеирджийско шоу, едно от многото. Компетентните хора се записват за съвсем други формати, за които също има място в ефира.

Алкор, много ми е интересно, че за Предателите в 99% от случаите сме на едно мнение, а за Биг Брадър - точно обратното. 😁

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 16:03 от Lilly_85

# 29
Много ми е странно като някой сравнява обикновено ТВ шоу с бунтове, революциите и държавни преврати… Въобще не е съпоставимо. Това е едно сеирджийско шоу, едно от многото. Компетентните хора се записват за съвсем други формати, за които също има място в ефира.

Алкор, много ми е интересно, че за Предателите в 99% от случаите сме на едно мнение, а за Биг Брадър - точно обратното. 😁

Защото ми се иска това да е като онова, Лили. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт