Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 14 720
  • 416
  •   1
Отговори
# 405
При грип преглед при лекар УНГ или вътрешни болести е удачно?

# 406
  • София
Предполагам зависи какви са симптомите. Децата си бяха миналата година при педиатъра и той даваше насоки. Предполагам личен лекар също би трябвало да може.

# 407
Какъв грип? Доказан с тест ли? Ако е неустановен вирус, при ЛЛ.

# 408
Здравейте, дано е подходящо да задам тук този въпрос.
Предстои ми раждане на дете. Него директно при педиатър ли трябва да го запиша или при личен лекар, който приема и дечица? И също така децата получават ли направления, ако им се налага по-специализиран преглед?

Преди раждането се опитай да проучиш и да се уговориш за личен лекар на детето, ако сте в по-голям град, защото читавите приемат трудно нови пациенти.

# 409
Няма личен лекар. Търси се лекар за спешен преглед в супердок.

# 410
  • София
Ами ако симптомите са в компетенцията на УНГ, да.

# 411
Здравейте, трябва ли да се прави почивка при прием на таблетки Вечерна иглика?

# 412
Здравейте! Преди вземане на кръв сутрин, трябва или не да се пият лекарствата, които приема човека обичайно? Сутрешните са за кръвно, сърце, отводнително, стомах. А изследванията са ПКК, кр.захар, чернодробни, липиден профил, простатен маркер.

# 413
По принцип навсякъде в лабораториите пише да се вземат лекарствата сутрин с малко вода. За липидния профил зная, че е добре около 12 часа преди това да е последното хранене и то е добре с по-лека храна.

# 414
Зависи от лекарствата. Аз лично предпочитам да ги взимам след изследванията, за да са по-точни.

# 415
  • Бургас
В кой ден от цикъла започва да се пие ПРИМОЛУТ - НОР? Върти ми се в главата, че беше на 10тия.

# 416
15-25 ден се пие т.е. след овулацията, втората половина на цикъла. Не знам за какво го пиете, но не прекалявайте с него, че е нож с две остриета.

Общи условия

Активация на акаунт