❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 21 378
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
И тъй като терминът ми е за Ивановден, какво мислите за това, че детето си идва с името? Ако се роди на Ивановден, трябва ли да е Иван/Йоан?

Аз лично не съм фен и според мен не трябва. Имам един близък приятел роден на Коледа кръстен Кристиян. Еми те всичките му празници в един ден- рожден ден, имен ден и Коледа.
Предпочитам да си имаме поводи за празненства във вкъщи. Затова и ми се иска, ако госпожицата реши да се ражда по-рано да е преди Коледа или след Нова Година, за да пропусне всички празници и да си има нейн си ден Satisfied

# 646
Аз реших да заложа на нещо по-практично от рода на портовете и много, много ми допадна като качество. Комплекта за изписване пак сама си го сглобих.

# 647
Аз все си мисля, че е така както го усети майката. Иначе и на мен ми казаха многократно, че ако си “дойде” с името би трябвало да го кръстя така, но Иван не бих го кръстила, Йоан ми харесва повече, ама сякаш пак не ми звучи като за моето бебе, ако ме разбирате хахаха

Аз също не бих го кръстила Иван или Йордан (6 януари). Но пък една позната роди на Стефановден и кръстиха детето Калоян. Ейййй, голямо чудене от всички защо така са направили, какъв бил този Калоян, то бебето си избрало деня, а те....

# 648
Първото ми дете се роди на 07.12 - кръстен е Николай, но го избрахме още в 5тия месец. Реално терминът ми беше на 25.12.

Този път терминът ми е 07.01 - няма да е Иван/Йоан. Не мисля харесва щом е роден на празник да е кръстен на светеца... какво правят родителите на деца, които не са родени на големи празници, защо не се прилага тази логика към тях - 03.01 е св. Малахия , не съм чула такова име 🤣

# 649
  • Sofia
Аз също си сглобих комплектите отделно, мисля утре да избягам за малко от болницата да свърша малко неща и да взема порт от Косара, български са и горе-долу на прилична цена. Или може по-плътна пелена, ако не ми хареса в последния момент.

# 650
_Слънчогледче, нас само едни приятели ни питат какво ще е името на бебето и постоянно питат. Не знам защо, но не им задоволяваме любопитството. И за мен това е нездраво любопитство, което не е основано на абсолютно нищо.

Miss__, чувала съм че децата си идват с името. Та, знам ли, ако го усетите, че е удачно - действайте. Ама може пък и друго да направите, да проверите дали пък на този ден не може да е друго име и пак да си има имен ден.

skupocenna, и ти си права. Моята майка е родена баш на Нова година. Не е много годино да ви кажа, нито на нея, нито на мен. Защото хем рожден ден и не можеш да мръднеш на никъде и да те гризе съвестта, нито да го празнуваш. Тъпо някак си...

# 651
  • 🌊
Ако родителите харесват името не виждам проблем, но ако роднини и познати тръгнат да кършат снаги защо и да вменяват вина "ай мерси". Моето секцио е насрочено отново за празник, но скромно отказвам да го кръстя Исидор.

# 652
Момичета на мен нещо не ми допадат тези комплекти за изписване. Някак си ми идва много претрупано, не знам защо.. Аз ще и направя сама комплект за изписването, защото сме купили мноооого дрешки. Не знам само дрешки за изписване ли трябва да сложа в багажа или и за престоя в болницата ? Същото важи и за шишета,  не знам ще ми трябват ли , няма ли ? 🤔

# 653
Момичета на мен нещо не ми допадат тези комплекти за изписване. Някак си ми идва много претрупано, не знам защо.. Аз ще и направя сама комплект за изписването, защото сме купили мноооого дрешки. Не знам само дрешки за изписване ли трябва да сложа в багажа или и за престоя в болницата ? Същото важи и за шишета,  не знам ще ми трябват ли , няма ли ? 🤔

Вижте списъка на болницата какво искат.
Аз взех както казах ето това просто. Не се води за изписване. Отдолу боди и шапка и тарлъчки отделно.

# 654
И нашия няма да е много облечен - мисля боди с дълъг ръкав и отгоре един космонавт като мечка от HM взех, ръкавички, но те са тънки. И ни подариха едно одеало за коша за колата, през което минават коланите, с него ще е и това се надявам да е достатъчно.
Не съм купувала отделни комплекти, свекървата изяви желание, но за щастие я възпрях, че щеше да е нещо ярко синьо и с 15 части, повечето изкуствена материя.

# 655
  • София
Понеже сте захванали темата за изписването да се включа с един приятелски съвет, никой не искам да засегна: Моля ви, не слагайте децата в кошниците в колата с космонавти, дебели якете, портове, одеяла, през които минават колани и т.н. Това е опасно и категорично не трябва да го правите. Детето трябва да си е в кошницата с нормални дрехи, коланите да са сложени хубаво и стегнати и отгоре може да го завиете с одеяло.

