💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 3 972
  • 211
  •   2
Отговори
# 30
Ние от август месец сме с 22 номер на Найк и още си й стават. Взела съм едни по-зимни боти 23 номер, но засега са огромни 😀 Попринцип зависи и от марката. Някои са по-умалени от други. Аз затова винаги гледам сантиметрите и меря и крачето винаги, като отпускам аванс около сантиметър. Иначе и тя е с дрехите 9-12 месеца още 😀 Взимам и 86 размер, но още са й малко големички.

# 31
Моята 80 са й къси и сме на 86, обаче някои й стоят по-широко.
Аз не мога да се оправя с тия см. Уж меря едно, то излиза че е за 26 номер 😂 19, 20, 21 бързо ги смени. На 22 се задържа. Сега си е за 23, но ботите нека са 24 да изкара зимата. Не ми се купуват постоянно нови. Без тва вече има 5/6 чифта архивирани за второ 😂Иначе взех от една група 25 номер на Тед Бейкър. Нови и супер сладурски. Огромни са и ги планирам за пролетта, но ще видим. Май ще се задържи на 23 и 24 по-дълго време и ще ме е яд, ако пропусне сезона да ги носи.

# 32
21 номер са ѝ сегашните, зимни мисля 22 да взема.
Аз нося 39/40 явно не е моя ген с краката😅

# 33
Ми с плавник ще е моята. Видимо изглежда и по-дълга. Сега й бях взела 23 и 24 номер ботушки за проба и оставих 24, 23 ги върнах, защото ми се иска да изкара с тях зимата да не купувам още едни. Иначе има едни гумени на Некст и Зара, които са като галоши. Там няма стягане и й хлопат. Но тези са с лепки и цип и реших да оставя по-големия номер, защото й стоят стегнато по крака. Иначе взех и едни маратонки 23, които сега й стават. По-скоро са 23 1/2, но при мен Адидас са умалени, та от цялата писаница исках да кажа, че сега реално е 23 номер, което за мен си е голям плавник за нейната възраст 😂

Ваня, моля те да споделиш как са на живо тези ботуши на Некст и Зара и кои точно си взела, смисъл гъвкави ли са или твърди. Много харесах едни ботушки на Некст и точно преди да ги поръчам прочетох 2 коментара, че изобщо не са гъвкави и малките деца трудно ходят с тях. Та още съм в издирване, харесах и едни на Игор, но тях пък никъде ги няма налични.

# 34
Има ли още непроходили?

# 35
На Некст са тези

Не ми изглеждат много твърди. Тя още не може да ходи сама. Със сигурност ще й е трудно в началото с каквито и да е ботуши. То на мен след лято и есен ми е кофти да сложа ботуши, какво остава за нея. Обаче са й доста големи и може би ще ги носи на пролет. Взех ги нови за 30 лв от една група. Ако не стане да ги сложи, все ще ги продам пак за толкова.
На Зара са пак гумени с каракул вътре. Нямам снимка на тях, защото са стара колекция. Пак са 24 номер, но не са й чак толкова големи и може би ще ги сложи зимата. Та сега предвид, че не ходи добре и не са й точния номер, не мога да кажа как ще се движи с тях.
Иначе и тези взех за ежедневни разходки, защото гумените са по-скоро само за дъжд/сняг/киша.

Има ли още непроходили?

Самостоятелно не ходи. Иначе понякога прави сама крачки, но през повечето време ме държи за ръка. Ако я пусна, пада на колене и почва да мрънка. Иначе пък онзи ден се изправи сама от клекнало положение и направи няколко крачки.

# 36
Благодаря! Ще помисля още малко за тези на Некст и ако не харесам други, най-малкото ще ги поръчам поне да го пробвам как ще е с тях. Иначе, да, те са си за дъжд и сняг, не са за ежедневно ползване и да тича с тях 😅.
Ваня, тези дни очаквай да се пусне вече ☺, направо е изумително колко бързо се научават, Симеон буквално за 2 дни направо си стана стабилен - от пускането за 2-3 крачки до ходенето, особено вкъщи, навън искаше ръка още малко време докато стане по-стабилен.

