❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 7 105
  • 299
  •   2
Отговори
# 255
Привет, има ли мами с нисък химоглобин? Чакам АГ да ми отговори...
Аз също съм с нисък хемоглобин, приемам Феро Фолгамма. Билковата кръв не даде резултат. След още седмица ще пусна кръвни, за да видя има ли ефект.
Не е по въпроса, но кръвната ти захар е малко над нормата (за бременни до 5,1), на което според мен трябва да обърнеш внимание. Казвам от опит, тъй като през бременността ми се наложи да ме следи и ендокринолог, поради стойностите на TSH.

# 256
  • Бургас
С гестационен диабет съм от 24г.с  на строг режим и ИР преди бременността. Писала съм по темата. TSH ми е ниско, даже е под нормата

# 257
Здравейте! Аз не зная дали имам контракции. Първа бременност ми е и не знам какво точно трябва да усещам. Точно затова се притеснявам,  че няма да разбера като започне раждането 🤣
32г.с съм , термин 31.12
Усещам болка странично в слабините при движение , като болката се вдига към лявата страна от към средата на корема .
Само при движение я има.
На 6ти съм на 3та фетална и там ще кажат дали е нормално . Но все пак и вие да кажете ? Изпитвате ли дискомфорт някакъв?

# 258
Мен постоянно нещо ме боли и опъва, даже вече свикнах и не обръщам внимание 😀 Срамната кост ме боли постоянно, гърбът също, вчера бебето беше застанало странно и пикочния мехур ме болеше, имам си стягания от време на време и така.. всеки ден ново 20. До колкото разбрах, ако болката е при определена поза и движение, както при теб, това е разтягане на лигаментни връзки, поради растежа на матката. Стягания на целия корем, които траят няколко секунди / минута и отшумяват, без да имат някаква определена ритмичност са подготвителни контракции, а май истинските няма как да ги сбъркаш - те са на определено време, по-интензивни и не минават с промяна на позата.

# 259
А менструални леки болки имате ли? Аз от няколко дни имам ниско долу и то постоянни. Утре съм на преглед и ще попитам. Не са свързани със стяганията ми.

# 260
И аз имам. Левият яйчник ме боли, обикновенно той ме болеше докато съм неразположена. Пих но-шпа миналата седмица…

# 261
И аз имам. Левият яйчник ме боли, обикновенно той ме болеше докато съм неразположена. Пих но-шпа миналата седмица…

Страх ме е да го пия, че нали размеквал шийката. Чудя се дали парацетамол да не пия...

# 262
Аз нали бях болна два пъти и за да не вдигам висока температура пих парацетамол. Опитай, даже онзи ден много ме болеше главата, пих един и ми размина.

# 263
Аз само няколко пъти съм усещала такива болки, но моментно като лежа надясно. Аз бих пила, надали еднократно дозиране ще повлияе на шийката, на някои момичета със скъсени и по 3 по1 изписват, но се консултирай все пак с АГ.

Мен някакво минорно настроение ме е налегнало, сигурно от времето. Чудя се само как ще се справя, дали постъпвам правилно за някои неща, колко ще се промени живота, дали сме готови и тн... после ми става гузно, че не съм развълнувана и още повече се напрягам. Хем ми се иска да минава вече раждането, хем не. Няма угодия Simple Smile

# 264
Аз само няколко пъти съм усещала такива болки, но моментно като лежа надясно. Аз бих пила, надали еднократно дозиране ще повлияе на шийката, на някои момичета със скъсени и по 3 по1 изписват, но се консултирай все пак с АГ.

Мен някакво минорно настроение ме е налегнало, сигурно от времето. Чудя се само как ще се справя, дали постъпвам правилно за някои неща, колко ще се промени живота, дали сме готови и тн... после ми става гузно, че не съм развълнувана и още повече се напрягам. Хем ми се иска да минава вече раждането, хем не. Няма угодия Simple Smile

Абсолютно същото е и при мен. И понеже лежа от известно време и си мисля как с мъжа ми дори не сме ходили на вечеря в ресторант скоро и не знам кога ще ходим пак само двамата някъде и ми става тъжно, после тъпо, че мисля така и не се радвам, за това което предстои.
Но мисля, че имаме право да тъгуваме по това, което оставяме зад себе си, все пак започваме тотално нов живот. Наскоро някакво клипче гледах как след раждане се ражда нов живот, но това не бебето, а реално си ти, защото излизаш чисто нов човек от болницата и няма да бъдеш, това което си бил.
Някакви много странни мисли ме връхлитат.....и съм тъжна.

# 265
Да и мен ме връхлитат такива мисли. Аз си бях вкъщи сама  /през деня/ 3 седмици и определено това ми спомогна. Не се чувствам особено добре когато бездействам и само лежа, но знам че няма как и че е за добро. После се чудя колко ли ще се промени живота ни, аз, дали ще се справя и т.н. Даже доста си поплаквам.

# 266
И аз често си поплаквам. Само да не ни удари следродилна депресия...

# 267
Да и аз от това се притеснявам. У дома ме предупреждават за същото, постоянно. Ама имам чувството, че не мога да се контролирам, от най-малкото ми се приплаква, направо ме е срам вече.

# 268
  • Sofia
И аз съм крива тези дни, тежи ми, не мога да си намеря място да седна или да легна, излизам за малко и веднага ми се иска да се прибера. По принцип съм много деен човек, а сега не ми се прави нищо. Аз предния път не съм имала никакви минорни настроения или депресии, но хората казват, че всеки път е различно. Отделно и времето е един път...
Дори не ми се чете или да гледам нещо

# 269
Да и аз от това се притеснявам. У дома ме предупреждават за същото, постоянно. Ама имам чувството, че не мога да се контролирам, от най-малкото ми се приплаква, направо ме е срам вече.

В коя седмица си? При мен се засили третия триместър - плача, сприхава съм, нервна, притеснена. Не знам мъжа ми как ме търпи понякога.

Общи условия

Активация на акаунт