❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 21 394
  • 736
  •   2
Отговори
# 615
Стягания аз имам предимно вечерно време или докато спя и това ме събужда... Рядко през деня, като цяло ми е доста досадно това... В 31г.с. Тонове мериха през 30г.с.

Относно организацията след изписването... За гости у дома може да се каже, че и дума не може да става. Първо имаме куче, което ще се стресира допълнително от многото хора из у нас и второ семействата ни хич и не се харесват. Те на сватбата едва не се избиха... Та с бебе и куче вкъщи и тези хора, на които трябва да им ходя след задниците и едва ли не да ги усмирявам - нещо не ми е оферта. Така че, всеки да се оправя както си знае.
Единственото нещо, което ще приготвим е почерпки за работните ни места и за близки приятели.

Киселените мен ме побъркват зверски много, докарват ме до повръщане и не усвояване на желязото. За пореден път ми сменят препарата... Да си призная, писна ми вече, храненето, което трябва да приемам за да се абсорбира адекватно желязото я повръщам и имам силна непоносимост към нея, а друга храна ако приема ме довежда до киселини, които скапват всичко...

А вечерно време дишането ми е трудно, едва си намирам място за сън... Тегаво става... Вече мога само да се оплаквам.

Момичета, стискайте зъби, ще се избута, остана още малко. Няма да се шашкате. Повечето наистина явно ще сте Декември. Пожелавам на всички вас по-леко да го карате и без нерви, ако е възможно.

# 616
И ние не сме се спряли на име все още. Имаме 2-3 колебания, аз бях писала в някоя от старите теми, че имах и един сън в който моят дядо нарича бебето с името - Теодор (дядо почина миналата година, а ние бяхме страшно близки, той ме е отгледал и ми беше като баща) и не знам дали не е знак, че трябва да го кръстя така, хубаво име е но сякаш не си го представям за бебето.

# 617
Крокче, една идея за кратко име .. Моето , ако беше момиче, щеше да се казва Ева Simple Smile Радко се среща и на мен лично много ми харесва.

А за изписването - ще дойде само мъжът ми с брат ми вероятно, а вкъщи ще си ме чакат децата с баба им и вуйна им, понеже ще раждам в друг град.
Други роднини няма да има вероятно, но аз си имам и две малки деца вкъщи, от които достатъчно ме е страх, че бебето ще може да се зарази по всяко едно време, въпреки че ще ги спра от градина.
Деца са, разболяват се, лятото не ходиха на градина, не ходихме и по площадки, щото аз тогава бях нон-стоп с главоболие и гадене и просто нямах сили… и пак намираха откъде да се разболеят.. така че.. не знам колко и до кога ще се опазим.

# 618
Две болни теми сте захванали. Името уж ни беше фаворит, друго така и не измислихме. Скоро започнахме вече да казваме как ще се казва, претенции никой не е изразявал, но и никой не каза, че му харесва. Само че било странно, а си е българско име, нищо екзотично.

За изписването вероятно ще са родителите само на двама ни, което ми е достатъчно, защото всички са от далеч и не знам как ще се разберем повече време с гостуване. Сигурна съм, че ще ангажират и мъжа ми с развозване напред-назад, а искам да е при мен. Опитах се да го спомена, но той каза че нямало как да дойдат само за един ден и така...

# 619
  • Русе
И ние сме по същия начин с родителите. Очаквам, че ще се натоваря с допълнителното разкарване. Плюс, че имаме и кака ученичка, която вероятно на следващия ден ще е на училище.... Свекърите ще си тръгнат още същия ден на изписването, но нашите ще нощуват....ще е малка лудница, но ще пия едно хапче "м@йната му" май 😄

За изписването вероятно ще са родителите само на двама ни, което ми е достатъчно, защото всички са от далеч и не знам как ще се разберем повече време с гостуване. Сигурна съм, че ще ангажират и мъжа ми с развозване напред-назад, а искам да е при мен. Опитах се да го спомена, но той каза че нямало как да дойдат само за един ден и така...

