❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 21 174
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
И аз да споделя в 29 г.с. усещам движения предимно през деня и вечер преди лягане. Със спането нямам никакви проблеми, въобще не го усещам. И аз съм с предна плацента и може би се дължи на това. Аз ще ходя на последна ФМ в петък и също ще попитам за тонове. Със скъсена шийка съм и поставен песар, гледам повече да лежа и почивка, но от време на време усещам стягания, които ме притесняват. Надявам се да го добутам поне до 37 г.с.

# 76
Аз съм в 27 седмица и доста силно го усещам вече. Днес бях на преглед и шийката ми се е скъсила до 30 мм, преди 2 седмици беше 37 мм. След седмица ще проследим и ако пак се е скъсила най-вероятно ще ме вкарат в болница...

# 77
Поне сте спокойни, че ги следят, при мен последно в 22-ра седмица я гледаха и беше 27-30 мм, казаха че е добре. После в 24 следящия каза само, че е затворена и няма фуния, не мисля, че е мерил мм. От феталната казаха, че чак на следващата ще я проверят (в 28ма седмица), но не ги притеснява и да не се вторачвам...
А ежедневно чета за жени с такива мм, които ползват поне прогествеон или са на леглови режим, песар... Опитвам се да мисля положително де, ходя си на работа и на разходки и ще видим какво ще е положението след 3 седмици.

# 78
Аз моята настоявам да я следят през две седмици заради стяганията. Също съм и на утрогестан, 32 мм ми е. В 27 седмица 30 мм хич не е малко, не бих се притеснявала.

# 79
Mмоята преди 3.5 седмици беше 40 а преди 1.5 седмици беше само 30 (в 24+6 гс). Казаха ми че е Ок и да не я мисля … сега в понеделник пак ще попитам ако може да кажат колко е. Иначе последната седмица имам чувството че ще ми се пръсне корема Sad незнам кожата ли се разтяга много но го чувствам ужасно изпънат чак болезнено. А още е едва края на 6 месец …. Май и пъпчето сроко ще ми се обърне навън
Движенията на бебето ги усещам по нависоко напоследък

# 80
Въпроса е че се скъсява въпреки Утрогестана, пия и Ношпа за стягания. Въпреки всички лекарствата пак се скъсява и затова ми обърнаха внимание, че трябва да се следи и да се вземат мерки ако продължи така.

# 81
А магнезий дадоха ли ти? Той доста облекчава стяганията.

# 82
Аз съм на коринфар и циклогест. Последно беше 28 мм преди 2 седмици. Сега пак ще я гледат. Щом са ви казали да не се притеснявате, повярвайте им. Има много случаи като нашите, които си доносват до термин, даже и не разбират, че шийката им е скъсена. Някои лекари просто обичат да се презастраховат. Моят песар е поставен безпричинно според 2ма други лекари, но какво да се прави. Чакам си 37 г.с, за да го махнат и дотогава мисля само положително и се пазя. Дори и да се случи нещо, медицината вече е доста напреднала.

# 83
Да, пропуснах да го напиша. Терапията ми е още от 15-16 седмица, когато пак се наложи да лежа в болница заради ниска плацента и контракции.
А магнезий дадоха ли ти? Той доста облекчава стяганията.

# 84
  • Sofia

Хм, пратих на АГ и тя каза, че ще го обсъдим като се видим, а нямам уговорен час. Не разбрах дали е ок...

# 85
  • Бургас

Хм, пратих на АГ и тя каза, че ще го обсъдим като се видим, а нямам уговорен час. Не разбрах дали е ок...

Имате гестационен диабет. При Вас и двете стойности са високи. Започнете режим и повече движение

# 86

При обременяването стойностите трябва да са:
Гладно до 5.1
60 минута до 10
120 минута до 8.5

Имате две стойности над нормата - гестационен диабет.
Най-добре се консултирайте с ендокринолог (може и онлайн). Минете на режим и следете с глюкомер. Когато следите с глюкомер се гонят тези стройности:
Гладно до 5.3
60 минути до 7.8
120 минути до 6.7

Първата седмица аз следях по 9 пъти на ден, сега разредих защото разбрах какво променя при мен.
Ендокринолог може да Ви обясни най-добре. Движение след хранене ако не е противопоказно за бременността

# 87
  • Sofia
Благодаря за отговорите, минавам на режим и в петък ще мина и на преглед 🫡

# 88
Момичета, днес бях на преглед при моята АГ и тя ми каза, че ако искам мога да запиша час за трета фетална за след 4 седмици, но че според нея нямало смисъл и всичко било наред. Вие как мислите, ще ходите ли?

# 89
Според мен е добре да се направи. Гледат се сърцето и мозъка на бебето, кръвотока и степента на зрялост на плацентата. Естествено има и много други важни неща, които на месечния преглед при АГ не се оглеждат. Феталната не се прави само ако нещо не е наред или има симптоми.
Момичета, днес бях на преглед при моята АГ и тя ми каза, че ако искам мога да запиша час за трета фетална за след 4 седмици, но че според нея нямало смисъл и всичко било наред. Вие как мислите, ще ходите ли?

Общи условия

Активация на акаунт