❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 18 113
  • 710
  •   1
Отговори
# 660
Честно мога да кажа, че първото мисля че го претоплих на изписването. Беше с боди, панталони, отгоре ромпър и накрая порт бебе и докато се снимаме с родителите ...
Аз взех дрехи от Angel baby , още не съм преценили с какво ще е от целият сет, но ще гледам да пропусна ромпъра или блузата/панталона.

Сега с баткото, особено сутрин за градина си се вози с якето, което знам че не е ок, но е трудно да се спори с 3 годишно, без кафе и закъсняващи.

По препоръка на АГ днес пуснах обременяване с глюкоза в 34г.с. и ми излезнаха завишени стойности на 60та и 120 минута... странното е че нито много килограми съм качила, нито бебето е едро, нито водите са в повече....

# 661
ДесиИ, аз имам два чувала със запазени мои и на брат ми бебешки дрехи, които с удоволствие ще.ползвам, но като ми показаха видео от изписването ми... Леле мале, то слоеве дрехи, пелени, то чудо. Постоянно съм била с обрив от претопляне като малка. Та по-дебелите завивки ще ги ползвам за в количката, защото според старата школа "ама как така бебе да си няма одеалце" 😅

34 седмица не е ли късно за обременяване? Доколкото знам се прави около 24-28г.с., когато хормоните на плацентата започват да влияят на секрецията на инсулина и като цяло на отговора на тялото към инсулин. Аз правих моето обременяване в 28г.с.

# 662
То не е късно, но референтните стойности са други. Така че леко завишени стойности толкова късно най-вероятно не значат нищо. Понеже и аз правих малко по-късно, бях намерила таблици с границите по седмици и моите завишени реално бяха нормални. И дано който ти ги разчита също го има предвид, за да не ти сложат фалшива диагноза.

Скрит текст:
Не знам защо се засягате, когато някой реши да отбележи нещо, което може другите да не знаят, със сигурност и двата коментара (за коланите и за претоплянето) не бяха лични, а са супер важни за безопасността и здравето.

# 663
Аз да попитам дали ви се случва да ви боли над пъпа .Като съм права или се движа и така ми се е втвърдило над пъпа и при натиск ме боли .Само като лежа ми минава ,днес особено почти цял ден ми е така .

# 664
То не е късно, но референтните стойности са други. Така че леко завишени стойности толкова късно най-вероятно не значат нищо. Понеже и аз правих малко по-късно, бях намерила таблици с границите по седмици и моите завишени реално бяха нормални. И дано който ти ги разчита също го има предвид, за да не ти сложат фалшива диагноза.

Скрит текст:
Не знам защо се засягате, когато някой реши да отбележи нещо, което може другите да не знаят, със сигурност и двата коментара (за коланите и за претоплянето) не бяха лични, а са супер важни за безопасността и здравето.

Ще правя консултация в четвъртък при еднокринолог.
Дали ще е удобно да изпратиш референтни стойности по седмици?

# 665
Аз да попитам дали ви се случва да ви боли над пъпа .Като съм права или се движа и така ми се е втвърдило над пъпа и при натиск ме боли .Само като лежа ми минава ,днес особено почти цял ден ми е така .
да, много често…. Даже май се опитва да ми изскочи пъпа. Лекарят каза , че е от разтягането на кожата.

Аз исках да питам дали някой мери д димер. На мен всички останали неща за колагулация са Ок но този е над 2000 Sad

# 666
Аз всеки месец си изследвам коагулацията и колкото повече напредва бременността е нормално и фибриногена и д-димера да се покачват и да не отговарят на референтните стойности на лабораторията.
https://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
Това са референтните стойности за бременни.
да, много често…. Даже май се опитва да ми изскочи пъпа. Лекарят каза , че е от разтягането на кожата.

