❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 21 429
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Аз съм в 35г.с вече, бебо много рита. Обаче ме притеснява скъсената и изгладена шийка...

# 586
И при мен се очертава януарската радост да се превърне в декемврийска такава. Утре влизам в 35 г.с., с намалени води съм, бебенцето върви със седмица назад, но за сега с добри доплери и тонове. АГ се надява да добутам до 36-37 г.с. и да индуцира раждане или да извадят бебенцето със секцио.

# 587
Блгодаря ви за отзивите за измерванията, успокоихте ме. Иначе лекаря не е сигнализирал за проблем, измерването не е от дължината на крака, иначе и аз го очаквам и двамата сме доста високи.
За стягания и аз имам, дано дочакам до след НГ не са ми казвали сега как е шийката, но се опитвам да не го мисля. Уж си почивам повече, но на практика съм постоянно в движение.

Стискам палци, Симплисити, да реагираш добре на терапията и да си дочакате без проблем датата!

# 588
Днес бях на тонове и за 20 минути имах 2 контракции. Довечера ще съм на преглед при АГто и ще обсъдим какво да правим, на максимална дози магнезии съм.. отделно не знам дали бебето се е обърнало , защото беше седалищно преди 2 седмици. Та с термин 07.01 , може да стане коледен подарък 🤣

# 589
Момичета, от коя седмица се започва ходенето на тонове? Аз съм 33 седмица и съм на преглед на 05.12, но до тогава не са ми казвали да ходя на тонове.

# 590
  • Бургас
Аз започнах от 31г.с да ходя на тонове

# 591
  • 🌊
Моите ще са в 32 седмица, понеже прегледите ми са винаги в края на месеца. След нова година всяка седмица

# 592
При мен започнаха от 34 г.с и ще са всяка седмица. И аз съм с термин 07.01 и насрочихме секцио за преди празниците. Чудя се дали не говоря с доктора още няколко дни по-напред да го дръпнем, за да може с беби да сме си вкъщи за Коледа, че за сега се очертава да празнуваме в болницата.

# 593
Ами според вас да се притеснявам ли, че още не съм на тонове? Предполагам, че другият петък ще ми каже лекарката, но като бях на преглед на 18.11 - ми каза, че имало време още?

# 594
Това е малко като третата фетална, на места почват от 28-30 седмица още с тоновете, други в 34-35. Но за контракциите е нормално след 32-34 седмица да започнат, все пак трябва да се подготви матката, затова са подготвителни и не болят. Затова и магнезият се спира към 36 седмица, за да не им пречи. На мен даже ми се чудеха как така още нямам, е - вече имам. Grinning Дано не се падат на тоновете де, че явно може и да не се възприемат много нормално.
Simplicity, странно ти ги броят седмиците, аз съм със същите дати и се води, че тъкмо влязох в 34. Така се въвеждат и към НЗОК - по изпълнена седмица, не започната. Thinking

# 595
На мен ми казаха на тонове да започна да ходя към 35та седмица, което е чак края на декември, ако няма проблеми до тогава. Така че при всеки е индивидуално.

# 596
И при мен стяганията са вече доста през деня, на тонове и преглед съм на 03.12 и ще говоря с АГ за увеличаване на магнезия. На ФМ не ми мериха шийката и доктора нищо не коментира, само че втвърдяванията вече са нормални още повече с две бебета. За доста от нас януарската радост явно ще е декемврийска. На  приятели и познати обаче си казвам, че термина ми е средата на януари, че искам да си спестя въпроси “да не си родила вече”, “кога ще раждаш” и подобни.
Да си разсея малко тревожните мисли, се чудех каква организация ще направите след раждането, особено ако живеете в друг град от роднините. Първо раждане ще ми е и изобщо не знам как ще се оправя с баби и дядовци, братя и сестри, когато дойде моментът за изписване от болницата. Най-вероятно няма да съм на себе си, камо ли да се погрижа за гости вкъщи, организация между бабите и т.н. Опитните мами могат ли да споделят как са процедирали.

# 597
Моите първи тонове и следващ преглед ще са в самото начало на 33 седмица. Притесняват ме зачестилите стягания напоследък, понеже съм все още 31-ва, но гледам да почивам повече, колкото и да не ми се иска. Започва да ми се отваря страшен апетит, засега съм качила има няма 4кг и ме е страх какво следва.
Термина не съм си го казала на никого, даже мъжа ми май не знае кога точно е. Особено като се има предвид, че от последната менструация и от първата фетална имам седмица разлика.
Няма да има хора на изписването, мъжа ми ще ни вземе с бебето (освен ако случайно не се докопам до ВИП стая и не е с нас през цялото време, понеже много държи), а бабите и дядовците предвид грипния сезон и че едната баба ще идва от Германия, а другите са на 200км ще почакат поне няколко седмици докато дойдат вкъщи.
За по-далечни роднини пък абсурд, някои от тях дори не знаят, че съм бременна.

# 598
И при мен тоновете започват от 34 г.с. На последния преглед в 31 г.с. АГ каза, че повече няма да измерва шийка, стига да нямам оплаквания. От нощес обаче съм с еднократно повръщане, ужасно гадене и съм много отпаднала. АГ веднага ме накара да правя тестове, защото било пълно с грип и Ковид. Някой минал ли е нещо подобно? Антиметил помага за кратко, а това гадене ще ме побърка..

# 599
Аз също не съм казвала кога точно ми е терминът, защото ми омръзна да ме питат, а така или иначе ще съм секцио и ще е по-рано от термина и не виждам смисъл да се обяснявам на този и онзи.
Иначе за изписването не съм мислила, но като цяло и аз не държа на големи изписвания, предпочитам мъжът ми и майка ми да са там, пък по-натам ще се видим и с останалите части от семействата ни, все пак ще е януари, не ми се ще да се събираме с много хора и заради бебето и заради мен. Вече боледувах 2 пъти и ми се разказа играта, та предпочитам да се застраховам, до колкото е възможно де.

@berezinna3,
Аз боледувах, ама си беше грип (гърло, температура) даже още покашлям, не ми е минало напълно въпреки че беше преди месец. Нямам съвет, защото от към лекарства са доста ограничени опциите, но ти пожелавам да се оправяш бързо!

Общи условия

Активация на акаунт