# 620
Две болни теми сте захванали. Името уж ни беше фаворит, друго така и не измислихме. Скоро започнахме вече да казваме как ще се казва, претенции никой не е изразявал, но и никой не каза, че му харесва. Само че било странно, а си е българско име, нищо екзотично.

Това е причината да не казваме на никой! Писнало ми е от тъпи въпроси и разсъждения, ние и без това се чудим, така че като ме питат казвам - не сме решили повече и това е…

# 621
На мен сега драмата ми е секциото. Насрочихме дата и с мъжа ми решихме да не я казваме на никой, първо защото искаме да си знаем само ние, а и не искаме да започнат да пишат, разпитват и т.н. когато още сме ошашкани. 3ма човека вече се разсърдиха, че не било правилно и било неуважително. Неуважително спрямо кого?? Спрямо нас най-вече, че не се уважава личният ни избор. Знам, че тепърва всеки ще дава акъл и непоискани съвети, но много ме ядосаха тези коментари и сръдни…

# 622
И на мен всеки ми се чуди "какви сте такива, нищо да не казвате", но нямам намерение да казвам името (след като го изберем) на никого, даже снощи забраних на мъжа ми да коментира тази тема. Представям си ако майка му предложи име, което ни хареса и решим да ползваме, после как ще я изтърпя да го натяква с години. Някои от роднините пък са възмутени че нямало да кръстим детето на никого?!?
В добри отношения съм с близките ни хора, но определено не искам да се навлиза в личното ни пространство и мисля, че засега успявам да сложа граници, дори и в повече. Да не говорим, че собствената ми баба преди 1 месец ми каза "Ами като не искаш детето ти да говори, не казвай на хората че си бременна", което ме потресе максимално и все още го мисля и ме разстройва. Вече не се отчитам на никого.
Аз също не бих казала датата за секцио. Надявам се да родя естествено и да съобщя, че съм родила, когато си почина и е сигурно, че аз и бебето сме добре.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 22:33 от ms_97

# 623
По принцип аз знам ,че бременна не бива да лъже ,че не е .Ако я питат трябва да си каже ,иначе детето много късно проговаря .Но ако никой не те пита може да си траеш .Аз имах такава случка със моята зълва .Тя знаеше ,че ние правиме инвитро опити ,както и аз знаех за тях ,че те опитват по нормален начин .И аз я подозирах ,че е бременна ,но нищо не я питам ,чакам сама да ми каже .И на 8 март излизаме с нея и свекърва ми на обяд и аз я виждам ,че не пие кафе и алкохол ,но не питам нищо .И тя сама ми казва ,че няма нищо още .И месец след това ни обявяват на велик ден ,че е бременна и казват пола даже .Ако ви кажа ,колкото тъпо ми беше ,че така ме излъга .На мен ми беше 10 дни след велик ден поредния трансфера и се почувствах ,толкова гадно ,че точно от мен ли я страх да не и завидя .Почувствах се за втори път ,като прокажена .Първия път ми се случи с една приятелка ,бяхме заедно бременни ,но аз направих спонтанен аборт и като и написах ,че няма да бременееме заедно ,тя само го прочете и 5 години не ми написа нищо ,дори една дума .И сега пак по същия начин се почуствах .Слава бога трансфера ми беше успешен ,аз не криех от никого ,но на моята зълва нарочно не казах в началото .Извода е ,че се преборих със съдбата ,имам едно момиче и сега чакаме второто 💖💖

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 10:38 от Daniela Pehlivanova

# 624
На мен коментари на моите майка, баба и сестра не ме дрязнят толкова, въпреки че са досадни и все дават акъл, като цяло знам, че ми мислят доброто просто сме тотално с различни виждания и разбирания.
Другата ми баба беше още по - мешаща се и даваща акъл, вече не е сред нас толкова ми липсва да ми досажда 😔
Затова не обръщам внимание в момента.
Но роднините на мъжа ми те вече ме побъркват с даване на акъл и мешане за всяко нещо, но забелязвам че не е защото смятат че е по-добро, а защото все обичат да са на контра с нас.
Тях вече обичам да ги дразня и няма да им казвам нито кога е секциото, нито името.
Гласяха се да се изтипосат вкъщи след раждането при положение, че 3пъти ме разболяха докато бях бременна защото премълчаха че са болни като идваха.

