Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 27 363
  • 765
  •   1
Отговори
# 705

Ето така изглежда, преди месец на един пръст, сега на три. Сутринта беше с такъв цвят, сега е започнало да избледнява. Миналия път за 1-2 дни изчезна

# 706
И аз гадая, от студ, Рейно?
На дъщеря ми й бяха станали жъто-оранжеви, оказа се от ядене на много моркови. Но беше предимно по дланите.

# 707
При лошо оросяване пръстите на стават жълти, а побеляват и изтръпват. Дълги години имах такъв проблем. После някак от само себе си изчезна.
На мен това, което е показано повече ми прилича на оцветено от куркумата, ако например са мити съдове, по които е полепнала, по активните пръсти да са се оцветили.

Lavender, пушиш ли?

# 708
Не пуша, последния един месец минах на доста по-здравословен режим, заради открита инсулинова резистентност. Приемам и глюкофаж в малки дози, но едва ли е от това. Иначе за куркумата - на таблетки е, не ползвам в готвенето. Днес вече имат нормален цвят пръстите, но ако се случи пак (дано не се Grinning), ще ходя на доктор. Благодаря ви! Simple Smile

# 709
Tъп въпрос.
При хистерактомия се запазват яйчниците и няма преждевременна менопауза нали? Или бъркам?
Заради пролапс би била операцията.

# 710
Не, няма да има преждевременна менопауза. Може да настъпи малко по-рано, доколкото знам. Но това, че е остранена матката няма да значи непременно менопауза.

# 711
Понеже е само на етап обмисляне, забравих да попитам дали се изписва хормонално лечение.

# 712
  • Бургас
Не пуша, последния един месец минах на доста по-здравословен режим, заради открита инсулинова резистентност. Приемам и глюкофаж в малки дози, но едва ли е от това. Иначе за куркумата - на таблетки е, не ползвам в готвенето. Днес вече имат нормален цвят пръстите, но ако се случи пак (дано не се Grinning), ще ходя на доктор. Благодаря ви! Simple Smile

Аз залагам на куркумата. Сина ми като бебе стана оранжев от бебешки пюрета на морковена основа.
Не зная накой, който има ИР или диабет тип 2 и е взимал куркума дали му е подействала по някакъв начин. До сега който ми е споделил, че взима не е забелязал някакъв ефект. Май и това ще се окаже маркетингов продукт.

# 713
Може от някакъв крем да се получи също. Ползвах лятото един за лице, за изкуствен тен, оцветяваха ми се в жълто дланите.

# 714
Така както е локално на пръстите на дясната ръка, аз също залагам на нещо външно като причина. Нещо което пипаш или боравиш с него.
Иначе ако някой чака куркума да му оправи ИР или диабет, ще има доста да си почака...

# 715
Освен това куркумата може да предизвика проблем с жлъчката.

# 716
  • Бургас
Питах чат гпт, каза че при много високи дози куркума може да се получи пожълтяване на кожата. Не каза обаче къде и дали е на петна.

# 717
То и от моркови може. Но едва ли само на отделни пръсти.

# 718
Здравейте,
родена съм през 1991 г. и не съм сигурна дали изобщо съм ваксинирана срещу хепатит B. Поради тази причина реших да започна ваксинация. Преди един месец ми беше поставена първата доза от ваксината.
Сега изследвах антитела срещу хепатит B. Резултатът ми е 18 mIU/ml. Бих искала да попитам дали тази стойност е ниска или достатъчна и необходимо ли е да си поставя втората доза от ваксината.?

Колко трябва да е Антитела стойност?

# 719
  • Бургас
Тази червена стрелкичка нагоре не означава ли, че стойността е твърде висока. Виждам и <10. Това референтната стойност ли е. Ако е така означава, че имате доста антитела. В такъв случай не е необходимо. А дали ще имате доживотен имунитет това е божа работа.

Общи условия

Активация на акаунт