🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 5 (16.10 - 23.10) 🎭

• 31 298
  • 598
  •   1
Отговори
# 135
Да, категорично смятам, че когато се съберат най-добрите ще е и най-интересно.
Справка реалният спорт, където всички чакат и най-много гледат само най-добрите на най-големите форуми.
Американските Сървайвър Ол старс сезони (под всякаква шапка) са също показател за същото. Най-великите сезони са именно тези. И с много висок рейтинг.
И ще е чудесен социален експеримент, където ще се види, че дори и звезда и лидер може да стане жертва или аутсайдер, когато около него има подобни или дори по-опасни хищници. По един естествен подбор пак ще има лидери и аутсайдери, но самата игра ще е на друго ниво.
Реалният спорт в повечето случаи се базира на двубои или пък квалификации. Не пускаш 20-те най-добри футболиста да играят един срещу друг, всеки за себе си.
Сървайвър е коренно различен тип предаване - с много надлъгване, стратегии, изходи и прочие. Тук играта е в пъти по-праволинейна.
Ако хипотетично си представим такъв сезон само със "стратези", то половината ще олекнат, 1/4 ще се скрият и само 1/4 ще се бият. Реално е невъзможно да се случи, защото никой няма да си прахоса шанса да се задуши в такъв формат. Затова е най-добре да са съвсем различни профили, за да е непредвидима динамиката.

# 136
Аз харесвам Fans vs Favourites сезоните на Сървайвър - мисля, че някой тук ги беше споменал даже (Дяволо ако не се бъркам). Нещо такова може да се получи интересно и с Трейтърс - половината са напълно неизвестни фенове на предаването, половината са силни играчи от предишни сезони. Динамиката е страхотна, защото “старите кучета” не си вярват особено, тъй като знаят, че са изпечени манипулатори, а пък новите лица са супер надъхани да надхитрят вече известните.

Естествено, първо трябва да са минали поне 3-4 сезона.

# 137
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊

Относно онова счупване на играта.
Ами ето ви един сценарий. Бачорски стига финала и там популистки се разкрива сам пред всички. Взел е всичко от играта, не бил за крайната победа, тези финалисти били достойни победители (бла бла) и така реално финалната част се обезсмисля. Печелят останалите в играта Праведни. Т

Точно това мисля, че ще стане. Бачорски играе за публиката, не за парите и е страшен популист, да не кажа циркаджия. Според мен той иска да добута определени хора ( не знам още дали най-близките му или ще се преориентира към "най-достойните") от праведните до финал и церемониално ще се разкрие, за да вземат те парите и той да се покаже като щедър благодетел.

Това беше една моя теория,която бързо отхвърлих и дори не споделих тук,да не ме помислите,че съм тралала и прекалено фантазираща безумни сценарии.
За мен Бачорски не иска да спечели на всяка цена,но иска неговите хора,с които да се уговаряли на финал да са на финалната маса.На всяка цена.Така са се договорили. Да са заедно,независимо кой е предател и кой праведен,пък после каквото стане,това ще е.
Затова и много го догневя,когато разбра,че Жорката иска да бъде финалист.
Жорката не е в списъка на финалисти на Бачорски и затова бързо го разкара.

Ако теорията ни е вярна,то следва Бачорски,Венци, евентуално Оля, Петканов и някоя заблуден тип Даяна,Йордан или Мирела на финал. Петканов виждам,че вече демонстрира симпатии към Глория. Нищо чудно да я уреди за финал.

# 138
  • София
Е, нали половината каст ще е от неизвестни фенове.
Така че не виждам какво може да бутне моят вариант.
Рейтингите ще къртят.
Виждате колко лоша е алтернативата.

# 139
  • Другата България
Тези имена още от миналата седмица се завъртяха, още след “кръга на доверие“. Blush
Аз продължавам да искам да не е вярно това, което всички предполагаме и да има някаква изненада.

# 140
  • София
Дано наистина счупването да е сега скоро и да се махне като вариант.
Това което съм писал ако стане ще е грандиозен автогол, по-голям и от финалните кутии на Гривните.

# 141
  • София
Аз не вярвам, че Даяна ще е предател освен ако не са ни дали фалшиви кадри, с доста широки рамене беше избраният. Вариант да е Даяна е, ако първият е примерно Владо, той откаже и даде ултиматум на втори участник.

