Какво правите с нежеланите подаръци?

• 6 553
  • 93
  •   1
Отговори
# 30
  • Melmak
На мен ми изгоряха два ваучера, единия беше полет с балон. Другия нещо подобно. Хора.. не искам да летя с балон. Не съм страхлива, не ме притеснява нищо. Просто не ми се занимава.
Всички знаят, че нон стоп се гримирам, един ваучер за Сефора или дори Дм щеше да е топ. Обаче.. решили да ме пращат да летя с балооон.

# 31
  • София
Преди две години приятелка ми каза за коледната кампания на Плюшено мече. Това което не харесвам,  и няма да ползвам, го добавям към коледния подарък който изпращам. Това което не става за подарък на дете и възрастния човек които съм избрала, го  изпращам за дома от който съм избрала децата  и възрастните на които  да изпратя подарък.
Би ми било неудобно ако пусна да продам подарък и човека който ми го е подарил случайно го види.

# 32
То и от учтивост хората остават с впечатлението, че се харесват и бонбони, и алкохол. Същото е Simple Smile Аз вино не пия, никога, по никакъв повод, освен когато кумувах и когато се жених. Познайте колко човека са ми подарявали, защото то така се подарява на жена Simple Smile Но не ми пречи, имам за гости, защото няма да се сетя да купя иначе. Фереро са ми едни от най-неприятните бонбони, ама понеже са в по-така кутия обикновено получавам тях. Изхвърлила съм сигурно 5 докато се усетя да не чакам да им мине срока, а да ги махам още на следващия ден във входа или в офиса.

За домашното - със сигурност подарявам само и единствено на близки, за които знам какво харесват и са пробвали и преди. Като някой ти дойде на гости и изяде  3 кексчета за мен значи, че се харесват Simple Smile И смело мога да подаря пълна кутия Simple Smile Не обичам да готвя и обикновено е изключение за конкретен човек. Факт е, че познати искат всеки път , когато ходим на гости, да носим хляб с квас, ако можем. Не е като да им го тикваме под носовете Simple Smile За външни хора не бих се занимавала Joy Както не бих направила, така и не бих купила сладкиши на сляпо. Диети, алергии... Мне Simple Smile

За юбилея - не е мой роднина, иначе бих се допитала до половинка, деца, бих организирала някакъв ваучер в неговата страна или нещо, което да го чака като се прибере свързано с хобито му и т.н. Както казах - винаги проучвам, ако мога Simple Smile В случая отношението ме шокира Simple Smile "Да се оправя" Simple Smile Това ми е далеч от "жеста е важен" Simple Smile

На теб е най- добре нищо да не подарява човек:grinning: , както и препоръчвам да си спестиш домашните сладки.

Човек като чете тази тема и му изчезва желанието да прави подаръци.

Този процес с подаряването има 2 страни, дотук прочетох, че всички общоприети неангажиращи подаръци са нежелани, какво очаквате от хората да ви подаряват не знам.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 12:26 от zari65

# 33
Моля някоя учителка да сподели 😃

# 34
Честно казано, мразя да ми подаряват подаръци - шансът да ми нацелят вкуса е нищожен. На ваучер за магазин бих се зарадвала най-много. И на цветя.
Последният рожден ден на сина ми, майката на най-добрият му приятел беше решила, че ще му подарява настолна игра - (заринати сме), пусна снимка, уверих я, че вече я имаме. Отделно приятелчето и то питал моя - същият отговор. Какво беше разочарованието му, когато получи като подарък точно същата въпросна игра Sad Сега стои неразопакована в един шкаф - пуснала съм я в базар и олх, но няма интерес. Толкова ли не можаха един ваучер за същата сума от книжарницата да му вземат.

# 35
Ако пазите бележката, може да се върне играта. Освен ако не ви преподаряват някоя, която им се дублира и на тях.
Аз съм връщала играчка, която ни се повтаря, но подаряващата си пазеше бележката и беше достатъчно далновидна да предположи, че може вече и да имаме такава и да се уговори с касиерката в магазина.

# 36
На мен ми изгоряха два ваучера, единия беше полет с балон. Другия нещо подобно. Хора.. не искам да летя с балон. Не съм страхлива, не ме притеснява нищо. Просто не ми се занимава.
Всички знаят, че нон стоп се гримирам, един ваучер за Сефора или дори Дм щеше да е топ. Обаче.. решили да ме пращат да летя с балооон.
Решили да те разнообразят хората. Да оставиш тези гримове. Simple Smile На виското няма кой да те гледа. Simple Smile

# 37
Скрит текст:
Честно казано, мразя да ми подаряват подаръци - шансът да ми нацелят вкуса е нищожен. На ваучер за магазин бих се зарадвала най-много. И на цветя.
Последният рожден ден на сина ми, майката на най-добрият му приятел беше решила, че ще му подарява настолна игра - (заринати сме), пусна снимка, уверих я, че вече я имаме. Отделно приятелчето и то питал моя - същият отговор. Какво беше разочарованието му, когато получи като подарък точно същата въпросна игра Sad Сега стои неразопакована в един шкаф - пуснала съм я в базар и олх, но няма интерес. Толкова ли не можаха един ваучер за същата сума от книжарницата да му вземат.
Да не търся все най-лошото в хората, но подозирам, че им се е повтаряла и затова са ви я пробутали без възможност за замяна. Моите познати почти винаги, когато купят нещо за детето, казват, че пазят касова бележка.
На мен са ми изгаряли всякакви ваучери, които ангажират откъм време, все пак кой ще гледа детето. На тази ми възраст и това ми време най-много се радвам на ваучер за магазините, в които пазарувам. Лелченско, ама такоз е. Миналата година казах на ММ кой точно сешуар искам за Коледа, че старият гръмна. Много се зарадвах. На ваучер за масаж с вулканични камъни/йога клас се радвам, само ако подаряващият ще гледа детето.

