💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 4 105
  • 220
  •   2
Отговори
# 210
Малкият ми син не използва залъгалка, но големият все си беше с биба, не само нощем. Махнахме я към 2 год и половина, без никакви драми, няма изкривени зъбчета или каквито и да е други негативи, за които съм чувала. От раз, казах му да я хвърли на едни малки котета, че те си нямат, хвърли я сам и повече не я потърси. Разбира се всяко дете е различно и някое може да я хвърли, но после да си я търси Simple Smile За мен да се тормози дете под 2 год. като му се взима средство за успокоение не е правилно, излишно стресиране. Сега, ако прехвърля 3 и не се отказва е друг въпрос, не трябва и да се прекалява Simple Smile
За пишкането може да е изстинало детето. Загрейте крачетата, ако са студени, може да помогне.

# 211
Аз тука няма как да се съглася с Вики за захапката и зъбите. Първо - погледнахте ли твърдото му небце как се развива, дали езика седи в горна позиция при покои и преглъщане. Ако да, то тогава наистина нещата са ок, но с биба след 2г надали всичко е съвсем идеално.

Нашата биба я махнах като стана на 1г, не е имало никакви драми. Първо без биба през деня, после и за нощния сън. На 1г и 15 дни беше без биба. Защото това работя и смятам, че до 1.5г е важно да се махне заради захапка, развитие на долна челюст, на небцето и тн и тн

# 212
Според мен е по-лошо ако си смучат пръста. Как се маха пръст? Племенникът ми е на 10 и още го смучи, говорят му, мажат го, но продължава....
Още не съм махнала бибата и аз

# 213
Ако на 10 години все още си смуче пръста психолог би могъл да помогне доста повече, тъй като явно е поведенчески модел за успокояване. Иначе, да води се вреден орален навик, но на такива години явно има и нещо друго

# 214
Аз я махнах още на годинката. Много по-лесно мина, защото беше тогава с добър режим и си спеше. Сътресения не е имало, за няколко дни я забрави. Според мен е по-хитро да я махате, когато режима е добре и децата не се будят. Защото как ще се успокоят ако няма биба, а се будят…

# 215
Оххх, не знам как ще я махна аз. Моята си знае къде я държа и като стане време за сън, отива и я сочи. Не съм се и опитвала да я приспивам без, защото виждам, че дори и да е неспокойна, когато вземе бибата, се успокоява веднага, отпуска се и скоро заспива. При нас като цяло приспиването е лек филм, защото си играе с косата ми и аз лежа до нея. Многократно съм пробвала да добавя някаква играчка, чрез която да заместя косата и дори себе си, обаче не става.

# 216
Lina, големият ни син си е големичък вече, доста години им е разликата, не съм забелязала да има проблеми, нито зъболекар е отбелязвал подобни отклонения, но не съм и гледала, за да твърдя със сигурност как му се е развило небцето, ще трябва да погледна. Разбира се, колкото по - рано се махнат разни асоциации, толкова по - добре, но не винаги детето е готово, затова и казах, че го смятам за ненужен стрес. Много е хубаво, че вие сте успели толкова рано и лесно да махнете бибата.

Познавам момиче, което като малка толкова си е смукала пръстите, палците, че са изтънели (процеса е обратим), никак не го предпочитам пред някои и друг крив зъб, някак гадно ми звучи ...

# 217
Никой не говори да се налага ненужен стрес, а само да имаме предвид какво може да стане. Когато е готово детето - тогава.

Според мен може да се пробва човек с постепенно намаляване на използването. Приятелка ми е казвала, че е срязвала бибата и така не е ставал вакуум и детето се е отказало.

# 218
Това със срязването на бибероната съм го чувала като най-широко използван метод.

# 219
Каката я смучеше и срязана 😂 Въпрос на инат 😂 Чак като отрязах до дъно вече не ставаше и изпадна в истерия…
А ми го бяха препоръчали като метод за плавно махане, че ставало без рев. Явно децата са различни…
На малката сега я махнах от раз, като първите 2-3 дни за обеден сън я приспивах в количката навън и я прибирах заспала и я местех в кошарата. Вечер я слагах да спи чак като премалее, за да се унесе лесно.
Може би като станат по-големи и може да се говори с тях ще може да стане и без драма. Нямам опит.

# 220
Момечета! На вашето мнимание
- котките ми ❤️🤗🤭

Общи условия

Активация на акаунт