Връзка с 16 годишно момиче

• 12 651
  • 369
  •   1
Отговори
Здравейте! Синът ми на 18 има приятелка10клас,16 годишна.Не живеем в един град,те двамата искат момичето да идва тук за почивните дни,тоест 2 дни да спи при сина ми.Имам апартамент ,който не ползваме, синът ми настоява да ходят там.Да, но тя е непълнолетна.
Синът ми твърди,че родителите й знаят и нямат против.
Какви неприятности можем да си навлечем и как мога да го предпазя от бъдещи такива. За контрацепцията уж сме говорили и е наясно. За други имам впредвид. Трябва ли да търся връзка с родителите на момичето, не знам как да постъпя.Моля за съвет !

# 1
Оставете децата на мира.
Дайте им шанс да са заедно.
На тази възраст момичето трябва да знае как да се предпазва сексуално.

# 2
Оставете децата на мира.
Оставете децата на мира.
Не толкова това ме притеснява,всъщност не саво това ме притеснява. Тя е на 16 все пак. Ако бях нейна майка ,аз не бих позволила да пътува и преспива по 2,3 нощи ежеседмично в друг град при момче

# 3
Ами запознайте се с родителите.

# 4
  • София
В идентична ситуация е синът на моя позната. Момичето е на 15 г., а момчето на 18, но още по-интересното е, че девойката е чужденка и пътува със самолет насам, както и момчето ходи при нея. Тънкият момент е, че нейните родители първият път са дошли заедно с нея, за да се запознаят с родителите на момчето и да се уверят, че не са някакви диваци. За мен това са интелигентни хора и са постъпили доста разумно.

Тя да питам - момичето родители няма ли и не са ли се опитали да направят контакт с теб? Поне да си кажете 2-3 приказки по телефона...

# 5
Ами запознайте се с родителите.

И на мен това ми звучи като разумното решение.

# 6
В идентична ситуация е синът на моя позната. Момичето е на 15 г., а момчето на 18, но още по-интересното е, че девойката е чужденка и пътува със самолет насам, както и момчето ходи при нея. Тънкият момент е, че нейните родители първият път са дошли заедно с нея, за да се запознаят с родителите на момчето и да се уверят, че не са някакви диваци. За мен това са интелигентни хора и са постъпили доста разумно.

Тя да питам - момичето родители няма ли и не са ли се опитали да направят контакт с теб? Поне да си кажете 2-3 приказки по телефона...
Не са ме потърсили,аз търся контакт с тях

# 7
Звънни и изчисти темата и чак после преспивания и т.н.
Имам син и ако бях в такова положение, да съм го направила на секундата. Ако всички са ок и сте ги образовали на тема безопасен секс, това е.

# 8
Непременно говори с родителите на момичето.
Бях в подобна ситуация, майката ме издири по Фейсбук.

# 9
Има едно жилище, което се ползва от големите ми деца. 15 годишният ми син се събира там с приятели. Знам кои от приятелите му имат гаджета и че момичетата също идват понякога. Но по никакъв начин не се чувствам длъжна да осигуря терен за секс на тийнове. Самата аз, ако на 15-16 години родителите ми ми бяха осигурили стая / терен да спя с някой момък, бих се чувствала кофти. Сякаш ми се ограбва детството. Но аз не съм била лудо влюбена като тийн и не съм имала подобни проблеми.

Затова моето мнение е - не бих пуснала 16 годишна дъщеря да спи у приятел уикендите. Нито бих поканила 16 годишна да спи у нас със сина ми. Просто не искам / няма да го направя. Като станат на 18, могат да се отделят и да си живеят даже заедно. Преди това са И моя отговорност, а  аз няма да подслонявам младежка любов с всичките й проблеми.

И да, знам, че децата ще намерят начин да го направят, ако искат. Не мисля, че ше го предотвратя или нещо подобно. Просто  не искам да съм стожера, който помага за всичко това. Не е моя работа.

# 10
Има едно жилище, което се ползва от големите ми деца. 15 годишният ми син се събира там с приятели. Знам кои от приятелите му имат гаджета и че момичетата също идват понякога. Но по никакъв начин не се чувствам длъжна да осигуря терен за секс на тийнове. Самата аз, ако на 15-16 години родителите ми ми бяха осигурили стая / терен да спя с някой момък, бих се чувствала кофти. Сякаш ми се ограбва детството. Но аз не съм била лудо влюбена като тийн и не съм имала подобни проблеми.

Затова моето мнение е - не бих пуснала 16 годишна дъщеря да спи у приятел уикендите. Нито бих поканила 16 годишна да спи у нас със сина ми. Просто не искам / няма да го направя. Като станат на 18, могат да се отделят и да си живеят даже заедно. Преди това са И моя отговорност, а  аз няма да подслонявам младежка любов с всичките й проблеми.

И да, знам, че децата ще намерят начин да го направят, ако искат. Не мисля, че ше го предотвратя или нещо подобно. Просто  не искам да съм стожера, който помага за всичко това. Не е моя работа.
И аз вътрешно съм на такава позиция,в противен случай обаче той казва ,че ще пътува всяка седмица ,за да се виждат и ще я води в къщата на баба си,там пак никой не живее. На 18 ,пълнолетен, казва- това не можеш да ми забраниш. Омагьосан кръг.

# 11
Да ходи, щом има такъв мерак. Да дам терен за сина ми и 16 годишна, аз го виждам така: Родителите на това момиче са ми гласували доверие, че аз поемам отговорност за детето им, докато е при  нас.  Утре ако й се случи да се разболее, да забременее, синът ми да я зареже и тя да страда - каквото и да е - хората с право ще ми кажат: "Как може, ние ви се доверихме, а вие...!" Изобщо нямам желание всичко това да ми идва на главата.

# 12
За мен 16 г. са проблем. На 17 по бих се съгласила.

# 13
Бях в обратната ситуация - дъщеря ми искаше у нас да идва гаджето й, за да се "гушкат". Бяха на 16 и двамата. Отказах. Ама те го били правели у тях (без преспиване) и майка му не възразявала. Еми, да правят каквото искат и където искат, у дома не мога да приема такова нещо. Казах й да стане на 18 и тогава тя ще решава, а дотогава решавам аз и не съм съгласна.
Ако синът ми беше предложил такава комбинация, също нямаше да се съглася, даже ако той е на 18, ако момичето е под 18.

# 14
Говорете с децата да ви запознаят с родителите, не е чак толкова страшно. Ако наистина знаят и нямат против не виждам нищо лошо. Колко хора точно на тази, че и под тази възраст започват полов живот. Аз поканих приятеля си у нас, когато бях на 19г, а в тях ходех на 17г. Заедно сме вече 12г. Е, не ме е убил. 😃😃

Общи условия

Активация на акаунт