# 142
  • Другата България
Дано наистина счупването да е сега скоро и да се махне като вариант.
Това което съм писал ако стане ще е грандиозен автогол, по-голям и от финалните кутии на Гривните.
Ама то това, което ти си написал доста хора го пишем от миналата седмица, нали това казвам.
Аз обаче не го вярвам, не искам да го повярвам, защото и за мен ще е

# 143
Е, то ако стане така, че на финала са Бачорски и още няколко, и той се саморазкрие театрално за да не спечели, то съжалявам, ама напълно е заслужавал да спечели. Щом чак дотогава не е разкрит и се е наложило да се саморазкрие, т.е. инак е щял да победи. Уговорки-неуговорки, ама на финала всеки гледа себе си; ако даже и тогава не могат да го изгонят, значи просто не стават за победители и той следва да бъде. Не ми се гледат незаслужили победители по милост.

# 144
  • София
Мери, не си спомням да е обсъждано такова нещо, но може. То не мога да помня всичко, защото съм активен във всички топ теми и всичко чета и така и забравям много, защото мозъка ще изпуши иначе. Ако е обсъждано може да е за сега, аз чак за финала говоря.
Но пък да, по-скоро не е това, защото ако е нещо свързано с финала ще е епик фейл и няма Владо да тийзва. А и той сякаш не беше много сърдит когато го казваше... Simple Smile

# 145
Аз не вярвам, че Даяна ще е предател освен ако не са ни дали фалшиви кадри, с доста широки рамене беше избраният. Вариант да е Даяна е, ако първият е примерно Владо, той откаже и даде ултиматум на втори участник.

Това не е избраният. Grinning В този кадър е Бачорски облечен в наметалото и чакайки да се появи праведният, за да може да има момент на изненада, когато предателят махне качулката.

# 146
  • Другата България
За финала говорехме.
Но да, както и да е.

# 147
  • София
Да поразсъждаваме върху тезата Бачорски накрая да се разкрие и по този начин да даде на колкото са останали цивилки да си делят наградата и как това би създало този галактически прецедент, че трябвало чак главните мозъци да идват да "спасяват" положението.
Вариант 1: Стигнали сме финалният епизод където са 5 човека (Бачора плюс 4 цивилки). Нашият човек се разкрива и го гонят, така остават 4 цивилки. Това е все едно тези 4-ма да са разкрили предателя. В този момент играта свършва (най-тъпият телевизионно изход, но самата игра си свършва нормално, нищо не се чупи) или пък цивилките въпреки това могат да си гласуват още до два пъти (нищо не ги спира дори да няма останали предатели за да не делят наградата на 4) и пак няма какво да блокира end-game-a.
Вариант 2: Намираме с в предпоследния епизод. Тук ще имаме едно гонене от кръгла маса и едно убийство. В този момент (ако приемем предишното убийство да е станали в пред-пред последния епизод) трябва задължително да имаме двама предателя и да кажем тук Бачорски се разкрива, гонят го и за финала остава втория предател, той може сам да извърши последното убийство и после имаме стандартен топ 5. Ако все пак Бачора го е разкрил и него в този пред-последен епизод, то влизаме във първия сценарий. Т.е и тук нищо не се "чупи".
Следващите варианти излизат от вариант 2, просто със изместване на ден назад: всяко убийство изисква двама предатели и при евентуално разкриване на единия, то играта "спира" (убийствата спират) докато не се вербува втори, т.е чисто логически единственият вариант да се блокира нещо е невъзможността да се намери втори предател, и това да се случи преди последните два епизода.

# 148
В един сезон, няма да споменавам от коя държава, за да не спойлвам, стана точно това. Бяха четиримата накрая около огъня, двама на двама, и единият предател притисна другия предател по тънката лайсна да се откаже. Без да става ясно обаче за праведните. Той беше човек с големи финансови възможности, призна си, че е предател и напусна сам. 😄 Та няма да е баш прецедент ако Бачо си признае и се откаже.

# 149
  • София
ztztt, вярно, че си права, реших, че е новият.

Сега са пуснали това в страницата:

Скрит текст:

Ако изборът е между двамата, съм за Оля, но на нея разчитах, че ще хване предателите, от мислещите е.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 18:44 от Niya-

Общи условия

Активация на акаунт