❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 21 143
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Доколкото разбрах от АГ е че бебето между 24-28 седмица в които сме ние има много място в матката все още и не винаги се опира до стената на матката за да се усети (както и зависи дали е предна плацентата), а реално то си се движи.
След това след 32 гс също започва да се усеща по-малко защото вече е заело по-стабилна позиция и вече след 34 гс няма място да се обръща много много и по-рядко се усеща. Поне на мен така ми обясниха на няколкото пъти, в които се филмирах, че нищо не усещам от часове.
Даже веднъж с пръст бутах по корема и отговор нямаше 😅 но след няколко часа си усетих.

# 61
anonymous 18, аз съм по същия начин с предна плацента съм миналата седмица беше доста активен , но от няколко дни го усещам само вечер и то много леко , паниката ми вече е огромна и се чудя дали да не ходя да видя какво става, но все пак ме успокоява мисълта че има движение , забравих да спомена че съм в 26 седмица

# 62
При мен юнака е много активен, чак се плаша на моменти. Така ме удря понякога, че ме боли или подскачам. Успокоява го докосването на баща му и ако е около мен и ми идва в повече, го моля да зареже всичко, което прави и да дойде. Тогава юнака се успокоява и сякаш даже заспива.
Обаче ако се обърне на опаки усещанията са по притъпени, само ако се вгледам в корема се забелязва как се движи. А това са миговете, в които спя спокойно, иначе ме буди, а съм едва в 26-та седмица и с предна плацента. Та се чудя тези със задна би трябвало още по осезаемо да усещат бебчето си.

# 63
  • Бургас
Момичета, днес за първи път бях на запис на тонове. Казаха ми, че през две седмици трабва са ходя. Ако са три, проблем ли е? И има ли някоя мама, която се следи при др Нур Алсалех , Люлинмед? Имам въпрос

# 64
Момичета, днес за първи път бях на запис на тонове. Казаха ми, че през две седмици трабва са ходя. Ако са три, проблем ли е? И има ли някоя мама, която се следи при др Нур Алсалех , Люлинмед? Имам въпрос
Аз. Може да ми пишеш на лично.

# 65
При мен бебето явно вече си има някакъв график, но пак ме праща в паника, когато се “загуби”. Ръчкам, побутвам и получвам някой “ядосан” ритник 🤣

Симплисити, в коя седмица си ти? Аз тъкмо си бях наумила да питам за тоновете кога се започва. Иначе по твоя въпрос нищо не знам и не мога да помогна.

# 66
  • Бургас
При мен бебето явно вече си има някакъв график, но пак ме праща в паника, когато се “загуби”. Ръчкам, побутвам и получвам някой “ядосан” ритник 🤣

Симплисити, в коя седмица си ти? Аз тъкмо си бях наумила да питам за тоновете кога се започва. Иначе по твоя въпрос нищо не знам и не мога да помогна.

Аз съм в 29+4 г.с. В кабинета пише,че от 28г.с се мерят тоновете на две седмици

# 67
Има в дни в които е много активен, събота и неделя например не го усещах много. Та и аз го ръчках леко 😄

# 68
Аз тъкмо се връщам от тонове, че много зачестиха стяганията последните два дни и се притесних. Докторът ми каза, че е раничко още за тонове (в 29 г.с.) и наистина беше трудно да се хване пулсът на бебето, та трябваше да подпирам колана. Каза ми, че чак към 32 седмица се започва с меренето. Имах стягане докато мери и се отчете на машината но каза, че това не е притеснителна контракция, а по-скоро някаква реакция на матката - разтяга се, расте. И аз се поуспокоих малко.. важното е, че всичко е наред 😊

Относно как усещам бебето - до онзи ден беше много от дъжд на вятър, но от вчера са някакви безобразни ритници 😄 Цяла нощ ми подскачаше коремът, а сега на тоновете също се развихри и направи меренето още по-трудно. Но и той се крие от таткото - в момента, в който сложи ръка на корема и спира, а той милият така се старае и постоянно му говори 😄

# 69
И аз още бедствам със стяганията 🥲 Почвам тонове след седмица и ще видим как е. Бях се притеснила, мо АГ видя шийката и каза че е добре и да лежа.

# 70
  • Sofia
Аз днес ще ходя да ме натоварят за ГД. В петък съм на ФМ за последния триместър.
Иначе ритници не само усещам, ами имам чувството, че ме поместват. Вчера им беше много активен ден, виждаха се всякакви движения-крака, ръце, глави, беше като филм и аз съм Сигърни Уивър и в мен са пришълците. Таткото е почти ужасéн и много много не ще да ги успокоява. С две задни плаценти съм. 27+5 гс съм.

# 71
Днес съм на преглед, ще попитам за третата фетална морфология. 28 седмица съм точно от днес.
През ноща обаче се будих 2-3 пъти от болезнени контракции, но вчера забравих да си пия магнезия и предполагам, че е заради това… 😕

# 72
Днес съм на преглед, ще попитам за третата фетална морфология. 28 седмица съм точно от днес.
През ноща обаче се будих 2-3 пъти от болезнени контракции, но вчера забравих да си пия магнезия и предполагам, че е заради това… 😕
Може, а и започват вече да си стават чести за съжаление. Аз вече в 32 г.с. си имам и нощем и всеки път като се завъртя в някоя посока, стана седна 😅🥲🥲

# 73
На 3та фетална съм в петък в 29 г.с.

Вчера беше много активен ден за бебето, постоянно се завърташе,  може би и защото изядох половин шоколад 🫣

Иначе много се чудя дали да се обременявам за ГД, при положение че АГ каза че няма предпоставка,  но пък съм имала инсулинова резистентност през предната бременност.

# 74
Аз и аз с усещанията имам променливи дни, но съм и с предна плацента. Усещам го горе долу регулярно в някои часове, но засега рядко е дискомфортно. Но съм и все още в 25-та седмица, ще видим по-нататък.
Вчера някак нагоре ме беше подпрял, цял ден ми беше гадно на стомаха, после изведнъж явно се премести и така ми олекна Grinning Не ми се мисли какво ще е следващите седмици Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт