💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 6 (13.10 - 20.10)

• 19 262
  • 480
  •   37
Отговори
# 270
и да са с еднакви комбинации пак за различно време ще ги наредят.

Не думай, никога не бих го предположил! Thinking

# 271
Имай милост към момчетата, ако им се замъкнем една група бг мами (без да подценявам спортната подготовка на никоя от нас), тогава ще видят "Игри на волята" да ни мъкнат по тези скали 😂😉
На някой да му се ходи с този инструктор?

# 272
Не разбрах Георги някаква травма ли е получил. Преди да го пратят на блатото имал ли е някаква контузия?

# 273
Иван от доста време беше тих и сега пак показа великия си ум. Направо клоунско поведение. На Кристиян също му падна маската. Да не приема вина и да минимизира грешките си толкова много не е добре. С куба и веригите се забави, а и е доста разсеян играч на арената.

Зелените са ми много интересни с постоянно плаващите коалиции. Имам чувството, че вече правят ходове за след разпадането на племената, което може би наближава. Не мисля, че Пекин ще предаде Коеджикова, но Иван е на тънък лед.

Тъпо ми е за Сините, че продукцията съвсем ги изпотроши. Двама на блато, а който се върне от блатото праща друг оригинален феномен там. Съсипаха го това племе.

# 274

Много ми допадат тази кротка срамежливост и неудобство, с които приема похвалите. Вълнуващата се коса и скиорският тен на лицето така му пасват. Този човек живее с природата, чистия въздух и адреналина. Не е много социален или красноречив, но е супер лоялен и отговорен и гори в състезанията и приключенията. А очите са цяла Вселена. Все едно направо от Рилските езера си ги е взел...

# 275
Дадох на Gemini пъзлите в първия момент в който се виждат всички числа - за жълтите около 30с след отварянето (поне по монтажа, но жълтите още вървят обратно и разговарят), Gemini каза 130 инверсии но само 52 хода до решението, на сините целия пъзел се вижда около минута по-късно (Алекс постоянно закрива част от него), ИИ-то каза само 54 инверсии но "около 70 хода". Със сигурност са решими и двата - инверсиите са четен брой

# 276
  • София
Бъркаш dido2k. Има нерешаем вариант на 5х5. Има онлайн солвъри, пусни си един, размени местата на 24 и 23 при наредена конфигурация и пробвай да го решиш. Компютъра не може, казва че е нерешима комбинация.
В този конкретен случай трябва да се ползва средния ред за да могат да се развъртят числата. Всички онлайн солвъри работят на един и същи принцип: на всяка позиция и следващ ход се закача тегловен коефициент, който на всеки следващ ход се акумулира и когато се "тежестта"(цена) достигне определени гранцици, се смята че този път е нерентабилен и продължаването се спира, като се връща рекурсивно на предходна позиция за да се търси друг път. Има си "Теория на графите" където подробно са обяснение всички принципи.
А на тези онлайн солвъри ако им се сменят трешолдите за тегловни коефициенти започват да дават съвсем различни решения (но за по-дълго време). Това го знам защото лично съм писал такъв солвър и там най-важното е да се намери тънкия баланс между покриване на максимално покритие на възможните варианти и бързодействие, като винаги едното е за сметка на другото (като почти винаги бързодействието взема надмощие).

# 277
Ок, кой е прав и кой греши?

"Общ преглед, създаден от AI
Плъзгащ се пъзел 5x5 може да бъде нерешим ако началната му конфигурация е пермутация на плочките с нечетен номер, като празното пространство е на определена позиция Ключът към определянето на разрешимостта е аргументът за четност, който гласи, че всеки ход върху пъзел с нечетен размер (като 5x5) променя броя на инверсиите с четно число. Следователно, ако една конфигурация започва с нечетен брой инверсии, тя никога не може да достигне решеното състояние, което има четен брой инверсии. "

Няма онлайн solver дето да даде решение за разменени плочки 23 и 24 при подредени останали.
 За мен няма решение тази комбинация. Може да ме обориш написвайки solver за случая.
 Според ChatGTP ако го направиш ще спечелиш Нобелова награда по математика. Успех.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 12:06 от ESPACE

# 278
Без да искам съм постнал в старата тема Flushed та копвам тук

Иван от доста време беше тих и сега пак показа великия си ум. Направо клоунско поведение. На Кристиян също му падна маската. Да не приема вина и да минимизира грешките си толкова много не е добре. С куба и веригите се забави, а и е доста разсеян играч на арената.

Зелените са ми много интересни с постоянно плаващите коалиции. Имам чувството, че вече правят ходове за след разпадането на племената, което може би наближава. Не мисля, че Пекин ще предаде Коеджикова, но Иван е на тънък лед.

Тъпо ми е за Сините, че продукцията съвсем ги изпотроши. Двама на блато, а който се върне от блатото праща друг оригинален феномен там. Съсипаха го това племе.

# 279

Ще го цитирам да му се радваме още. Heart Eyes Благодаря, Сони. Gift Heart

# 280
Шопа ме дразнеше и мен със социалната си игра, но наистина мислех, че ще спечели формата, а за финал не съм се съмнявала изобщо. Ужасно е да напусне по здравословни причини. Аман с тъпото им блато, изолатори, глад, студ и комари. Достатъчно тежки са игрите, че да им е трудно на участниците. Спокойно може да има резиденция, стопанство и някаква къщичка, в която поне да спят на закрито на дървен под с минимални дажби храна.

# 281
  • Пловдив
Жалко за Шопа, наистина.

Иван, горкият — с тънък гласец, изпосталял, изнемощял. Не му пука, че се излага като кифладжия — важното е да върви напред.

На Алекс му поникнаха крила. Не мога вече да му слушам синхроните.

Не разбрах защо Лапунов не стана капитан, а и вече не помня — бил ли е изобщо?

Дино е страшно цветен! С глас се смях снощи на синхроните, когато разкри цялата завера около капитанството.

# 282
Не, че ще напиша нещо различно, ама нали имам право на глас, та... Joy
Жалко за Шопа, ако отпадне. Не ми беше любимец, но беше силен и забележим на терен.
Алекс е най-добре да мълчи. Да шака пъзелите, да скача по терена /има много по-зле от него/, ама да не си отваря устата, че само глупости плещи.
Лапунов се опита да улесни Наталия и за това се забавиха. Лоша услуга направи на племето.
Дино е шемет. Голям смях ме изби с коментара му, като се видя в огледалото. А е и достатъчно умен.
Кристиян определено няма реална представа къде е попаднал. Добре поне, че и заявката му беше доста "постна", та няма разочарование.
Днес стискам палци и на краката за Калин. И да не спечели, то поне да не е последен. Достатъчно посякоха сините, та нЕма нужда да отлипсва още някой.
Иван е дънце, горкия. Сигурно сега умира от срам колко е бил жалък тогава.

# 283
  • София
Според ChatGTP ако го направиш ще спечелиш Нобелова награда по математика. Успех.
Няма Нобелова награда по математика JoyJoyJoy
Толкова за ChatGTP JoyJoyJoy

# 284
He ми е най-любим образ Чикагото, но има едно нещо, за което определено ме е яд. Така и не можа да стане капитан на това шантаво задружно синьо племе, а се раздаде на макс за всички...

Общи условия

Активация на акаунт