Аз исках да питам дали някой мери д димер. На мен всички останали неща за колагулация са Ок но този е над 2000 Sad

# 667
Аз днес бях на последна фетална и да се отчета.
Малката най-накрая се е обърнала главично, което на мен ми беше голямо напрежение, даже упражнения правих някакви 😆
Измериха я 2100г. Аз очаквах малко повече, че напоследък се оправдавам с нея за качените килограми 😀 Не си показа лицето, а аз май за това най-много се вълнувах.
Иначе… аз от около седмица съм постоянно мокра и не мога да преценя течение ли е някакво, изпускам ли се неволно? При някоя от вас нещо подобно? Спрях да ползвам ежедневни превръзки, когато забременях ама това не се търпи. Утре ще ми вземат микробиология и съм се притеснила сега пък за това, дано излезе чиста.

# 668
Момичета, някоя от вас следи ли се в Токуда? Започвам тонове и ми се иска някой да ми обясни цялата процедура. Имам запазен час само за УЗИ при АГ.

Колкото до Д-димера, когато ви взимат кръв кажете, че сте бременна, за да може на резултата да има референтни стойности за бременни. Прикачвам моите Simple Smile

# 669
Винаги казвайте, че сте бременни на регистратурата в лабораторията. В Рамус понякога ми вдигат рамене, едва ли не "какво от това", но е важно да се впише.
Иначе за течението - моето е ужасно от 12-та седмица някъде. Редува се с периоди на затишие и усилване, вече не мога да си смогна на пране на бельо, понеже го пера на ръка с ph неутрален самун 😀 Микробиологията ми е чиста, а приложението ми с което си следя бременността често ми напомня за левкореята, която е нормална.

# 670
Винаги казвайте, че сте бременни на регистратурата в лабораторията. В Рамус понякога ми вдигат рамене, едва ли не "какво от това", но е важно да се впише.
Иначе за течението - моето е ужасно от 12-та седмица някъде. Редува се с периоди на затишие и усилване, вече не мога да си смогна на пране на бельо, понеже го пера на ръка с ph неутрален самун 😀 Микробиологията ми е чиста, а приложението ми с което си следя бременността често ми напомня за левкореята, която е нормална.
Явно е много често срещано това с течението. Аз съм по същия начин, сменям по няколко чифта бельо на ден.

# 671
Толкова е ежедневни превръзки не съм слагала и сменяла от преди бременността. Направо ми писна. А и от толкова пишкане на ден направо ми се зачерви кожата. Май аз ще мина на судо крем...
skupocenna, слагай превръзка, за да прецениш най-правилно.

# 672
Аз всеки месец си изследвам коагулацията и колкото повече напредва бременността е нормално и фибриногена и д-димера да се покачват и да не отговарят на референтните стойности на лабораторията.
https://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
Това са референтните стойности за бременни.

Аз исках да питам дали някой мери д димер. На мен всички останали неща за колагулация са Ок но този е над 2000 а явно границата е 1700 Sad

Да видях че тези дават но моят димер е малко над 2000 и май това не е проблем според следящия ме лекар но мен ме притеснява …

# 673
Аз съм в Токуда при д-р Леков. От 34 седмица ме вика всяка на тонове, мерят ги около 20-30 мин и след това минавам през него да каже дали са ок и да изговорим и друго, ако има. Няма нещо специално, което да трябва да правиш за тоновете.

Момичета, някоя от вас следи ли се в Токуда? Започвам тонове и ми се иска някой да ми обясни цялата процедура. Имам запазен час само за УЗИ при АГ.

Колкото до Д-димера, когато ви взимат кръв кажете, че сте бременна, за да може на резултата да има референтни стойности за бременни. Прикачвам моите Simple Smile

# 674
И моят е над 2, даже беше 2.2 май последно.. другите показатали обаче ми бяха в норма. Бях при Тончев на консултация, каза че е нормално и следящата също не го е отбелязала та... да видим.

Общи условия

Активация на акаунт