# 38
Много е демотивиращо, когато слушаш и наблюдаваш внимателно, когато другите говорят, за да прецениш и избереш полезен подарък, а после се оказва, че близките ти изобщо не те познават.. Пример: редовно получавам от майка и баба дрехи и обувки, not even close до моя размер или вкус. "Върхът" беше някакъв модерен спрей моп преди десетина години - най-големият боклук, като пръснеш и се разглобява. Миналата година - халат за баня, защото съм нямала 🤦 А най-лошото е, че въпреки острите ми реакции, безумието продължава с пълна сила.. Добре, че има базар и олх..

И аз и мъжът и редовно получаваме дрехи и обувки от родните му, също далеч от нашия стил и размер.. Пазя от кумова срама за известно време, после всичко отива в контейнер за дрехи. Жал ми е да хвърлям, но и нямам излишно място за ненужни дрехи. Опитвала съм да кажа, че нямаме нужда от дрехи и обувки - там е супер трудно да бъдем нацелени, държа на определени марки и материи, които са скъпи. Съответно изобщо не искам да ангажирам някого да си дава парите за нас....

Когато аз подарявам - или питам, особено ако е за дете, рядко изненадвам или ако е изненада е ваучер, нещо малко или плик с пари. Само за най-близките си позволявам да купувам, като дори там не винаги нацелвам за съжаление... В днешно време е трудно, всички сме доста презадоволени, а не всеки се радва на подарък изживяване..

# 39
  • Melmak
Проблемът е, че някои хора гледат да отбият номера или си мислят, че правят някакъв уау жест. Аз не държа изобщо на скъпи подаръци. Обаче нали.. гледай малко кое е моя стил, кое е моето нещо. Имам приятелка, която живее в чужбина, не познаваше мм. Беше гледала снимките ни във фб заедно, за да види кой цвят облича най-често и му подари аксесоар в синьо. Мм обича синьо. За мен това е показателно. Аз съм избирала също подаръци за нея, носила съм на домашния ѝ любимец специални лакомства, които да не го алергизират и не са мас марка.
Но и тя е прекрасен човек и винаги се старае.

Родата - не толкова в нашия случай.

# 40
  • 🌊
Аз имах едно такова гадже, което ми вземаше неща каквито харесваха на него или които можел да препродаде. Нищо свързано с мен, моите харесвания или желания.
Зарязах го и после си искаше подаръците обратно, за да ги пуснел в Олх, но ми прикипя и го задържах някъде по гаражите.

В последните години със семейство и приятели си даваме пари, само с Чебурашкин купувам физически подаръци.

# 41
Божкееее, подаръците !
Scream Imp Scream
Не мога да избирам. Твърде практичен човек съм, все някаква тъпотия ще измисля. Затова подарявам ваучери.
И  на мен, поредпочитам да ми дадат ваучер или  пари.
Практически, всички се съобразяват.

# 42
  • UK
И аз съм много зле с избирането на подаръци. Гледам уж да е практично, а накрая се оказва тъпо. Радвам се, че вече почти от всеки магазин да взема ваучер. За учителките от години взимам за Коледа и края на учебната година бонбони/бисквити и тефтер.

Една приятелка, доста близка ми подари наскоро чаршафи, долен и калъфи за възглавници. От една много неприятна материя и не моят размер матрак, не я знам от къде решила това да ми вземе. Същата подари на друга наша позната, за която знае много добре, че не обича цветя, цвете за двора.

ММ ми подаряваше много грозни бижута за всеки РД, около 10тина години му трябваха да се светне, че не ми харесват. Сега ходим двамата до магазина за подаръци .

# 43
Зари, споко, нямам намерение да те черпя сладки Wink И аз искам другите да си спестяват палмовата мазнина, ама на Simple Smile
И да, принципно много се радвам, когато някой се съобрази с молбата ми и не ми подари нищо, от колкото нещо ей така, да се подари, защото с празни ръце не се ходи Simple Smile За мен по-голям жест от това да чуеш от какво има нужда (или няма) отсрещната страна няма Simple Smile Неангажиращо за един е ангажимент за друг Simple Smile
И за това писах назад, че имам списък с неща, които си набелязвам предварително Simple Smile Няма нищо лошо в т.нар. wish list Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 21:41 от Inferiya

# 44
  • Down south
И за това писах назад, че имам списък с неща, които си набелязвам предварително Simple Smile Няма нищо лошо в т.нар. wish list Simple Smile
И подаръчни регистрации за сватби, кръщенета и по-мащабни празници.
Това са начините.

Нежеланите подаръци ги връщам, ако забравя и срока вземе, че изтече, отиват за Армията на спасението.

Общи условия

Активация на акаунт