Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 27 193
  • 760
  •   4
Отговори
# 735
Високи неутрофили са показателни за бактериална инфекции. Плюс високо ЦРП и СУЕ.

# 736
Случайно да сте в перименопауза?

# 737
Случайно да сте в перименопауза?
46 г. Не знам. Цикълът и всички симптоми около него са в норма,без изменение

# 738
Така описани усещанията, са ми много познати при същите условия на всичко нормално, затова питам. Имайте и това предвид. Кръвната картина също е смущаваща, но за нея ще си говорите с лекаря ви.

# 739
Много е висок CRP.  Отделно хемоглобина е нисък, левкоцитите са чак 14. Няма изследвани уреа, креатенин  алкална фосфатаза, ACАТ, АЛАТ И GGT .
На ревматолог ходили ли сте?

# 740
АNА скрининг ревматологът ще назначи.
Мъкнах се една година по прегледи и изследвания, но пък попаднах на страхотна докторка... При норма <1:100, моите бяха 1:650 и въпреки това заключението беше, че нямам ревматоиден артрит. Всичко беше свързано с перименопаузата. В дните, които се пада да е овулация, вдигах температура, сковаваха ме всички стави и едва се движех. Всеки месец това. Треската жестока, Т 39°, зъбите ми тракат, боли ме всичко и така два дни. След това все едно нищо не е било. До следващия месец. Цикъл като по часовник, 5 дневен.
Но все пак идете на ревматолог, нужно си е лекар да прецени, още повече с такава ПКК. При мен други отклонения, освен ANA, нямаше.

# 741
Диа, а как пребори неразположенията и как оправи резултатите от изследването?

# 742
Докторката за всеки случай ми назначи Моривид, пих го една година. Не знам дали той ми повлия или навлизането в менопауза.
АNA повече не съм правила, не знам какви са стойностите в момента. Сега нямам такива аномалии. Просто като докторката каза "за мен вие нямате ревматоиден артрит" и спрях да го мисля. И без това ходя на лекар когато вече стане нетърпимо и реша, че все пак нещо се случва. Ама като не установиха нищо и бях до там.

# 743
АNА скрининг ревматологът ще назначи.
Мъкнах се една година по прегледи и изследвания, но пък попаднах на страхотна докторка... При норма <1:100, моите бяха 1:650 и въпреки това заключението беше, че нямам ревматоиден артрит. Всичко беше свързано с перименопаузата. В дните, които се пада да е овулация, вдигах температура, сковаваха ме всички стави и едва се движех. Всеки месец това. Треската жестока, Т 39°, зъбите ми тракат, боли ме всичко и така два дни. След това все едно нищо не е било. До следващия месец. Цикъл като по часовник, 5 дневен.
Но все пак идете на ревматолог, нужно си е лекар да прецени, още повече с такава ПКК. При мен други отклонения, освен ANA, нямаше.
Направо ме успокоихте.Личният ме изплаши за левкемия или вид лимфон. Чакам резултат  от АНА скрининг другата седмица.

# 744
При левкемия мисля, че са много повече левкоцитите.
Те пък и ЛЛ никаква тактичност нямат...
Може ли после да пишеш какво се е оказало.
Според мен ще е някаква огнищна инфекция.

# 745
  • пустинята Гоби
При левкемия резултатите са стряскащи, но може би има различни видове. Така или иначе е несериозно личния да говори ужасии предварително.

# 746
На баба ми й бяха открили хронична левкемия (беше на доста години вече) и левкоцитите й бяха над 100, та й направиха вливка химия еднократно, да ги смъкнат и успяха до около 30 (които пак са много).

14 не са толкова завишени, при обикновен вирус стават толкова.

# 747
  • Бургас
Те пък и ЛЛ никаква тактичност нямат...

Не само тактичност ами и знания нямат. Моята бивша ЛЛ всяка година чинно ми пускаше профилактични изследвания (щото от касата ги задължавали) и ми казваше, че всичко ми е наред. А аз се оказах с хипофункция, ИР и анемия заради обилен цикъл (миома). Всичките съм си ги самодиагностицирала и сама съм си пускала допълнителни изследвания, защото на пуснатите по каса изследвания съм заподозряла нещо. За съжаление съм изгубила доста време докато се лутам какво ми е.
Преполагам е ясно защо е бивша ЛЛ.

# 748
Здравейте, въпросът ми е за реимунизациите.Тази година по набор трябва да се реимоунизирам с ваксина за тетанус и дифтерия,до сега съм пропускала и се чудя дали да го направя.
Има ли някакви странични ефекти,жива ли е ваксината?

# 749
Странични ефекти, освен подуване и лека болка в мястото на убождането не съм имала.

Общи условия

Активация на акаунт