Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 28 326
  • 782
  •   2
Отговори
# 450
На някого случвало ли му се да му се замайва главата и проблема да е от врата ? След като си направи упражненията за него и замайването спира.

# 451
Ямр показа, че нямам скъсан менискус, нито кръстни връзки, всичко според него е наред, а аз продължавам да куцам и да имам болка. Лекуват ме с противовъзпалително, добавка за кости и стави, допълнително и колаген Rolling Eyes
А ти травма някаква имаше ли? Или просто един ден се получи оток и те заболя коляното? Към ревматолог насочи ли те някой, след като няма скъсани връзки или менискус вече съвсем ясно?

На някого случвало ли му се да му се замайва главата и проблема да е от врата ? След като си направи упражненията за него и замайването спира.
На почти всички с проблеми във врата им се случва.

# 452
  • София
Да ама не е проблема вратът Ви, а едни кристалчета в ухото. Идете на отоневролог.

# 453
DiaMia, получих травма преди месец някъде. Надявам се да помогнат лекарствата.

# 454
Добре е, че връзките и менискуса са здрави. Бъди стриктна с лекарства и мазане, и се щади, за да се оправиш по-скоро

# 455
Да ама не е проблема вратът Ви, а едни кристалчета в ухото. Идете на отоневролог.
Може от ухото да е, но може и от врата.
При мен напр. е от шипове.
Така категорично никой без да е лекар и да направи преглед не може да каже.

# 456
Колко време трае защитата на ваксината срещу хепатит В?
Родена съм през 1991 незнам изобщо дали имам ваксина.. доколкото знам след 1992 почва зъдължителната ваксина.

Днес ми биха първа доза Енжерикс Б... преди втора доза да пусна ли Антитела тест да видя защитата си..
Дори да имаш поставена ваксина, няма как да разчиташ на доживотен имунитет от нея. Родена съм доста след 1991г и имам поставена такава, но когато изследвах антитела, те бяха на минимума.
Няма нужда след поставена ваксина да изследваш имунитет. Завърши си курса, дай време на организма да създаде отговор и тогава, ако решиш изследвай.

# 457
  • Бургас
Ямр показа, че нямам скъсан менискус, нито кръстни връзки, всичко според него е наред, а аз продължавам да куцам и да имам болка. Лекуват ме с противовъзпалително, добавка за кости и стави, допълнително и колаген Rolling Eyes

Може болките да са от възпалени сухожилия. Не зная дали това се хваща с ЯМР, но с ултразвук не.
Преди две години ме боля стъпалото след травма и тогава това заключиха. Боля ме 2 месеца. Нищо не съм пила и мазала. Само ледени компреси по 2 пъти на ден.

# 458
Здравейте, по време на рентгенова снимка на коляно случайно беше открит тумор (предполага се, че е остеохондром). Беше направен скенер и пише, че е уместно да се направи ЯМР. Ортопедът насочи към физиотерапия (заради болка зад коляното, която мислим, че е от сухожилие), но на две места отказват, заради този тумор. Ако някой е запознат моля да сподели и също така какво ямр трябва да се направи - на коляно или на подбедрица. Тумора е по-близо до коляното на фибулата. Също така има и наличие на бейкърова киста.

# 459
Този лекар е ортопед-травматолог онколог, добре е да се обърнеш към такъв
https://acibademcityclinic.bg/mladost/lekari/detaili/d-r-sergej-stoyanov

# 460
Добро утро. Снощи едвам преглъщах и като си погледнах сливиците леко бяха подути и имаше бели точици по тях и се опитах да махна част от тях.. тази сутрин са още по -подути и отново с бели точици. Според вас това храна ли е полепнала или си е гнойна ангина

# 461
Е как ще е храна, тя ще стои там полепнала без да пада от пиене на течности и преглъщане. Още повече има подуване на сливиците, имаш оплакване от трудно преглъщане...

# 462
  • Бургас
Не и задължително да е гнойна ангина. При някои вируси също се получават бели точки или налепи.

# 463
  • Sofia
Започнете с гаргари на всеки час,с лимонтозу,сода или сол.
Също си разбъркайте мед със сода и между гаргарите хапвайте по малко,да се разтапя леко в устата.

# 464
Как на възпалено гърло гаргара с лимонтузу?! 😮

Общи условия

Активация на акаунт