# 625
Благодаря на всички за коментарите за име с А. Едно от споменатите е моят фаворит (то друго нямам), но ще видим ще го усетя ли.
Иначе за изписването ще бъдем сигурно само таткото и баткото. Родителите ми живеят в чужбина ако случайно родя докато са тук ще дойдат. Ако не ще е след това.
С баткото бяхме таткото, моя леля и вуйчо, но само пред болницата. Беше топло,никой не е пипал бебето снимаха се просто и вкъщи се прибрахме само ние си. Сега също искам защото вярвам, че баткото ще има нужда от внимание само за него също.

# 626
Честно казано, ние също насрочихме дата за секцио и знаят само приятелят ми и майка ми и така и ще си остане. На мен ми казаха и друго “поверие”, че за да е леко раждането, трябва да се пази в тайна и че колкото повече хора знаят, толкова по-тежко ще е. Аз съм си решила да не казваме абсолютно на никой, независимо какви поверия има, просто си е лично моя преценка. Не ми е приятно да ме разпитват постоянно, не виждам как ще ми помогнат или олекотят като знаят, че раждам и изобщо какво значение има датата за който и да е било друг освен мен и бебето реално, предпочитам да родя и всичко да мине наред и тогава да разберат останалите, пък да си мислят каквото искат, изобщо не ме интересува честно казано.

@Lina9152, изобщо не им се връзвай на коментарите. Ти си майката и ти преценяваш, можеш само това да им отговаряш и не си ги слагай на сърце.

# 627
Здравейте, не съм писала до сега в темата, но ви чета редовно. Покрай пазаруването се зачудих - мислили ли сте в какво ще изпишете бебето - дрешките ясно, но се чудя като го сложите в коша, за пренасянето до колата и от колата до къщи, с какво ще го завивате? Все пак се очертава да е студено в следващите месеци и малко се колебая дали да е одеало върху него в коша, или зимна шапчица допълнително или продават едни одеала за кош, които се закрепят с презрамките за коша. Или пък директно нещо тип космонавт , но то в колата трябва да се съблече пък, за да не прегрее..

# 628
Последните пъти като бях на прегледи и видях, че ги изписват главно с порт и отгоре одеялце. С космонавт не съм виждала, иначе съм си взела за в количката за разходки, но според мен на изписването ще е най удобно с одеяло и в колата да се махне или порт-бебе.

Здравейте, не съм писала до сега в темата, но ви чета редовно. Покрай пазаруването се зачудих - мислили ли сте в какво ще изпишете бебето - дрешките ясно, но се чудя като го сложите в коша, за пренасянето до колата и от колата до къщи, с какво ще го завивате? Все пак се очертава да е студено в следващите месеци и малко се колебая дали да е одеало върху него в коша, или зимна шапчица допълнително или продават едни одеала за кош, които се закрепят с презрамките за коша. Или пък директно нещо тип космонавт , но то в колата трябва да се съблече пък, за да не прегрее..

# 629
  • Sofia
Абсолютно не трябва да се връзваме и обръщаме внимание на коментари и подмятания от близки и познати. Много ми е любимо как всички стават тънко обидчиви, като не си казваш нещата с подробности. Аз даже в службата съм казала само на най-малък кръг от хора, въпреки че сме 100 маймуни на етажа. Просто никой не може да предположи, че съм предприела такова нещо, а и се обличах по начин, дето ако не знаеш, не си личи. Вече съм в нелегалност и не ми пука. Близките ми знаят, но те ми помагат, не ми досаждат с въпроси, мнения и разни такива. Близките ми приятели знаят също, много ме подкрепят и ми носят положителни емоции. Просто този път реших, че ще се изолирам от досадниците и енергийните вампири /независимо дали е рода или познати/ и засега се чувствам добре. В крайна сметка в тази ситуация сме най-важни ние и децата ни, като можем да включим и категорията ММ, ако не ни е издразнил здраво 😁

Общи условия

Активация на акаунт