# 656
Ако на някой му е интересно, лекция на Ася Демирева за Зимните бебета, засяга се точно темата за прегряването (вкъщи и навън):

https://m.youtube.com/watch?v=agdOI1UHFxo&pp=ygUi0JDRgdGPINC00LX … QuNC80L3Qvg%3D%3D

# 657
Понеже явно към мен беше насочен поста, да поясня, че не целя да си застраша детето. Написах космонавт, но не е такъв с пълнеж, а просто гащеризон или както там се нарича, нито одеалото пречи на правилното поставяне на коланите. В Деца на борда има достатъчно информация по въпроса.
За много от нещата, които се коментират в темата, има доста мнения, но не мисля, че целта човек да сподели е да му начукат канчето. И аз мога да се изкажа за доста от лекарствата, ваксините, но не мисля че това ще помогне на някого, който си е взел решение за себе си. Същото е и за риска от задушаване, както и да го сложиш да спи все не е ок според бг мама...

# 658
Понеже явно към мен беше насочен поста, да поясня, че не целя да си застраша детето. Написах космонавт, но не е такъв с пълнеж, а просто гащеризон или както там се нарича, нито одеалото пречи на правилното поставяне на коланите. В Деца на борда има достатъчно информация по въпроса.
За много от нещата, които се коментират в темата, има доста мнения, но не мисля, че целта човек да сподели е да му начукат канчето. И аз мога да се изкажа за доста от лекарствата, ваксините, но не мисля че това ще помогне на някого, който си е взел решение за себе си. Същото е и за риска от задушаване, както и да го сложиш да спи все не е ок според бг мама...

То може и към мен да беше насочен, защото аз съм изброила същите неща като теб…

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 19:17 от MissBabyJane

# 659
Благодаря.
И аз доста четох по тази тема и т.н. Миналият месец бях у майка ми на гости за кратко и тя милата ще ми дава плетено одеало, с което навремето ме е завивала. Знам, че го прави с добро, ама се запитах как не съм преряла навремето /и аз съм зимно бебе/.
Удома е страшно топло, а и се отопляваме на ТЕЦ, все си мисля, че това дете ще е само по боди и най-много със спален чувал. Не знам как е при останалите, но аз днес цял ден държа вратата на терасата отворена на ножица, за да влиза свеж въздух и в стаята се поддържа едни 24 градуса...
Вярно е,че всеки сам си решава как да си гледа детето. Правилна формула няма, че то ако имаше всички възрастни щяхме да сме еднакви. Всеки от нас си подбира съветите, които да приеме, и най-вече да не е на контра /стига да го вадят от разновесие с натякване, ако ме разбирате/.

Ще ви споделя нещо: Имам една приятелка, която мога да кажа, че дава адекватни съвети. Никога не съм й била на контра, а съм я изслушвала, а и както самата тя казва "Ти си интелигентна жена и можеш сама да си пресееш съветите." Последният й съвет беше за захранването на бебето. Е, не ми хареса и едва ли ще я послушам, но нищо не й казах. Уважих нейният начин за приучаване на детето към твърдата храна.
НО едни наши приятели /тези които постоянно питат какво ще е името на детето/ наскоро разбраха, че ще имат бебе. Един вид станало е от първият път. Страхотно, казвам си аз. Звънят ни за съвет, защото знаят, че ние с мъжа ми от години се опитваме да имаме дете. Имам два аборта и едно неуспешно ин витро, като лекарите така и не откриха причина за загубите. Чисто и просто споделих на мацката, е така за спорта да си пусне едни изследвания за тробофилия, за да не й назначат грешни медикаменти /на мен се опитаха и то неведнъж/аз нямам промбофилия//. Изказаха мнение, че пренаталните тестове са само за точене на пари и това било пълна измама. Ние с мъжа ми им обяснихме, че това не е така, но въпреки усилията ни, те пак си мелят тяхната мелничка. Накрая ни заявиха индиректно, че те нямали нашите проблеми и нямало да ни слушат, но бяха и леко груби, което определено ме засегна.
Та предполага се, че сме интелигентно племе, нека съумяваме да как да подхождаме към поискани и непоискани съвети.
Благодаря, че ме изчетохте и дано все пак не съм засегнала някого.

Ако на някой му е интересно, лекция на Ася Демирева за Зимните бебета, засяга се точно темата за прегряването (вкъщи и навън):

https://m.youtube.com/watch?v=agdOI1UHFxo&pp=ygUi0JDRgdGPINC00LX … QuNC80L3Qvg%3D%3D

Общи условия

Активация на акаунт