# 37
Тези на Некст даже не стават според мен за много студено, защото нямат дебела подплата. За мен са си точно за дъждовно време - есен и пролет. Но пък май имат други гумени, които са по-дебели вътре.
Ох, дано се пусне вече, защото по цял ден сме за ръчичка като народна песен 😂 Няма проблем навън да я държа. Ще ми е по-сигурно и на мен да не се нацепи в някоя плочка 😂 но вкъщи поне да се придвижва сама. Тя може да лази и да стига, където иска, но иска да ходи за ръчичка.

# 38
Щом вече става и прави крачки ще се пусне съвсем скоро. Аз съм чувала, че по-високите дечица по-късно прохождат, не знам дали е бабина деветина ама имам и такъв пример в обкръжението.

# 39
Да, точно такива съм харесала с топличко вътре, да стават и за зимата.
Сега да те успокоя 😅 и аз така си мислех, хайде да проходи, че да стане по-самостоятелен - ами НЕ, сега иска постоянно да го вдигам да се докопва до нещо нависоко - примерно да святка и загася лампите, до прозорците да гледа навън, до микровълновата да натиска копчетата, до някой шкаф дори само да гледа или до този, в който стоят бисквитите му 😅, а бе цял ден е едно Ъъъ- кане да го вдигам, защото той за сега много малко думички казва.
Вашите казват ли вече повече думички? Знам , че е индивидуално за всяко детенце, но ми е любопитно Simple Smile Едно момиченце по-малко с 2 месеца вече всичко си казва 😅 и ме депресира малко 🤣

# 40
Щом вече става и прави крачки ще се пусне съвсем скоро. Аз съм чувала, че по-високите дечица по-късно прохождат, не знам дали е бабина деветина ама имам и такъв пример в обкръжението.

Да, тя върви по-висока и аз си мисля, че има някаква зависимост с ръста.

Абе, да. Не мисля, че ще цъфна като проходи, но се надявам, сякаш, да стане по-добре 😂 Иначе също само ъъъ-ка, иска да я взимам, за да стига нещата, които са над ръста й - иска на кухненския плот, на масата, на бюрото. Всичко, което не може да види от нейния ръст, а само като е на ръце, й е интересно.

# 41
Ние взехме ботушки за дъжд от Тему за 15лв и съм мнооого доволна. Леки, широки на пръстчетата. Стават само за дъжд, но 15лв

За мен е в пъти по-лесно откакто проходи. Много повече се забавлява сама, вън също имаме мн повече избор от активности

# 42
Моето момиче носи 92 р-р дрехи и 24 номер едни маратонки на Примиджи. Висока е около 87см, крачето й е 14,5 см. Върви си самостоятелно много добре, но навън понякога предпочитам да се държим за ръце, или тя ме хваща и ме води когато й се ходи някъде.Ваня, тези боти на Ласоцки как им е подметката, гъвкава ли е? Все ме притеснява дали не са много твърди подметките на обувките.

# 43
Ами твърда си е според мен. Ако е много мека, според мен ще е тънка и не много подходяща за зимно време. Не знам, на мен ми е трудно да избирам обувки. Искам хем да са хубави, хем да са удобни и качествени, но пък да не хвърлям пари през месец за нови.

# 44
Емил Септември беше 74см, лятото носеше 19н обувки.
Вчера едни найк му обух 22н, имат 1 пръст място, широки отпред. Всичките ми деца са със широки крака, много трудно намирам подходящи обувки.
Зависи до модел, марка. Адидас 20н носеше няколко седмици, но са тесни, твърди, по-добре да са му големи.
Той е най-слаб и нисък от тримата. Едва 10кг, батко му беше толкова на 4месеца 😃
Дрехи, дори не гледам кой номер са, отдавам не съм му купувала, доизносва и приятелка също ми даде.

Общи условия

Активация на акаунт