Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 28 289
  • 782
  •   1
Отговори
# 525
Успях да се стабилизирам без допълнителни лекарства, само сирене, мляко и вит.Д Може би прясното наистина влошава, но пък не мога да го спра напълно (уф). И няма значение колко се движиш. Моя позната, бивша спортиска, на 30 г. показателите ѝ бяха доста под нормата, наследствено....

# 526
Оказва се, че не ги проверяват и дори етичната комисия на БЛС няма право да му я отнеме. Има ли някой, който може да отнеме фалшива диплома на лекар? Или то ще се окаже, че не е толкова фалшива, колкото трябва...

Виждам, че сте свършили с темата, но все пак да кажа. Щом е фалшива диплома, няма какво да се отнема, диплома не съществува. Отнема се истинска диплома.
Тук на ход е прокуратурата. Фалшифицирането на официален документ, какъвто е дипломата, е самостоятелно престъпление. Освен това ще има и други престъпления.

# 527
  • София
Прокуратурата я чакат вече 3-та година да се произнесе Simple Smile

# 528
Само отговорих на въпроса, че фалшива диплома не се отнема, защото тя не съществува в правния мир. И как се процедира в такива случаи. За да дам яснота на питащите.

Колкото до бездействието на прокуратурата, на мен ми мина покрай ушите, че се чакала експертиза. Не разбрах има ли обяснения защо се бави.

# 529
  • София
Да да, просто си го оставят да практикува и да обезобразява още хора. Лошото е, че нали и деца преглеждаше преди (сега не знам).
Иначе скандала гръмна отдавна, но не беше по медийте тогава.

# 530
  • Бургас
Колкото до бездействието на прокуратурата, на мен ми мина покрай ушите, че се чакала експертиза. Не разбрах има ли обяснения защо се бави.

Както и всички други медицински експертизи в съда. Никой лекар не иска да си даде експертизата. Обикновено делата се точат с години поради чакане на експертизи.
Макар че не виждам тука каква експертиза искат изобщо. Измамата е доказана.
Не разбирам от право, но няма да се учудя изобщо ако няма член, по който да го осъдят.

# 531
Цитат
Макар че не виждам тука каква експертиза искат изобщо
Почеркова ( графическа), да се докаже фалшификацията на подписа. Не са само сменените номера в документа, има и фалшификация на подпис. Поне така разбрах от репортажа, че подписа е фалшифициран.  Но наистина не зная защо толкова я мотаят. Един опитен експерт, при достатъчно сравнителен материал, много бързо ще направи експертизата, най-много за седмица с писането.

# 532
  • Бургас
Имам познат, който работи в следствието. Казвал ми е, че много трудно се изкарват експертизи в съда, независимо в каква област. Никой не иска да го прави, не могат да намерят специалисти, защото един вид никой не иска да действа против колеги. Гарван гарвану око не вади. Случволо се с  години дела да се бовят, защото не могат да намерят експерт.

# 533
В съда е друго,  а и тук не става дума за колеги, че да е гарван гарвану око не вади. По-скоро причината е друга, имам някои подозрения, но само мога да гадая.

# 534
Ох, дами. Случайно на някоя от Вас да й се забавя цикъла от този студ навън?
Трябваше да ми дойде на 17и (последните месеци съм доста редовна) но вече четвърти ден нищо ...

Предните две седмици имах брутален апетит и към сладко, и към храна, а по принцип нямам баш такъв апетит. ПМСът ми е лека болка долу и същият ден идва. Някоя друга пъпчица (имах и такива предната седмица)

Пия Инфлуцид и Цинабсин последният месец, но след дълбоко проучване никъде не пише, че могат да повлиаят над това. Та на някоя от Вас дали й се е случило това забавяне този/миналият месец?

*Много се ядосвам, защото баш по празниците ако се появи изведнъж ще загина ...

# 535
Как студ навън?
От стрес може да ти се забави.

# 536
Как студ навън?
От стрес може да ти се забави.

Аз съм от тези, които си го изпитват студът, колкото и да се навличам Sweat Smile Нивото на стрес си едно и също, даже си го подобрих.
Но вече е -1/0 градуса минимални, та само с това го свързвам :/

# 537
А на колко години си? Не че е задължително да има връзка, разбира се. Но доста жени започват да дават отклонения едни десетина години преди реално да навлязат в менопауза. Кой по-често, кой в единични случаи.
Студ... знам ли, то ако е така, всяка зима в началото все така ще си.

# 538
35.
Тези нередовни цикли си ги пооправих след гимназията и по време на студентският живот, но един месец тази година пак го "пропуснах" без видима причина. Просто исках да попитам дали на някоя случайно не се е отразило времето навън.
Нямам спомен за зимата миналата година. Проблемът си е в мен. (правили са ми вече "проучвания" и организмът си ок от доста време, просто все още от време на време в годината има нередовни дни.)

# 539
Изследвала ли си щитовидната, желязо, щом изпитваш такъв студ?
С дъщеря ми сме така, нейните нокти са все сини от студ. Преди 3 години беше много зле, принудих се да й купя маншон и електрически грейки за ръце. Ендокринологът каза, че това е заради щитовидната, тогава и желязото й беше паднало много.

ПС Гледах наскоро, има някакви термо жилетки с нагреватели вътре. Не зная колко вършат работа. Мисля, че зависи каква пауър банк ще се ползва.

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 13:45 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт